Dziś pada od rana dość mocno.Ostatnio na szczęście było kilka ciepłych dni to porządkowałam rabaty z suchych liści i patyków.
Codziennie można odkrywać nowe rośliny, które po zimie pchają się do góry.Jedne krokusy już szmatki, a inne dopiero zakwitają.
Wysiałam dwie kuwetki lobelii , ale niestety jedna mi spadła na podłogę i tylko jedna mniejsza została. Byłam niepocieszona, bo tak ładnie mi wzeszła.
Nasiona z Anglii leżą na poczcie i czekają do odbioru.Jutro je odbiorę.Wysieję kolejne groszki, bo jedną paczkę zamówiłam aż z Canady przez stronę Etsy i chyba tylko jeden mi wyszedł, no masakra.
Na ten rok planuję zakup ławki do ogrodu, bo nie mam za bardzo gdzie przysiąść jak się zmęczę ….
Zobaczyłam gdzieś w programie donicę z powojnikami oplatającymi obelisk.Zamówiłam podporę, ale okazało się w rzeczywistości nie mogę dobrać donicy, bo większość ma za małą średnicę.
W końcu udało mi się kupić w Casto i zamierzam zakupić ze 3 powojniki.
Pognało mnie ostatnio do niedalekiej szkółki z roślinami.Zakupiłam oczara i hortensję Diamantino do donicy.Dopiero co po zimie odkopują się , ale aut jak zwykle dużo. Ludzie spragnieni po zimie nowych roślin.
Ewa tak zakupy udane, pomidorki ładnie wzeszły jak zwykle. Teraz czeka mnie zabawa z przepikowaniem do kubków po śmietanie.

Halszko na szczęście było kilka ciepłych dni, więc lekko podgoniłam
zaległe prace.Bratki cieszą oko , uwielbiam je, nawet jak zimno to dają radę.

Wandziu te pomidorki zamawiałam wysyłkowo z allegro.
Wykiełkowały wspaniale, byle teraz je popikować i niech rosną.

Soniu liczę na powiększenie stadka ranników.
Te żółte pomidorki na bogato obrodziły dwa lata wstecz , ciągle zrywałam i jedliśmy.

Dorotko tak też można ,gotowe sadzonki od sprawdzonego sprzedawcy.A jakie masz odmiany do polecenia?

Igala ja dalii nie potrafię przezimować, za każdym razem porażka.
Czekam wciąż na moje nowe dalijki, które lada moment pewnie przyjadą.Już mam uszykowane doniczki, w które je posadzę.
Podrosną i wysadzę je do ogrodu.

Nowy pomocnik w ogródku:)

Miłej niedzieli w zdrowiu życzę:)