Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o widzę znajomą "pomoc kuchenna" i chyba mam tę samą wersję :)

a wazonik do pędzenia hiacyntów super :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Izuś , zdjęcia zimowe śliczne , ale ja jednak zimy nie lubię .
Zachwyciły mnie zdjęcia z Kosowa - ależ roślinki :shock: , a i koza świetna :lol: .
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu ja i zdolności kulinarne :oops: przestań kochana , ale dziękuję :lol:
Kwiatka zostawiam i życzę miłego dnia :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, Irak prześliczny :!: Widzę nawet kawałek odrestaurowanego Babilonu? Irakijczycy wpadli na dosyć kontrowersyjny pomysł, by odbudować ruiny starożytnego Babilonu. To było dużo wcześnej przed wojną więc projekt w jakimś stopniu został zrealizowany. Ciekawe, czy wojna go oszczędziła...
Na pocieszenie powiem Ci Izo, że u mnie nie tylko kałuże, ale spore rozlewisko na podwórzu. Dla kaczek by starczyło :lol: Ciekawe, czy zaleje krety, które tam kopały :?:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

tu.ja pisze:Cieszę się Aga-aguskac,że masz namacalną korzyść z wizyty u mnie.
Grzegorz-a ja myślałam,że gdzie jak gdzie ale w Poznaniu to już jest w czym wybierać.
Mam nadzieję, że hiacynty pięknie zakwitną. Na razie stoją w zimnym jak kazali :) Grzesiu nie załamuj mnie zawsze jak jeżdziłam na ferie to już nasionka były !! Tylko, że w tym roku te ferie tak wcześnie mamy :evil:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Izuś wkleiłam to cudo ...hi,hi u siebie... nie pomyślałam ze tu mogę u Ciebie się wyżywać :;230
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zyto - byłam i widziałam. Mam nadzieję,że nie będziesz miała z nim żadnych kłopotów.

aguskac - trzymam kciuki za hiacynty. Mój stoi na razie w piwnicy. Już 3 rok kupuję takie ( zawsze w Biedronce ) i nigdy się nie zawiodłam.

Jacku - też słyszałam o tych "cudownych" pomysłach. Wojna pewnie je wyprostowała. Tam teraz ogrom zniszczeń i problemów. Nie wiem czy krety potrafią pływać...
Do kotletów owsianych dodaję smażoną cebulę. O innych możliwych dodatkach przez Ciebie wymienionych nie słyszałam.

Jadziu - dzięki za kwiatuszka. Dzień miałam przyjemny - wiosenne zakupy.

Niestety Danusiu-ktoś takie ciepłe kraje znam tylko ze zdjęć robionych przez mego M. Zimę w sumie lubię, ale białą, mroźną i krótką. Najgorzej nie znoszę jak ma się ku końcowi - te roztopy, breje i opady brr

Ta nowsza wersja wygląda Karolu wręcz kosmicznie.No, cóż wazonik sam w sobie nieciekawy. W poprzednich latach były fajniejsze. Pomysł jednak świetny - tym bardziej,że nie taki drogi.

Mimo chronicznego braku słońca jestem nastawiona wiosennie. Wczoraj poszłam do B. po ryż i pierniki, a wyszłam z wiosennymi kwiatami w doniczkach. Własnie wczoraj była dostawa - tulipany,narcyze,hiacynty,szafirki i krokusy. Wszystko w przystępnej cenie 2,49 i 3,49 - w zależności od wielkości doniczki. Kupiłam narcyze i 2 hiacynty. W domu zaraz zabrałam się za przesadzanie. Wszystko dałam do jednego koszyka + moja prymulka, która niestety traci cukierkowy róż. kolejne jej kwiatki sa coraz bardziej pastelowe. Mam nadzieję,że to tylko efekt braku słońca i w ogrodzie przy kolejnym kwitnieniu odzyska swój niesamowity kolor.

Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Qrcze, co się ze mną dzieje...
Napaliłem się na hiacynty w doniczkach...
Ciekawe, czy w tej najbliższej mi Biedronce będą dziś? :lol:
Nigdy nie miałem ręki do roślinek w domu, nawet Canna-bis :wink: nie chciała mi rosnąć :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu, ja też wczoraj zrobiłam zakupy w Biedronce, nooo i nie mogłam oprzeć się hiaryntom i krokusom :lol:
Kupiłam jedną doniczkę z pięcioma krokusikami, dwie doniczki z trzema hiacyntami (w jednej jasne cebulki, a w drugiej ciemne - ciekawe w jakich kolorach zakwitną) i jedną doniczkę z jednym hiacyntem :lol:
Teraz żałuje, że nie kupiłam szafirków i narcyzów :cry: , ale może za chwilkę to zrobię :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No i nie było hiacyntów :twisted: . A na nich mi najbardziej zależało...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to niezłe zakupy zrobiłaś Halinko. Będziesz miała pachnąco. Mam nadzieję,że nie postawisz wszystkich hiacyntów w jednym pomieszczeniu...
Przykro mi Krzysiu,że brakło dla Ciebie hiacyntów skoro już się na nie zdecydowałeś. Pewnie jeszcze będą przed Wielkanocą. A może masz gdzieś w pobliżu inną Biedronkę? Lub inny supermarket - wszędzie podobna oferta.

No właśnie tak myślę sobie - czy mi się tylko tak wydaje czy to fakt,że w tym roku wyjątkowo szybko pokazały się cebulowe w pojemnikach...Kiedyś chyba można było je kupić w okolicach dnia Kobiet i przed Wielkanocą...A może to ja nie byłam tak spragniona wiosny :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza, masz rację, w tym roku jakoś wyjątkowo wcześnie rozpoczynają sezon :) Gratuluję wiosennych zakupów :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeśli już jesteśmy przy wrażeniach, to ja odniosłem takie, że Boże Narodzenie w tym roku jakoś "nie miało jaj". Wielu znajomych nawet choinki nie ubierało... Ogródki też nie były takie rozświetlone lampkami... I tak jakoś... święta przeszły obok. :cry:
Czy ktoś też takie wrażenie odniósł?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Święta nie miały takiego rozmachu jak w zeszłym roku zapewne z powodu nadciągającego, a właściwie już trwającego kryzysu. Ciągle się o tym trąbi, więc nastroje ludzi chyba kiepskie. Poprzednie święta były pod zupełnie innym znakiem - mówiło się o wspaniałych perspektywach na najbliższy rok, umacniającej się złotówce, malejącym bezrobociu. Myślę, że to w tym pies pogrzebany.
A dla mnie osobiście, takie święta bez śniegu to lipa. Tylko wymiar duchowy pozostaje...

Izo, czy ten koszyczek, w którym masz hiacynty i prymulkę to od zestawu cebul z OBI? Mam taki sam :) i się zastanawiam :P
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu- to nie z Obi ten koszyk.Mam takie 2. Kiedyś je kupiłam z przeceny, mają w środku wszytą dość grubą folię. Z zasady ustawiam w nich doniczki,ale teraz dałam ziemię.
A co do tej oprawy Świąt - to powiedzcie jak się nimi cieszyć skoro zaraz po 1 Listopada wszędzie są ozdoby i lecą kolędy. Zanim przyjdą to już się znudzą...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”