.
 .Ogród za progiem - dobra rzecz, ale za to dom niedosprzątany, bo w ogrodzie przyjemniej i żołądek cierpi, bo przypalony obiad się zdarza
 .
 .Żal zostawiać tęskniącą koteczkę samą, ale lepiej, żeby sobie pomiauczała zdrowa, niż chora, po spacerku na zimnie. A swoją drogą, to ona powinna przesypiać większość czasu. Mój, bywający gościnnie, chociaż młody, potrafi przespać cały dzień z przerwą na jedzenie, a nawet lepiej mu się śpi, kiedy nie kręcę się po mieszkaniu

Ciekawe, czy wybrałaś się na działeczkę? U mnie dzisiaj słoneczko zastrajkowało i było o wiele chłodniej niż w ostatnich dniach
 , ale jeszcze nienajgorzej. Mam nadzieję, że Twoje życzenia spełnią się i to będzie tylko lekkie i króciutkie ochłodzenie
 , ale jeszcze nienajgorzej. Mam nadzieję, że Twoje życzenia spełnią się i to będzie tylko lekkie i króciutkie ochłodzenie  
 Janku, jakiś czas temu, przy drodze przez las, widziałam rów błękitny od przylaszczek
 . Miałam okazję znaleźć się niedawno  w tym samym miejscu wiosną - ani jednego kwiatuszka
  . Miałam okazję znaleźć się niedawno  w tym samym miejscu wiosną - ani jednego kwiatuszka  , droga poszerzona, rów przekopany.
 , droga poszerzona, rów przekopany. Przebiśniegi podobno są badane przez naukowców na okoliczność wytrzymałości ich kwiatków na mróz, bo potrafią przetrwać bez szwanku duże spadki temperatury, czego kwiatki ranników już nie potrafią.
Beatko
 w imieniu ranników pod magnolią zwłaszcza, bo to chyba był ich ostatni dobry  dzień
 w imieniu ranników pod magnolią zwłaszcza, bo to chyba był ich ostatni dobry  dzień  .
 .Dwadzieścia lat temu, posadziłam tam pięć maleńkich bulwek pod 30-stocentymetrowym patyczkiem i oboje mają się dobrze do dzisiaj
Iryski natomiast, długo ćwiczyły moją cierpliwość, po pierwszym kwitnieniu pokazując tylko szczypior, ale mam nadzieję, że wreszcie mają dobre miejsce i powoli chcę przesadzić je wszystkie tutaj, pod sosnę
 . Mam nadzieję, że to zasługa tego stanowiska, a nie tylko ostatnio ciepłych zim
 . Mam nadzieję, że to zasługa tego stanowiska, a nie tylko ostatnio ciepłych zim  
 W ciepełku chcą kwitnąć już krokusy wielkokwiatowe!

Znalazłam jedynego rannika cylicyjskiego

Miłek

Iryski otwarte czy słońce czy deszcz.

Moje skromne kilka kwiatków może się schować ze wstydu
  Moje skromne kilka kwiatków może się schować ze wstydu   przy Twojej, pełnej kolorów i tak bogatej w kwitnienia. Ciemierniki po prostu wymiatają. Szczególnie ten piegusek jest śliczny
  przy Twojej, pełnej kolorów i tak bogatej w kwitnienia. Ciemierniki po prostu wymiatają. Szczególnie ten piegusek jest śliczny   Czy Twój czerwony oczar pachnie? Ja mam żółty i rzeczywiście ma zapach. A nie wierzyłam, że o tej porze roku może cokolwiek pachnieć...
  Czy Twój czerwony oczar pachnie? Ja mam żółty i rzeczywiście ma zapach. A nie wierzyłam, że o tej porze roku może cokolwiek pachnieć...  Ale nie rozpoznałam na zdjęciu, bo na żywo go jeszcze nie widziałam. Za to poszłam do ogrodu i zobaczyłam, że też ma dwa kwiatki. Nie zrobiłam zdjęcia, ale nadrobię to niedopatrzenie
  Ale nie rozpoznałam na zdjęciu, bo na żywo go jeszcze nie widziałam. Za to poszłam do ogrodu i zobaczyłam, że też ma dwa kwiatki. Nie zrobiłam zdjęcia, ale nadrobię to niedopatrzenie  

.
 . .
 .

Zauważyłam , że też masz dużo Floksów. U mnie też tak się rozsiały, pokrzyżowały i zdominowały niższe roślinki, że praktycznie powstała rabata Floksowa. U Ciebie nawet jesień bardzo kolorowa od tak dużej ilości Chryzantem i Marcinków
 Zauważyłam , że też masz dużo Floksów. U mnie też tak się rozsiały, pokrzyżowały i zdominowały niższe roślinki, że praktycznie powstała rabata Floksowa. U Ciebie nawet jesień bardzo kolorowa od tak dużej ilości Chryzantem i Marcinków 

.
 .