Na starym po nowemu 6
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu 6
Witaj Beatko kolorowo masz u siebie szczególnie zachwycają mnie irysy .U mnie tylko 4 szt ale i tak się z nich bardzo cieszę.Krzewuszka też cudownie zakwitła tę variegatę podziwiałam zawsze jakoś do mnie bardziej przemawiają variegatki obojętnie czy floksy czy inne rośliny w tej tonacji. Życzę owoców na Miechunce raczej dadzą radę . Byłam zszokowana gdy zobaczyłam parę kwiatów na Theresce
którą przesadziłam na rabatkę przed domem ,a myślałam że przy akacji nie da rady a widać to twarda sztuka .Kielichowiec też obsypany kwiatami na bogato
Pozdrawiam serdecznie 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko, irysy bródkowe cudne
, a i holenderskie śliczne
. Kielichowiec pięknie kwitnie i krzewuszki obłędnie obsypane kwieciem
, a i mniejsze byliny dotrzymują im kroku
.
Amsonia ucieszy Cię swoimi niebieskimi gwiazdkami
. Nie powinno mnie zaskoczyć, że masz ją w donicy
, ale ja bym się nie odważyła, może spróbuję, jak będę miała dużą kępę? Na razie nie rozrasta się szałowo
, mam wrażenie, że co drugi rok przybywa jej jeden pęd, ale zaczynałam z mizerną sadzoneczką.
Na tawułę nippońską namówiłaś mnie
.
Z sentymentu do babcinego ogródka, mam tawułę van Houtte'a, ale przeważnie ostatnie przymrozki pozbawiają ją kwiatków
, a u Babci kwitła niezawodnie, tylko nie przypominam sobie kiedy, pamiętam jedynie, że było wtedy cieplutko. Podejrzewam, że ciepłe zimy teraz, przyspieszają jej wegetację i dostaje po nosie mrozkiem.
Chaberek uroczy
, u mnie ani jednego
, a przez lata same się nasiewały.
Mam nadzieję, że deszczyk podlał Twój ogród i weekend spędzisz tylko na podziwianiu roślinek
Amsonia ucieszy Cię swoimi niebieskimi gwiazdkami
Na tawułę nippońską namówiłaś mnie
Z sentymentu do babcinego ogródka, mam tawułę van Houtte'a, ale przeważnie ostatnie przymrozki pozbawiają ją kwiatków
Chaberek uroczy
Mam nadzieję, że deszczyk podlał Twój ogród i weekend spędzisz tylko na podziwianiu roślinek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ ta krzewuszka wspaniale zakwitła - naszą zaniedbałem, była stłamszona przez winorośle. Teraz dostała więcej światła, więc w tym roku będzie lepiej.
Faktycznie gwiazdy, te irysy - tym bardziej, ze pięknie je zaprezentowałaś
Faktycznie gwiazdy, te irysy - tym bardziej, ze pięknie je zaprezentowałaś
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Beatko, pozachwycałam się Twoją krzewuszką.
Moje wszystkie trzy ustroiły się w ogromną ilość kwiatków, ale słońce szybko pozbawiło je urody.
Kwiaty przyschły i wyglądają mocno nieefektownie. Nawet zdjęć im nie robię, bo płakać się chce nad ich wyglądem.
Masz bogatą kolekcję irysków bródkowych i wszystkie śliczne.
U mnie nadal susza aż piszczy,
ale może dzięki temu pędraki mniej atakują.
Tylko roślinek żal, bo bardzo im palące słońce dokucza,
a i woda już racjonowana.
Pozdrawiam cieplutko.
Moje wszystkie trzy ustroiły się w ogromną ilość kwiatków, ale słońce szybko pozbawiło je urody.
Masz bogatą kolekcję irysków bródkowych i wszystkie śliczne.
U mnie nadal susza aż piszczy,
Pozdrawiam cieplutko.
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Pięknie,bardzo kolorowo i kolażowo
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
- ewita44

- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Beatko
Krzewuszki, rutewka i róża piękne.
Irysy bródkowe takie kolorowe.
Fotki padniętego ogrodnika i kwiatowe dżinsy z kaloszami super.
Krzewuszki, rutewka i róża piękne.
Irysy bródkowe takie kolorowe.
Fotki padniętego ogrodnika i kwiatowe dżinsy z kaloszami super.
-
Bobka

- Od: 28 lis 2020, o 09:27
Beatko
ciesz się ,że wreszcie do Ciebie dotarłam.
A Ty szalejesz ,bawisz się pracujesz w ogrodzie itd .
Cała Ty jak czytam
super.
Przegapiłam maj u Ciebie ,świetna migawka z Pszczyny
Grunt to cieszyć się Życiem ,a takie spotkania ogrodników pozytywnie
zakręconych są super.
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia ,cóż więcej dodać ? Nic ,tylko się upajać i spacerować
Beatko dużo sił i zdrówka ,resztę zorganizujesz
A Ty szalejesz ,bawisz się pracujesz w ogrodzie itd .
Cała Ty jak czytam
Przegapiłam maj u Ciebie ,świetna migawka z Pszczyny
Grunt to cieszyć się Życiem ,a takie spotkania ogrodników pozytywnie
zakręconych są super.
Piękne kwitnienia i piękne zdjęcia ,cóż więcej dodać ? Nic ,tylko się upajać i spacerować
Beatko dużo sił i zdrówka ,resztę zorganizujesz
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Wandziu, irysy wybierałam ze zdjęć u minnie. Już w pierwszym sezonie zakwitły chyba wszystkie. Kwiaty mają ogromne. A niektóre też bardzo pachnące. Jestem nimi zachwycona.
Za tą czerwoną krzewuszką chodziłam ponad 6 lat, ale wreszcie się udało ją kupić.
Renia / Reniak mi ją zaproponowała chyba w 2014 i dopiero teraz jest u mnie, ale jest / Red Prince/.
Olu, a różnie to z tymi krzewuszkami bywa, albo im spasuje, albo nie. Jedną straciłam już po pierwszej zimie. Ale te co mam to trzymają się na razie dobrze i niech tak będzie. Lubię te krzewy od zawsze.
Maryniu, jak Ci zakwitną irysy to znowu zrobisz kolejne bajkowe zdjęcia.
Krzewuszka, tak samo jak forsycja - lubię te krzewy od zawsze.
Jadziu, Jadziu, Jadziu - jak miło móc ponownie czytać Twoje wpisy
Miechunkę doglądam dzień w dzień. Ma kwiatki, więc może, może....
Brawa dla Twojej Tereski, że i w tym sezonie Cię nie zawiodła a miło zaskoczyła.
Jeszcze nie miałam floksów o pstrokatych liściach. Ale też lubię takie roślinki.
Martuś - bingo! Amsonia super przezimowała w donicy. Mam 3 sadzoneczki, ale już ją tak zostawię. Zakwitła, jest cudna.
Niestety, Pipi jeszcze nie odbiła. Dam ją do doniczki, może ruszy.
Andrzejku, tak wyjątkowo pięknie zakwitła ta krzewuszka. Jest u mnie na honorowym miejscu.
A to kolejna gwiazdeczka od Ciebie. Też musiałam ją dać do dużej donicy, bo w gruncie u mnie nie chciała być. W donicy czuje się doskonale.

Lucynko, a ta różowa krzewuszka to ta co była na wylocie. Co dopytywałam kiedyś Ciebie o nią. Wyczuła sprawę i postanowiła pięknie zakwitnąć.
Arkadius, kolaże po to by nie wklejać setki zdjęć, które aż się tu same tak garną
Wciąż trzymaj, proszę kciuki za mój toskański jarmuż.
Ewuś, trochę zimno było na Dniach Daisy, ale cieszę się, że i tak się to święto odbyło.
Teraz czekam na tę chmurkową rutewkę, lada moment zakwitną.
Bogusiu - fajnie powiedziane, ze jak jest zdrówko to się resztę zorganizuje
Na razie raczej się nie bawię, i mnie dopadł ten smutniejszy czas - samo życie. Praca w ogródku pomaga na wszelkie smętki i smuteczki.
Kilka migawek z mojego czerwcowego ogrodu:

Za tą czerwoną krzewuszką chodziłam ponad 6 lat, ale wreszcie się udało ją kupić.
Renia / Reniak mi ją zaproponowała chyba w 2014 i dopiero teraz jest u mnie, ale jest / Red Prince/.
Olu, a różnie to z tymi krzewuszkami bywa, albo im spasuje, albo nie. Jedną straciłam już po pierwszej zimie. Ale te co mam to trzymają się na razie dobrze i niech tak będzie. Lubię te krzewy od zawsze.
Maryniu, jak Ci zakwitną irysy to znowu zrobisz kolejne bajkowe zdjęcia.
Krzewuszka, tak samo jak forsycja - lubię te krzewy od zawsze.
Jadziu, Jadziu, Jadziu - jak miło móc ponownie czytać Twoje wpisy
Miechunkę doglądam dzień w dzień. Ma kwiatki, więc może, może....
Brawa dla Twojej Tereski, że i w tym sezonie Cię nie zawiodła a miło zaskoczyła.
Jeszcze nie miałam floksów o pstrokatych liściach. Ale też lubię takie roślinki.
Martuś - bingo! Amsonia super przezimowała w donicy. Mam 3 sadzoneczki, ale już ją tak zostawię. Zakwitła, jest cudna.
Niestety, Pipi jeszcze nie odbiła. Dam ją do doniczki, może ruszy.
Andrzejku, tak wyjątkowo pięknie zakwitła ta krzewuszka. Jest u mnie na honorowym miejscu.
A to kolejna gwiazdeczka od Ciebie. Też musiałam ją dać do dużej donicy, bo w gruncie u mnie nie chciała być. W donicy czuje się doskonale.

Lucynko, a ta różowa krzewuszka to ta co była na wylocie. Co dopytywałam kiedyś Ciebie o nią. Wyczuła sprawę i postanowiła pięknie zakwitnąć.
Arkadius, kolaże po to by nie wklejać setki zdjęć, które aż się tu same tak garną
Wciąż trzymaj, proszę kciuki za mój toskański jarmuż.
Ewuś, trochę zimno było na Dniach Daisy, ale cieszę się, że i tak się to święto odbyło.
Teraz czekam na tę chmurkową rutewkę, lada moment zakwitną.
Bogusiu - fajnie powiedziane, ze jak jest zdrówko to się resztę zorganizuje
Na razie raczej się nie bawię, i mnie dopadł ten smutniejszy czas - samo życie. Praca w ogródku pomaga na wszelkie smętki i smuteczki.
Kilka migawek z mojego czerwcowego ogrodu:

- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Beatko,
, widzę, że amsonia zasłużyła na sesję fotograficzną
.
Pięknie kwitną róże i powojnik
(ta Andrzejkowa, ciekawa), petunie obsypane kwieciem, nawet Apricot Fudge ładnie rozwinęła płatki
.
Z chryzantemami w tym roku, mam same kłopoty, mimo granulkowania, nie daję rady ratować ich przed ślimakami, ogryzają je do ziemi
, a niektóre nie odbiły po zimie. Myślisz, że jeszcze można mieć nadzieję, że coś wypuszczą?
Pięknego lata, Beatko, niech ogród daje Ci dużo radości
Pięknie kwitną róże i powojnik
Z chryzantemami w tym roku, mam same kłopoty, mimo granulkowania, nie daję rady ratować ich przed ślimakami, ogryzają je do ziemi
Pięknego lata, Beatko, niech ogród daje Ci dużo radości
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH

Beatko kolor tego floksa jest różowy dostałam go od Iwonki 042 jeśli dobrze pamiętam mam tak samo pstrokatego przetacznika długolistnego Charlotte .Trochę go zaniedbałam i w tym roku nie będzie sie czym pochwalić muszę go objąć specjalną troską . Masz ślicznego powojnika i chabry .Szkoda, że Księciunia musisz trzymać w donicy ojjj poszalałby sobie Udanego tygodnia 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Martuś, mi dwie chryzantemy jak dotąd nie odbiły po zimie. Taka żółta i niestety Pipi. No cóż, jeszcze na Pipi poczekam, może akurat... Tak ze dwa tygodnie jeszcze.
Lato moje nie wiem jakie będzie - ale Twoje niech będzie cudne, zdrowe i milutkie. Dziękuję za życzenia
Jadziu, myślę, że jak Księciunio osiągnie wiek studencki to pójdzie do gruntu, pewnie w donicy, ale do gruntu.
Oooo, przetacznik pstry - znowu o czymś nowym się dowiaduję.
Lucynko, to ta szałwia

Lato moje nie wiem jakie będzie - ale Twoje niech będzie cudne, zdrowe i milutkie. Dziękuję za życzenia
Jadziu, myślę, że jak Księciunio osiągnie wiek studencki to pójdzie do gruntu, pewnie w donicy, ale do gruntu.
Oooo, przetacznik pstry - znowu o czymś nowym się dowiaduję.
Lucynko, to ta szałwia

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne róże.
Piękne powojniki. a ten ostatni, to co to za odmiana ?
Bardzo ładnie się prezentuje , I chyba oficie kwitnie ?
Szałwia bardzo ładna.
Piękne powojniki. a ten ostatni, to co to za odmiana ?
Bardzo ładnie się prezentuje , I chyba oficie kwitnie ?
Szałwia bardzo ładna.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Oj, to, to! Właśnie kupiłam tę szałwię i jestem ciekawa, czy da się ją ładnie dzielić z kępy, tak jak inne odmiany. Podpowiesz coś?
- JAKUCH

Wysiałam na jednej z rabatek nasionka dla motyli ,kurcze więcej jest kładącej się Facelii robi bałagan na rabacie mam też w tym jednego chabra .Muszę spróbować zebrać nasionka z niego .Super rozłożysta szałwia .Beatko biedny ten Księciunio

- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Piękne róże i klematisy. Miałam kiedyś chryzantemę Pipi, jednak zbyt długo się nią nie nacieszyłam. Miałam ich klika w pewnym momencie, została mi jedyna.