Niech już tak zostanie, by jakieś pozostałości w postaci powikłań się nie przyplątały.
Trzymaj się, Kochana i dbaj o siebie.

Ps. Ptaki nie zjadają tych granulek, a jeśli podsypiesz pod roślinki i przysypiesz lekko ziemią, to tylko ślimaki je znajdą.

Granulki są dla nich najlepsze, tylko że przy okazji i skorupkowe je zjadają, a te już są przysmakiem zarówno żab, ptaków, jeży. Niestety nie ma złotego środka i ja w ostatnim sezonie tez się złamałam i kilka razy wysypałam, chociaż zawsze się przed tym opieram. Nie dawałam już jednak rady, zbieranie niewiele pomaga, a ich było tylko więcej i więcej
 Granulki są dla nich najlepsze, tylko że przy okazji i skorupkowe je zjadają, a te już są przysmakiem zarówno żab, ptaków, jeży. Niestety nie ma złotego środka i ja w ostatnim sezonie tez się złamałam i kilka razy wysypałam, chociaż zawsze się przed tym opieram. Nie dawałam już jednak rady, zbieranie niewiele pomaga, a ich było tylko więcej i więcej  

Nadal nad nim dumam, choć boję się jego rozrostu. U mnie wszystko jakoś szybko robi się inwazyjne.
  Nadal nad nim dumam, choć boję się jego rozrostu. U mnie wszystko jakoś szybko robi się inwazyjne.  
  a u mnie tu kępa, tam kępa.
  a u mnie tu kępa, tam kępa.   ale żeby jeszcze pracować, chyba że szef specjalną premią Cię wynagrodzi.
  ale żeby jeszcze pracować, chyba że szef specjalną premią Cię wynagrodzi.  Powinnaś odpoczywać i  planować wiosenne prace.
  Powinnaś odpoczywać i  planować wiosenne prace. 

układ rabat wg starych standardów..Z przodu niska drobnica,średnie,wysokie...muszę popracować i zmienić swoje zasady bo siły już nie te...
  układ rabat wg starych standardów..Z przodu niska drobnica,średnie,wysokie...muszę popracować i zmienić swoje zasady bo siły już nie te...  W myśl starej zasady...czym skorupka za młodu nasiąknie..
 W myśl starej zasady...czym skorupka za młodu nasiąknie..  

Chyba uszczknę synowej ze dwa odrosty i posadzę pod miłorzebem, bo opuchlaki znowu zjadły kilka żurawek.
 Chyba uszczknę synowej ze dwa odrosty i posadzę pod miłorzebem, bo opuchlaki znowu zjadły kilka żurawek. zapoczątkował kolejne chciejstwo  i mam nadzieję, że zakwitnie też nowy, niebieski.
 zapoczątkował kolejne chciejstwo  i mam nadzieję, że zakwitnie też nowy, niebieski.