Piękne kwitnienia pokazujesz. Imponująca masa kokoryczy, absolutnie niesamowity granatowy biało obrzeżony pierwiosnek, pięknie uchwycona królowa trzmieli na ciemierniku cuchnącym…

Pozdrawiam!
LOKI

Aż sprawdziłam w Twoim profilu czy przypadkiem nie mieszkasz w Hiszpanii
 Aż sprawdziłam w Twoim profilu czy przypadkiem nie mieszkasz w Hiszpanii   

.
 . 
  .
 . . Niestety, ta, zupełnie niepotrzebna zima, przygięła je do ziemi
 . Niestety, ta, zupełnie niepotrzebna zima, przygięła je do ziemi  .
 . 
  . Mam nadzieję, że po aktualnie trwających mrozach, będzie jeszcze co podziwiać, a prognozy proponują jeszcze powtórkę w następnym tygodniu
 . Mam nadzieję, że po aktualnie trwających mrozach, będzie jeszcze co podziwiać, a prognozy proponują jeszcze powtórkę w następnym tygodniu  

. Kwiatki poszalały, wykorzystując ciepłe dni
 . Kwiatki poszalały, wykorzystując ciepłe dni  .
 .  .
 . , a na dobre w
 , a na dobre w 
  , żeby nie patrzeć na kwiatki zmasakrowane przez okropną pogodę
 , żeby nie patrzeć na kwiatki zmasakrowane przez okropną pogodę  , ale się nie da, to mam nadzieję, że jakoś przetrwają ten zimowy epizod na miejscu
 , ale się nie da, to mam nadzieję, że jakoś przetrwają ten zimowy epizod na miejscu   .
 . i cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia, chociaż to już zasługa aparatu
   i cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia, chociaż to już zasługa aparatu  .
 .

.
 .  , ale staruszki nadrabiają. Na pewno nie lubią stać w wodzie i za cieniem też nie przepadają, a poza tym chyba nic im nie przeszkadza.
 , ale staruszki nadrabiają. Na pewno nie lubią stać w wodzie i za cieniem też nie przepadają, a poza tym chyba nic im nie przeszkadza.  

. Aparat mi ściemnia jasnożółty kolor
 . Aparat mi ściemnia jasnożółty kolor  .
 .

Cóż za widok
  Cóż za widok   
  Wyszły cebulki w różnych miejscach i to nie tylko cebulice, ale myślę, że i śnieżniki. Na razie jeszcze tyciusie, ale kolorki już są. Może przed następnymi przymrozkami zdążą rozwinąć kwiatki? Zrobię zdjęcia i wstawię, bo z rozpoznaniem przeze mnie, co jest - co, to raczej nie ma szans
  Wyszły cebulki w różnych miejscach i to nie tylko cebulice, ale myślę, że i śnieżniki. Na razie jeszcze tyciusie, ale kolorki już są. Może przed następnymi przymrozkami zdążą rozwinąć kwiatki? Zrobię zdjęcia i wstawię, bo z rozpoznaniem przeze mnie, co jest - co, to raczej nie ma szans   Sama już nie pamiętam, co i gdzie sadziłam
  Sama już nie pamiętam, co i gdzie sadziłam   Zaskoczyły mnie również iryski w bardzo ciemnym fioletowym kolorze
  Zaskoczyły mnie również iryski w bardzo ciemnym fioletowym kolorze   Zupełnie zapomniałam, że je posadziłam. Dzisiaj nie zdążyłam im zrobić zdjęcia, ale jutro po pracy nadrobię.
  Zupełnie zapomniałam, że je posadziłam. Dzisiaj nie zdążyłam im zrobić zdjęcia, ale jutro po pracy nadrobię. 

.
 . .
 . 
  . Spakowałaś mi chyba całe krzaczki
 . Spakowałaś mi chyba całe krzaczki  , w dodatku ze znacznikami!
 , w dodatku ze znacznikami!  

Martusiu!
 Martusiu!  

ale takich widoków jak u Ciebie w żadnym  razie się nie spodziewam...
  ale takich widoków jak u Ciebie w żadnym  razie się nie spodziewam...  

A w Twoim ogrodzie jest czym oczy nacieszyć.
  A w Twoim ogrodzie jest czym oczy nacieszyć.  
   Gdzie jeszcze moim kwiatkom do takiego pokazu...
  Gdzie jeszcze moim kwiatkom do takiego pokazu...  Ale może to i dobrze, przeczekają incydent zimowy i kto wie ... może wiosna się wreszcie obudzi ...
  Ale może to i dobrze, przeczekają incydent zimowy i kto wie ... może wiosna się wreszcie obudzi ...  

życzę.
 życzę.

.
 . . Miej, proszę, wyrozumiałość w tym względzie, dla amatorki klikającej telefonem
 . Miej, proszę, wyrozumiałość w tym względzie, dla amatorki klikającej telefonem  .
 . 
  i bardzo podobają mi się jego listki
 i bardzo podobają mi się jego listki  . Pojawił się w takim "naturalistycznym" miejscu ogrodu
 . Pojawił się w takim "naturalistycznym" miejscu ogrodu  , gdzie nie powinien przeszkadzać, ale spróbuję go przenieść do "parku miododajnych drzew" naprzeciwko, tylko tam jeszcze dużo słońca, bo drzewa malutkie.
 , gdzie nie powinien przeszkadzać, ale spróbuję go przenieść do "parku miododajnych drzew" naprzeciwko, tylko tam jeszcze dużo słońca, bo drzewa malutkie. , w przeciwieństwie do białego w tle.
 , w przeciwieństwie do białego w tle. .
 . , że nie obudziły się zbyt wcześnie i będą cieszyć Cię kwitnieniem w ciepłe dni.
 , że nie obudziły się zbyt wcześnie i będą cieszyć Cię kwitnieniem w ciepłe dni. , niech mają siłę do przetrwania nadchodzących mrozków.
 , niech mają siłę do przetrwania nadchodzących mrozków. 
  , dziękując za miłe słowa dla moich kwiatków
  , dziękując za miłe słowa dla moich kwiatków  .
 . , podobno urosną wszędzie
 , podobno urosną wszędzie  . U Ciebie przynajmniej nie znikają jak u Janka, to może je dokarm i znowu zakwitną? Cebule narcyzów dzielą się, po czym potrzebują czasem dwóch lat, żeby zakwitnąć, dlatego kępy najobficiej kwitną co trzy lata.
 . U Ciebie przynajmniej nie znikają jak u Janka, to może je dokarm i znowu zakwitną? Cebule narcyzów dzielą się, po czym potrzebują czasem dwóch lat, żeby zakwitnąć, dlatego kępy najobficiej kwitną co trzy lata.  , ale akurat w narcyzach nie gustują
 , ale akurat w narcyzach nie gustują  .
 . , ale jest ich sporo w ogrodzie, to znaczy, że będę miała dużo trzmielich rodzin w pobliżu, bo daleko nie latają. Trochę się boję, bo jestem uczulona na ugryzienia owadów. Trzmiela jeszcze nie przerabiałam, a w takim tłoku, któryś może się zdenerwować
 , ale jest ich sporo w ogrodzie, to znaczy, że będę miała dużo trzmielich rodzin w pobliżu, bo daleko nie latają. Trochę się boję, bo jestem uczulona na ugryzienia owadów. Trzmiela jeszcze nie przerabiałam, a w takim tłoku, któryś może się zdenerwować  .
 . , a narcyzów
 , a narcyzów  nigdy dość.
  nigdy dość.  
  .
 .