A na działce królują w pełni kwitnące Tulipany;
 Tu w pełni kwitnienia w dzień
 Tu w pełni kwitnienia w dzień wieczorem pozamykane kwiatki
 wieczorem pozamykane kwiatki

i na rabatach

A  to jest miejsce gdzie wśród Róż rosną 3 rodzaje Niezapominajek-niebieskie, białe , różowe
 A  to jest miejsce gdzie wśród Róż rosną 3 rodzaje Niezapominajek-niebieskie, białe , różowe

Jak widać u mnie jeszcze skromnie z innymi kwitnieniami

, hiacynty i rozkwitające niezapominajki. Po prostu piękną masz wiosnę
 , hiacynty i rozkwitające niezapominajki. Po prostu piękną masz wiosnę  , kiedy ja już ogławiam tulipany i narcyzy, a o hiacyntach już dawno zapomniałam
 , kiedy ja już ogławiam tulipany i narcyzy, a o hiacyntach już dawno zapomniałam  .
 .

Oczywiście od razu odwiedziłam Wasze posty gdzie miałam okazję zobaczyć już dużo kwitnących roślinek. Taki to już urok naszego klimatu, że ja mogę oglądać u Was to co już kwitnie a Wy przypomnieć to co przekwitło.
 Oczywiście od razu odwiedziłam Wasze posty gdzie miałam okazję zobaczyć już dużo kwitnących roślinek. Taki to już urok naszego klimatu, że ja mogę oglądać u Was to co już kwitnie a Wy przypomnieć to co przekwitło.  

,że muszę Ci napisać, że jednak nie masz racji
 ,że muszę Ci napisać, że jednak nie masz racji  

Wkrótce łąka zostanie skoszona, a potem przyjdzie czas na gatunki później kwitnące, lubiące suchszą aurę. Uwielbiam różnorodność dzikich roślin i bogactwo przyrody. Na RODos też nie całą trawę koszę. Też zostawiam orliki, niezapominajki, jastrzębce, czy szafirki. Niech się rozsiewają
 Wkrótce łąka zostanie skoszona, a potem przyjdzie czas na gatunki później kwitnące, lubiące suchszą aurę. Uwielbiam różnorodność dzikich roślin i bogactwo przyrody. Na RODos też nie całą trawę koszę. Też zostawiam orliki, niezapominajki, jastrzębce, czy szafirki. Niech się rozsiewają  , u mnie jakaś inna odmiana, o wiele mniej kwiatuszków tworzy.
 , u mnie jakaś inna odmiana, o wiele mniej kwiatuszków tworzy.