Zgromadziłaś dużą kolekcję irysów.

Piwonie śliczne. a ta https://www.fotosik.pl/zdjecie/e2d6e6187a9da7f2 to już mega cugo:)

Piękne masz te kwiaty ale zdjęcia super wyraźne mnie wychodzą albo takie prześwietlone albo zamglone ,no fakt mam chyba najtańszy aparat w historii
 Piękne masz te kwiaty ale zdjęcia super wyraźne mnie wychodzą albo takie prześwietlone albo zamglone ,no fakt mam chyba najtańszy aparat w historii   Życzę odrobinę orzeźwienia i mgiełki porannego deszczyku
 Życzę odrobinę orzeźwienia i mgiełki porannego deszczyku 

Witam gorąco miłych gości i dziękuję za cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedzi
 Witam gorąco miłych gości i dziękuję za cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedzi  
  .   Teraz już widzimy się tylko przez ekran, ale za to mam realnie starszą.
 .   Teraz już widzimy się tylko przez ekran, ale za to mam realnie starszą.  
  .
 . 
   . Co zostanie po tym sezonie, to wielka niewiadoma. Nie jestem w stanie podlewać całego ogrodu, nawet ze względów ekologicznych w obliczu braku wody. W gęstych nasadzeniach byliny dają radę, ale pod krzewami i drzewami mają ciężkie życie, a deszcz, jeśli się pojawia, to w śladowych ilościach, mimo zapowiedzi ulew, których raczej nie wyglądam, z obawy podtopień. Jednak ziemia już przesuszona głęboko, a nawet rzeka niemal wyschła i solidny deszcz bardzo potrzebny.
 . Co zostanie po tym sezonie, to wielka niewiadoma. Nie jestem w stanie podlewać całego ogrodu, nawet ze względów ekologicznych w obliczu braku wody. W gęstych nasadzeniach byliny dają radę, ale pod krzewami i drzewami mają ciężkie życie, a deszcz, jeśli się pojawia, to w śladowych ilościach, mimo zapowiedzi ulew, których raczej nie wyglądam, z obawy podtopień. Jednak ziemia już przesuszona głęboko, a nawet rzeka niemal wyschła i solidny deszcz bardzo potrzebny. 
  , ale jak już wszystko w nim będzie naprawione, to mam nadzieję, że go pokażesz. Dobrze, że Twoja nieobecność wiąże się z przyjemnymi wydarzeniami, zimą nadrobimy zaległości
 , ale jak już wszystko w nim będzie naprawione, to mam nadzieję, że go pokażesz. Dobrze, że Twoja nieobecność wiąże się z przyjemnymi wydarzeniami, zimą nadrobimy zaległości  

, mam tylko nadzieję, że części podziemne przetrwały i odbiją jeszcze tej jesieni.
 , mam tylko nadzieję, że części podziemne przetrwały i odbiją jeszcze tej jesieni. 
  . Kiedy trochę ochłonęłam, pierwsze wyjście w część oddaloną od domu, skończyło się przyniesieniem drugiego. Borelioza wykluczona, ale licho wie co jeszcze ze sobą nosiły?
 . Kiedy trochę ochłonęłam, pierwsze wyjście w część oddaloną od domu, skończyło się przyniesieniem drugiego. Borelioza wykluczona, ale licho wie co jeszcze ze sobą nosiły?  

Mój młodszy po dwu tygodniach nieobecności każe się   tulić w ramionach, jak niemowlę.
  Mój młodszy po dwu tygodniach nieobecności każe się   tulić w ramionach, jak niemowlę.  Waży 19 kilo.
  Waży 19 kilo.  

Moje prawie uschły, dziś złamałam zasady i podlewam rabaty.
 Moje prawie uschły, dziś złamałam zasady i podlewam rabaty.  

i życzę trochę deszczu.
  i życzę trochę deszczu.

ale cieszę się, że pamiątki po sobie nie zostawiły.
  ale cieszę się, że pamiątki po sobie nie zostawiły.  
  i oby już nic przykrego Ci się nie przytrafiło.
  i oby już nic przykrego Ci się nie przytrafiło.  
  Działka zarosła, jednak nie przejmuję się tym
 Działka zarosła, jednak nie przejmuję się tym  . Powoli sobie zrobię porządki.
 . Powoli sobie zrobię porządki. i ciesz obecnością wnusi
  i ciesz obecnością wnusi  .
 . , jak dotąd powschodziła tylko jedna odmiana. Mam nadzieję, że pozostałe dwie jeszcze się pokażą, a jeśli nie, to trudno.
 , jak dotąd powschodziła tylko jedna odmiana. Mam nadzieję, że pozostałe dwie jeszcze się pokażą, a jeśli nie, to trudno. 

wpadłam i oglądam z otwartą
 wpadłam i oglądam z otwartą  cudnie w grupie wygladają.
  cudnie w grupie wygladają. Marta
 Marta  

.
 . 
  Jedynie zawilce skorzystały, bo przez przymrozki i nagłą suszę po nich, nie dałam rady przesadzić ich na słońce
  Jedynie zawilce skorzystały, bo przez przymrozki i nagłą suszę po nich, nie dałam rady przesadzić ich na słońce  .
 . 
  , podziękowały wyjątkowo pięknym kwitnieniem! Najwyraźniej upalna pogoda im służyła. Niestety, po pierwszym deszczyku zaatakował je mączniak, momentalnie liście zrobiły się białe, jakby obsypane mąką
 , podziękowały wyjątkowo pięknym kwitnieniem! Najwyraźniej upalna pogoda im służyła. Niestety, po pierwszym deszczyku zaatakował je mączniak, momentalnie liście zrobiły się białe, jakby obsypane mąką  . Chyba nie zachwycą powtórką kwitnienia.
 . Chyba nie zachwycą powtórką kwitnienia. .
 .  

, za to ogrodowe plany odłożone na przyszłość.
 , za to ogrodowe plany odłożone na przyszłość. 
  .
 . 
  , a siewki mogą Cię jeszcze zaskoczyć i pojawić się wiosną, jeśli tylko zdołały się ukorzenić. A spróbuj nowe nasionka posiać teraz w ogrodzie, powinny wykiełkować jeszcze przed zimą, albo pojawią się wiosną bez roboty. Nie sieję ich, a siewki są każdej wiosny, mimo, że staram się usuwać przekwitłe kwiatostany.
 , a siewki mogą Cię jeszcze zaskoczyć i pojawić się wiosną, jeśli tylko zdołały się ukorzenić. A spróbuj nowe nasionka posiać teraz w ogrodzie, powinny wykiełkować jeszcze przed zimą, albo pojawią się wiosną bez roboty. Nie sieję ich, a siewki są każdej wiosny, mimo, że staram się usuwać przekwitłe kwiatostany.  

Nie będę wymieniać  bo dokumentacja fotograficzna bogata...
 Nie będę wymieniać  bo dokumentacja fotograficzna bogata...