Pozdrawiam.

Moja wypuszcza długie baty, ma za mało miejsca i światła.
 Moja wypuszcza długie baty, ma za mało miejsca i światła. 

bo jesień była bardzo ciepła i słoneczna. Róże kwitły do teraz zdobiąc ogród
 bo jesień była bardzo ciepła i słoneczna. Róże kwitły do teraz zdobiąc ogród  

Marysiu
  Marysiu  

Dorotko
  Dorotko  , Danusiu
 , Danusiu  Aniu
  Aniu  
  pierwsze kwiaty Jamesa Galway tez były ciut inne w następnym sezonie powinno być już okej
 pierwsze kwiaty Jamesa Galway tez były ciut inne w następnym sezonie powinno być już okej 

Nic tylko całować
 Nic tylko całować   

wcale się nie dziwię ,że nie masz czasu jak ma się w domu takie
  wcale się nie dziwię ,że nie masz czasu jak ma się w domu takie  
   słoneczko. Ja jestem zadowolona ze sezon się zakończył jakoś nie wspominam go z mile i nawet fotek nie mam zbyt dużo jak w innych latach Wszystko kwitło i rosło jako tako .Masz cudne wspomnienia
  słoneczko. Ja jestem zadowolona ze sezon się zakończył jakoś nie wspominam go z mile i nawet fotek nie mam zbyt dużo jak w innych latach Wszystko kwitło i rosło jako tako .Masz cudne wspomnienia
 fakt moje róże miały mniej kwiatów niż rok wcześniej, dlatego tej jesieni wszystkie dostały dobry kompost w nóżki, który wiosną doda im wigoru, mam taką nadzieję. Ostatnie moje wstawiane fotki były z lipca... dziś jeszcze trochę tego miesiąca obfitującego w śliczne kwiatuchy.
 fakt moje róże miały mniej kwiatów niż rok wcześniej, dlatego tej jesieni wszystkie dostały dobry kompost w nóżki, który wiosną doda im wigoru, mam taką nadzieję. Ostatnie moje wstawiane fotki były z lipca... dziś jeszcze trochę tego miesiąca obfitującego w śliczne kwiatuchy. 

dziękuje za odwiedzinki
  dziękuje za odwiedzinki  

uwielbiam te kwiatuchy, błyszczą pięknie na rabacie i długo kwitną, spokojnie można je wiosną podzielić
  uwielbiam te kwiatuchy, błyszczą pięknie na rabacie i długo kwitną, spokojnie można je wiosną podzielić

, to cudny powód do zaniedbania ogrodu i forum. Niech ten uroczy uśmiech zawsze towarzyszy maleństwu i niech zdrowo rośnie na pociechę całej rodzince
 , to cudny powód do zaniedbania ogrodu i forum. Niech ten uroczy uśmiech zawsze towarzyszy maleństwu i niech zdrowo rośnie na pociechę całej rodzince  
  , moja wnuczka ma 11lat, a druga urodziła się już w Anglii i rzadko ją widuję w realu, bo przyszedł ten wstrętny wirus
 , moja wnuczka ma 11lat, a druga urodziła się już w Anglii i rzadko ją widuję w realu, bo przyszedł ten wstrętny wirus  .
 . Piękne liliowce, róże z mnóstwem kwiecia i ogromna kolekcja jeżówek
  Piękne liliowce, róże z mnóstwem kwiecia i ogromna kolekcja jeżówek   Kiedyś miałam kilka, ale tylu odmian jeszcze wtedy nie było. Jak mi przejdzie bzik chryzantemowy, to następny będzie chyba jeżówkowy
  Kiedyś miałam kilka, ale tylu odmian jeszcze wtedy nie było. Jak mi przejdzie bzik chryzantemowy, to następny będzie chyba jeżówkowy  
  i długo pozwolił nam cieszyć się kwiatami
 i długo pozwolił nam cieszyć się kwiatami  

Śliczna, radosna Dziewczynka będzie Cię po trochu odbierała ogrodowi, ale nic nie szkodzi z czasem będziesz ją uczyć miłości do przyrody
  Śliczna, radosna Dziewczynka będzie Cię po trochu odbierała ogrodowi, ale nic nie szkodzi z czasem będziesz ją uczyć miłości do przyrody  

Moje niektóre ogrodowe dostały wczoraj ubranka z agro, żeby nie zmarzły. Nie wiem czy nie pożegnam się z rożą Elfe, bardzo marnie w tym sezonie kwitła i jest  w ogóle mizerota, po zimie ocenię czy ją dalej będę trzymać czy lepiej zastąpić ją jakąś bezproblemową pnącą , może coś polecicie?
  Moje niektóre ogrodowe dostały wczoraj ubranka z agro, żeby nie zmarzły. Nie wiem czy nie pożegnam się z rożą Elfe, bardzo marnie w tym sezonie kwitła i jest  w ogóle mizerota, po zimie ocenię czy ją dalej będę trzymać czy lepiej zastąpić ją jakąś bezproblemową pnącą , może coś polecicie?

Jeżówki trzeba odnawiać, wtedy będziesz się nimi dłużej cieszyła, na początku maja zwykle dzielę, jak ziemia już jest ciepła, oczywiście są przysmakiem ślimaków, dlatego wiosną należy je przypilnować i chronić przed tą ślimaczą plagą. Jeśli masz trzy sztuki to na pewno Twoja kolekcja powiększy się o kolejne egzemplarze
  Jeżówki trzeba odnawiać, wtedy będziesz się nimi dłużej cieszyła, na początku maja zwykle dzielę, jak ziemia już jest ciepła, oczywiście są przysmakiem ślimaków, dlatego wiosną należy je przypilnować i chronić przed tą ślimaczą plagą. Jeśli masz trzy sztuki to na pewno Twoja kolekcja powiększy się o kolejne egzemplarze  które będą cieszyć oko. Pozdrawiam
  które będą cieszyć oko. Pozdrawiam  

wnusia to taki mały skarbuś, cieszymy się każdą chwilą spędzoną z nią
  wnusia to taki mały skarbuś, cieszymy się każdą chwilą spędzoną z nią  szkoda ze te sezony tak szybko mijają, dobrze ze robiłam zdjęcia bo teraz można wspominkować i planować co gdzie zmienić w przyszłym sezonie. Jeżówki uwielbiam i bardzo zachęcam do ich posadzenia, myślę że na pewno takiej ogrodniczce jak Ty będą się pięknie odwdzięczały. Jest ich faktycznie teraz bardzo dużo rodzai na rynku. Sama wczoraj przeglądałam szkółkę i widziałam różne piękności . Ach ten wirus bardzo wszystko skomplikował
 szkoda ze te sezony tak szybko mijają, dobrze ze robiłam zdjęcia bo teraz można wspominkować i planować co gdzie zmienić w przyszłym sezonie. Jeżówki uwielbiam i bardzo zachęcam do ich posadzenia, myślę że na pewno takiej ogrodniczce jak Ty będą się pięknie odwdzięczały. Jest ich faktycznie teraz bardzo dużo rodzai na rynku. Sama wczoraj przeglądałam szkółkę i widziałam różne piękności . Ach ten wirus bardzo wszystko skomplikował  życzę abyś mogła odwiedzić wnuczkę, pozdrawiam
  życzę abyś mogła odwiedzić wnuczkę, pozdrawiam