Dokonałam wyboru odmian i na początku marca wybieram się do szkółki p. Wolskiego celem zakupienia większej liczby sadzonek.
Wybrane przeze mnie odmiany to:
Calluna vulgaris:
1. Allegro
2. Long White
3. Silver Knight
4. Peter Sparkes
5. Roswitha
6. Tib
7. Mullion
Erica carnea:
1. Vivelli
2. Golden Starlet
Erica cinerea:
1. Katinka
Wszystkie te wrzosy i wrzośce można obejrzeć tutaj.
Nadal poszukuję ew. chętnych do spółki wrzosowej, gdyż z każdej odmiany zakupię 100szt. (tak są pakowane wrzosy przy sprzedaży hurtowej). Będę miała do odsprzedania (oczywiście po cenie zakupu czyli ok. 0,7-0,8zł/szt.) ok. 200szt. Resztę powinnam wykorzystać sama
 Przypominam jeszcze, że wrzosy będzie trzeba przesadzić do większych pojemników i podhodować przed wysadzeniem na stałe miejsca uprawy ok. 2-3 miesięcy, czyli w lipcu najpóźniej będzie można sadzić na stałe miejsca.
 Przypominam jeszcze, że wrzosy będzie trzeba przesadzić do większych pojemników i podhodować przed wysadzeniem na stałe miejsca uprawy ok. 2-3 miesięcy, czyli w lipcu najpóźniej będzie można sadzić na stałe miejsca. Proszę pisać na PW, żeby nie robić zamieszania na wątku

mi się wszystkie podobają, dobrze że ja nie muszę wybierać bo dla mnie byłby ciężki orzech do zgryzienia.
 mi się wszystkie podobają, dobrze że ja nie muszę wybierać bo dla mnie byłby ciężki orzech do zgryzienia.

jaka miła spotkała mnie niespodzianka i to przed snem
 jaka miła spotkała mnie niespodzianka i to przed snem  oj mój sen będzie dziś spokojny i kolorowy.
 oj mój sen będzie dziś spokojny i kolorowy.