tym sposobem moje przetrwały, a nawet porosły  spore kępy i obficie kwitły, może to jest sposób aby dłużej królowały w naszych ogrodach. Z tego co czytam to dopiero sadziłaś w tym roku, to spokojnie w kolejnym powinny się ładnie rozrosnąć, tylko uważaj na ślimaki, dla których wiosną to przysmak, młode listeczki Jezówki potrafią szybko wciąć i myślisz że roślinka zginęła, a tu ona była śniadankiem dla tych wstrętnych intruzów
  tym sposobem moje przetrwały, a nawet porosły  spore kępy i obficie kwitły, może to jest sposób aby dłużej królowały w naszych ogrodach. Z tego co czytam to dopiero sadziłaś w tym roku, to spokojnie w kolejnym powinny się ładnie rozrosnąć, tylko uważaj na ślimaki, dla których wiosną to przysmak, młode listeczki Jezówki potrafią szybko wciąć i myślisz że roślinka zginęła, a tu ona była śniadankiem dla tych wstrętnych intruzów   jeśli masz te szkodniki uważaj wiosną i nie dopuść do tego
  jeśli masz te szkodniki uważaj wiosną i nie dopuść do tego  
 Liliowce uwielbiam, a to za sprawą naszej Wandzi, która opisywała je jako niewymagające rośliny, a urzekające swymi barwami, sprawdziło się to
 Nie mogę przeżałować jednego którego niestety chyba jakaś nornica mi wcięła, bo wiosną zobaczyłam tylko dziurę w tym miejscu gdzie był wsadzony
  Nie mogę przeżałować jednego którego niestety chyba jakaś nornica mi wcięła, bo wiosną zobaczyłam tylko dziurę w tym miejscu gdzie był wsadzony  Może jeszcze kiedyś go kupię, był to Magic Dancer
  Może jeszcze kiedyś go kupię, był to Magic Dancer  Ciekawa jestem jakie Ty posadziłaś, na pewno obdarzą Cię kwiatami w przyszłym sezonie, u mnie wszystkie zakupione zakwitły w następnym roku
  Ciekawa jestem jakie Ty posadziłaś, na pewno obdarzą Cię kwiatami w przyszłym sezonie, u mnie wszystkie zakupione zakwitły w następnym roku  Co do nasadzeń w wannie to po prostu jesienią przesadziłam na grządkę do ziemi, a wiosną zrobię nową kompozycje. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
  Co do nasadzeń w wannie to po prostu jesienią przesadziłam na grządkę do ziemi, a wiosną zrobię nową kompozycje. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko 
Magic Dancer rok 2020

ale jednak mrozik wrócił. Madic Dancer piękny, sama jak go spotkam to kupię jeszcze raz, bo wiesz, coś mi go wciupało i nie mam
  ale jednak mrozik wrócił. Madic Dancer piękny, sama jak go spotkam to kupię jeszcze raz, bo wiesz, coś mi go wciupało i nie mam  to zdjęcie to pamiątka. W tej szkółce co go nabyłam, sprawdzałam na razie nie ma
  to zdjęcie to pamiątka. W tej szkółce co go nabyłam, sprawdzałam na razie nie ma  bo jakaś u mnie buszuje. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
 bo jakaś u mnie buszuje. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam  

Pogoda była łaskawa, było ciepło i sporo słoneczka, to różyczki chętnie kwitły.
  Pogoda była łaskawa, było ciepło i sporo słoneczka, to różyczki chętnie kwitły.  Ta Różyczka o którą pytasz to podarowana sadzonka z patyczka od Jadzi Jakuch- Angela, u niej to piękny krzew ślicznie i obficie kwitnący może i u mnie kiedyś taki będzie
 Ta Różyczka o którą pytasz to podarowana sadzonka z patyczka od Jadzi Jakuch- Angela, u niej to piękny krzew ślicznie i obficie kwitnący może i u mnie kiedyś taki będzie  
  inne w pąkach siedzą cicho i czekają na cieplejsze czasy, a temu się zachciało już kwitnąć, trudno jeszcze pąki ma to może tamte poczekają i jak przyjdzie pora to pokarzą swą urodę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku
  inne w pąkach siedzą cicho i czekają na cieplejsze czasy, a temu się zachciało już kwitnąć, trudno jeszcze pąki ma to może tamte poczekają i jak przyjdzie pora to pokarzą swą urodę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku  

ale masz cudne to wszystko, te liliowce o tej porze roku po prostu świecą jak latarnie nocą ! coś wspaniałego. Przecudne są, jak i róże
 ale masz cudne to wszystko, te liliowce o tej porze roku po prostu świecą jak latarnie nocą ! coś wspaniałego. Przecudne są, jak i róże