W moim ogrodzie cz.4
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogrodzie cz.4
Uff wymiana nasadzeń to ciężka harówka - mam to za sobą. Zostawiałam jedną malwę i troszkę goździka brodatego. Posadziłam hortensję  i przesadziłam monardy i przewrotnika. Nadal do posadzenia jest floks i kocimiętka. Trzymam jeszcze miejsce dla róż które mają się pojawić na jesieni.

- Wanda7
- -Moderator Forum-. 
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też wzięłam się za przesadzanie. Ale ja właściwie to lubię, zwłaszcza dzielenie kęp roślin na kilka mniejszych. Zawsze mnie ciekawi ile sadzonek uzyskam z rośliny macierzystej. Z drzewkami i krzewami to jednak cięższa praca. Także mam do przesadzenia hortensje.

- Bufo-bufo
Wandziu   Ja dzieliłam wiosną irysy i liliowce - jakby nie miałam wyjścia, stąd ten termin, niestety większość nie zakwitła tego lata. Krzewów i drzewek sama bym nie przesadziła, co innego posadzić
 Ja dzieliłam wiosną irysy i liliowce - jakby nie miałam wyjścia, stąd ten termin, niestety większość nie zakwitła tego lata. Krzewów i drzewek sama bym nie przesadziła, co innego posadzić 

Ja dzieliłam wiosną irysy i liliowce - jakby nie miałam wyjścia, stąd ten termin, niestety większość nie zakwitła tego lata. Krzewów i drzewek sama bym nie przesadziła, co innego posadzić
- Bufo-bufo
Miałam czekać na liatrię do wiosny, ale są teraz w sklepach (zielone), także wraz z nią posadziłam rutewkę i szałwię, oraz ocaliłam przed zeżarciem przez ślimaki (które już pochłonęły połowę liści) jedną roślinkę - zapomniałam nazwy. Na mojej nowej wzniesionej rabacie nie ma ślimaków i nie będzie 
Posadziłam też 3 juki karolińskie, pochodzą one od jednej z moich pierwszych roślin sprzed około 20 lat. Były około 2 lata w przechowalni z mateczną rośliną.

Marzy mi się jeszcze jedna róża okrywowa

Biedroneczka siedmiokropka to prawdziwy skarb - zjada mszyce wciornastki i przędziorki

Dziś znalazłam siewkę wawrzynka

Posadziłam też 3 juki karolińskie, pochodzą one od jednej z moich pierwszych roślin sprzed około 20 lat. Były około 2 lata w przechowalni z mateczną rośliną.

Marzy mi się jeszcze jedna róża okrywowa

Biedroneczka siedmiokropka to prawdziwy skarb - zjada mszyce wciornastki i przędziorki

Dziś znalazłam siewkę wawrzynka

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siedem kropek ma biedronka i na nosie piegi trzy   

Nie za bardzo lubiłam żółte kolory u mnie w ogrodzie, ale skoro zapraszają biedronki - to mam już sporo żółtego od wczesnej wiosny do zimy... Cieszę się z każdej zobaczonej naszej biedronki.
Super, że tak o niej pięknie napisałaś, że to prawdziwy skarb w ogrodzie 

Liatry są śliczne. A jaka to hortensja na pniu się zadomowiła u Ciebie? Też się do mnie od dawna takowe uśmiechają.
A jaka ma być kolejna róża okrywowa?

Nie za bardzo lubiłam żółte kolory u mnie w ogrodzie, ale skoro zapraszają biedronki - to mam już sporo żółtego od wczesnej wiosny do zimy... Cieszę się z każdej zobaczonej naszej biedronki.
Super, że tak o niej pięknie napisałaś, że to prawdziwy skarb w ogrodzie

Liatry są śliczne. A jaka to hortensja na pniu się zadomowiła u Ciebie? Też się do mnie od dawna takowe uśmiechają.
A jaka ma być kolejna róża okrywowa?
- Bufo-bufo
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Te ślimaki to wszędzie buszują. 
Ja też myślałam latrie na wiosnę sobie podzielić i posadzić szpalerem.
Mieczyki piękne. i róże bardzo ładne

Ja też myślałam latrie na wiosnę sobie podzielić i posadzić szpalerem.
Mieczyki piękne. i róże bardzo ładne

- Bufo-bufo
Moja liatria z wiosny to tylko wspomnienie - padła; za wcześnie ją wyniosłam do ogrodu. Ale mam   kupioną liatię latem. Ślimaków nie toleruję, jeszcze winniczka wiosną to zniosę,ale im bliżej lata tym więcej tych mięczaków. Więc i winniczek już nie jest bezpieczny. Końcówka lata jest ładna i ciepła. W tym roku udała mi się fasolka i cukinie, ale ogórki słabo. Dotychczas było odwrotnie
 kupioną liatię latem. Ślimaków nie toleruję, jeszcze winniczka wiosną to zniosę,ale im bliżej lata tym więcej tych mięczaków. Więc i winniczek już nie jest bezpieczny. Końcówka lata jest ładna i ciepła. W tym roku udała mi się fasolka i cukinie, ale ogórki słabo. Dotychczas było odwrotnie 

kupioną liatię latem. Ślimaków nie toleruję, jeszcze winniczka wiosną to zniosę,ale im bliżej lata tym więcej tych mięczaków. Więc i winniczek już nie jest bezpieczny. Końcówka lata jest ładna i ciepła. W tym roku udała mi się fasolka i cukinie, ale ogórki słabo. Dotychczas było odwrotnie
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne lilie i liliowce,lubię jedne i drugie mają coś w sobie takiego,że przyciąga mój wzrok-ładne ujęcia  

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę 

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Olu zaglądam, a wreszcie zabrałam się za pisanie.  Bratki od wiosny, to dopiero rarytas.
 Bratki od wiosny, to dopiero rarytas.  

Lawendowy mieczyk śliczny, niespotykany kolor.
Lilie pachnące masz cudne, nie pachnące też. 

Zazdroszczę bocianów. U nas było jedno pisklę, nie wiemy dlaczego wypadło z gniazda. 

Przesadzanie, to ciężka praca, ale jaka przyjemność. 

Kocio słodki.
MIłych chwil w słonecznym ogrodzie.

Lawendowy mieczyk śliczny, niespotykany kolor.
Lilie pachnące masz cudne, nie pachnące też.

Zazdroszczę bocianów. U nas było jedno pisklę, nie wiemy dlaczego wypadło z gniazda.

Przesadzanie, to ciężka praca, ale jaka przyjemność.

Kocio słodki.
MIłych chwil w słonecznym ogrodzie.

- Bufo-bufo
- Wanda7
- -Moderator Forum-. 
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Hosta jeszcze w dobrej kondycji jak na tę porę roku.  

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Przełom lata i jesieni w twoim ogrodzie ładnie się prezentuje.   

Bardzo ładny kolorek powojnika . Co to za odmiana. I on tak cały czas kwitnie ?
Hosta bardzo dobrze się trzyma. Moje pod czereśnią też jeszcze ładne. Ale pod domkiem juz nie.

Bardzo ładny kolorek powojnika . Co to za odmiana. I on tak cały czas kwitnie ?
Hosta bardzo dobrze się trzyma. Moje pod czereśnią też jeszcze ładne. Ale pod domkiem juz nie.
- Bufo-bufo