Kasiu - za konstrukcję posłużyła plastikowa siatka budowlana. Zrobiłem z niej stożek, a z kawałków dorobiłem "ręce". W środek tego stożka wbiłem gruby pręt.

Trafiłaś Doroto - na głowie pióropusz z liriope. To podczas pobytu w sanatorium widziałem w Krynicy te kwiatowe figury i od kilkunastu lat o nich myślałem
 Kiedyś taka podobna panna gdzieś mignęła mi w necie i teraz jest u nas.
  Kiedyś taka podobna panna gdzieś mignęła mi w necie i teraz jest u nas. 
Obyśmy Florianie zdrowi byli
 a poduch kwiatowych jest coraz więcej.
 a poduch kwiatowych jest coraz więcej.
Ewo ... ale mnie zadziwiłaś - ja tez przyglądając się swojej pracy pomyślałem o murzyńskim kacyku
 A do czarowania ogrodu właśnie dzisiaj wylądowała heksa
  A do czarowania ogrodu właśnie dzisiaj wylądowała heksa   

Pozdrawiam wszystkich gości tulipanami, bo niektórym już czas mija

ale policzyłem - kwiaty trzymały się ponad 3 tyg. od pierwszego kwitnącego. Piękne są!
 ale policzyłem - kwiaty trzymały się ponad 3 tyg. od pierwszego kwitnącego. Piękne są!

czym mógłbym cię zadziwić .... może opuncjami. Na pędach starych są niemal same pąki kwiatowe, a na młodych, wyrosłych z zebranych nasion widać dużo nowych przyrostów (jedna z nich widoczna z tyłu przy szybie)
 czym mógłbym cię zadziwić .... może opuncjami. Na pędach starych są niemal same pąki kwiatowe, a na młodych, wyrosłych z zebranych nasion widać dużo nowych przyrostów (jedna z nich widoczna z tyłu przy szybie)

Najwyższy czas!
  Najwyższy czas!

Wydaje mi się że Epimedium lubi kwaśniejszą glebę moje też rosną przy kwasolubnych .Gentiana też obrodziła moja powoli odbudowuje sie ,ale w doniczce bo o mało  straciłabym ją . Powoli wszystko nabiera kolorów chwilo trwaj oby deszcze, a potem ostre słońce nie przyspieszyły przekwitania róż.
  Wydaje mi się że Epimedium lubi kwaśniejszą glebę moje też rosną przy kwasolubnych .Gentiana też obrodziła moja powoli odbudowuje sie ,ale w doniczce bo o mało  straciłabym ją . Powoli wszystko nabiera kolorów chwilo trwaj oby deszcze, a potem ostre słońce nie przyspieszyły przekwitania róż.