jednak dopiero teraz mogę trochę się nim pochwalić. Ogród ma 5 lat
  jednak dopiero teraz mogę trochę się nim pochwalić. Ogród ma 5 lat pracuję w nim sama, ma około 3500m a na początku było samo zielsko po pas a jeszcze multum pracy przede mną

dziękuję mi się ciągle wydaje ,że tam mało i mało nasadzeń
 dziękuję mi się ciągle wydaje ,że tam mało i mało nasadzeń  także życzę Szczęśliwego Nowego Roku
 także życzę Szczęśliwego Nowego Roku 

miło mi będzie u Ciebie gościć .
 miło mi będzie u Ciebie gościć . 

Pozdrawiam serdecznie.
 Pozdrawiam serdecznie.  

postaram się jak już sezon ruszy zdjęcia wstawiać regularnie bo na jesień sporo nowych rzeczy u mnie się pojawiło
 postaram się jak już sezon ruszy zdjęcia wstawiać regularnie bo na jesień sporo nowych rzeczy u mnie się pojawiło  

Już mi się podoba, widzę rośliny, które bardzo lubię, szałwie, róże, czosnki, funkie.
   Już mi się podoba, widzę rośliny, które bardzo lubię, szałwie, róże, czosnki, funkie.   
  Masz już szkielet z drzew, to rabaty mają świetne tło.
  Masz już szkielet z drzew, to rabaty mają świetne tło.

Piękny, wielki ogród i ze zdjęć widać, że wcale nie tak mało nasadzeń. Na takiej przestrzeni można nieźle poszaleć
  Piękny, wielki ogród i ze zdjęć widać, że wcale nie tak mało nasadzeń. Na takiej przestrzeni można nieźle poszaleć   Cudne oczko wodne i rabata z hostami przy drzewie. Widzę też swoje
 Cudne oczko wodne i rabata z hostami przy drzewie. Widzę też swoje   róże, więc tematów nam nie zabraknie
  róże, więc tematów nam nie zabraknie   

jaki to gatunek ?
 jaki to gatunek ?

faktycznie pracy ogrom zazwyczaj dziennie spędzam tam średnio 3 godziny  8-)jak się tam wprowadziłam to były piękne duże  okazy drzew i to jedyny atut tej działki był
 faktycznie pracy ogrom zazwyczaj dziennie spędzam tam średnio 3 godziny  8-)jak się tam wprowadziłam to były piękne duże  okazy drzew i to jedyny atut tej działki był   reszta to moja czasem bardzo powolna praca
  reszta to moja czasem bardzo powolna praca   także miłego tygodnia życzę
 także miłego tygodnia życzę   

nie do ogarnięcia dla mnie jednak już się przyzwyczaiłam do nich
 nie do ogarnięcia dla mnie jednak już się przyzwyczaiłam do nich   
  mam jakieś 46 krzewów, co roku dosadzam parę krzaków z wyprzedaży , takich już prawie zasuszonych i największą satysfakcję sprawia mi jak one na drugi lub trzeci rok odżywają
 mam jakieś 46 krzewów, co roku dosadzam parę krzaków z wyprzedaży , takich już prawie zasuszonych i największą satysfakcję sprawia mi jak one na drugi lub trzeci rok odżywają   a jedyne jakie zakupiłam"rasowe" i ze szkółki to .... dzikie róże Hansa
 a jedyne jakie zakupiłam"rasowe" i ze szkółki to .... dzikie róże Hansa   ,które potrzebuję na nalewki, dżemy i olejki.
,które potrzebuję na nalewki, dżemy i olejki.

ale też bardzo się rozsiewa i trzeba uważać
  ale też bardzo się rozsiewa i trzeba uważać  

Dziękuję oj to muszę pomyśleć czy ją zechcę
 Dziękuję oj to muszę pomyśleć czy ją zechcę