Wczoraj w jednym z programów ogrodniczych usłyszałam, że jeden z floksów jest u tego pana w ogrodzie już kilkadziesiąt lat. Moja pysznogłówka posadzona wiosną stoi jak zaczarowana.

Może  czymś  podkarm swoją pysznoglówkę ? Moja  malinowa i czerwona  rośnie ok. W  tym roku niższe bo sucho miały. A ja  raczej tam nie podlewałam. ciekawa jestem jak mi ta filetowa będzie rosła.
 Może  czymś  podkarm swoją pysznoglówkę ? Moja  malinowa i czerwona  rośnie ok. W  tym roku niższe bo sucho miały. A ja  raczej tam nie podlewałam. ciekawa jestem jak mi ta filetowa będzie rosła.  ) i  w  tunelu  polewa. A w  większości ja  sama  to  ogarniam rabatowo. No  tak  u nas  będziesz miał  trochę  wytchnienia upały lżejsze niż u ciebie  we Francji. Dobrego  wypoczynku w Polsce.
  ) i  w  tunelu  polewa. A w  większości ja  sama  to  ogarniam rabatowo. No  tak  u nas  będziesz miał  trochę  wytchnienia upały lżejsze niż u ciebie  we Francji. Dobrego  wypoczynku w Polsce.  

Krótko mówiąc: raj na ziemi.
  Krótko mówiąc: raj na ziemi.  

Niech się nie wydurnia, niech się zachowa jak trzeba i pięknie przezimuje.
  Niech się nie wydurnia, niech się zachowa jak trzeba i pięknie przezimuje.  

Lilie, jeżówki, róże, powojniki i całe mnóstwo innych roślin zachwycają
  Lilie, jeżówki, róże, powojniki i całe mnóstwo innych roślin zachwycają   Na dodatek Twoje mistrzowskie ujęcia pokazują niezwykłą urodę każdej, nawet najmniejszej roślinki. A wszystko zestawione ze smakiem plus śliczne ogrodowe ozdoby, które są dopełnieniem wspaniałego ogrodu
  Na dodatek Twoje mistrzowskie ujęcia pokazują niezwykłą urodę każdej, nawet najmniejszej roślinki. A wszystko zestawione ze smakiem plus śliczne ogrodowe ozdoby, które są dopełnieniem wspaniałego ogrodu  

a przecież miejsca nie ma .Teraz czas liliowców i lilii a także floksów i zapach roznosi się bardzo miły dla nosa. Moje róże budują pąki na drugie kwitnienie niektóre już zaczynają je otwierać Myślę ze to będzie udany sezon po mimo chłodnej wiosny  .Dębolistna to rzeczywiście gigantka ,ale jaka cudna
 a przecież miejsca nie ma .Teraz czas liliowców i lilii a także floksów i zapach roznosi się bardzo miły dla nosa. Moje róże budują pąki na drugie kwitnienie niektóre już zaczynają je otwierać Myślę ze to będzie udany sezon po mimo chłodnej wiosny  .Dębolistna to rzeczywiście gigantka ,ale jaka cudna  

Chwalę po kolei wszystkie pokazane zdjęcia i kwiecie...
 Chwalę po kolei wszystkie pokazane zdjęcia i kwiecie...  

, a dzisiaj Amelka tez parę fotek ustrzeliła aparatem. Nawet dobrze jej wyszły te fotki, bo o wszystko się pyta co to ostrość, ale niech sie uczy ja mam czas żeby jej tłumaczyć. Niestety jeżówki u mnie nie chcą rosnąć, więc spasowałam nic na siłę
 , a dzisiaj Amelka tez parę fotek ustrzeliła aparatem. Nawet dobrze jej wyszły te fotki, bo o wszystko się pyta co to ostrość, ale niech sie uczy ja mam czas żeby jej tłumaczyć. Niestety jeżówki u mnie nie chcą rosnąć, więc spasowałam nic na siłę  Cieszę się ze wreszcie jesteś zadowolona z kwitnienia róż
 Cieszę się ze wreszcie jesteś zadowolona z kwitnienia róż
 Tawułka za młodu nie rośnie chyba zbyt szybko - posadziłam wiosną i nie zanosi się by zakwitła w pierwszym roku.
 Tawułka za młodu nie rośnie chyba zbyt szybko - posadziłam wiosną i nie zanosi się by zakwitła w pierwszym roku.

Znasz odmianę?
  Znasz odmianę? 

A chciałem przynajmniej te najzwyklejsze...
 A chciałem przynajmniej te najzwyklejsze...