a wazonik do pędzenia hiacyntów super
Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o widzę znajomą "pomoc kuchenna" i chyba mam tę samą wersję
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, Irak prześliczny
Widzę nawet kawałek odrestaurowanego Babilonu? Irakijczycy wpadli na dosyć kontrowersyjny pomysł, by odbudować ruiny starożytnego Babilonu. To było dużo wcześnej przed wojną więc projekt w jakimś stopniu został zrealizowany. Ciekawe, czy wojna go oszczędziła...
Na pocieszenie powiem Ci Izo, że u mnie nie tylko kałuże, ale spore rozlewisko na podwórzu. Dla kaczek by starczyło
Ciekawe, czy zaleje krety, które tam kopały 
Na pocieszenie powiem Ci Izo, że u mnie nie tylko kałuże, ale spore rozlewisko na podwórzu. Dla kaczek by starczyło
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Mam nadzieję, że hiacynty pięknie zakwitną. Na razie stoją w zimnym jak kazalitu.ja pisze:Cieszę się Aga-aguskac,że masz namacalną korzyść z wizyty u mnie.
Grzegorz-a ja myślałam,że gdzie jak gdzie ale w Poznaniu to już jest w czym wybierać.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zyto - byłam i widziałam. Mam nadzieję,że nie będziesz miała z nim żadnych kłopotów.
aguskac - trzymam kciuki za hiacynty. Mój stoi na razie w piwnicy. Już 3 rok kupuję takie ( zawsze w Biedronce ) i nigdy się nie zawiodłam.
Jacku - też słyszałam o tych "cudownych" pomysłach. Wojna pewnie je wyprostowała. Tam teraz ogrom zniszczeń i problemów. Nie wiem czy krety potrafią pływać...
Do kotletów owsianych dodaję smażoną cebulę. O innych możliwych dodatkach przez Ciebie wymienionych nie słyszałam.
Jadziu - dzięki za kwiatuszka. Dzień miałam przyjemny - wiosenne zakupy.
Niestety Danusiu-ktoś takie ciepłe kraje znam tylko ze zdjęć robionych przez mego M. Zimę w sumie lubię, ale białą, mroźną i krótką. Najgorzej nie znoszę jak ma się ku końcowi - te roztopy, breje i opady brr
Ta nowsza wersja wygląda Karolu wręcz kosmicznie.No, cóż wazonik sam w sobie nieciekawy. W poprzednich latach były fajniejsze. Pomysł jednak świetny - tym bardziej,że nie taki drogi.
Mimo chronicznego braku słońca jestem nastawiona wiosennie. Wczoraj poszłam do B. po ryż i pierniki, a wyszłam z wiosennymi kwiatami w doniczkach. Własnie wczoraj była dostawa - tulipany,narcyze,hiacynty,szafirki i krokusy. Wszystko w przystępnej cenie 2,49 i 3,49 - w zależności od wielkości doniczki. Kupiłam narcyze i 2 hiacynty. W domu zaraz zabrałam się za przesadzanie. Wszystko dałam do jednego koszyka + moja prymulka, która niestety traci cukierkowy róż. kolejne jej kwiatki sa coraz bardziej pastelowe. Mam nadzieję,że to tylko efekt braku słońca i w ogrodzie przy kolejnym kwitnieniu odzyska swój niesamowity kolor.

aguskac - trzymam kciuki za hiacynty. Mój stoi na razie w piwnicy. Już 3 rok kupuję takie ( zawsze w Biedronce ) i nigdy się nie zawiodłam.
Jacku - też słyszałam o tych "cudownych" pomysłach. Wojna pewnie je wyprostowała. Tam teraz ogrom zniszczeń i problemów. Nie wiem czy krety potrafią pływać...
Do kotletów owsianych dodaję smażoną cebulę. O innych możliwych dodatkach przez Ciebie wymienionych nie słyszałam.
Jadziu - dzięki za kwiatuszka. Dzień miałam przyjemny - wiosenne zakupy.
Niestety Danusiu-ktoś takie ciepłe kraje znam tylko ze zdjęć robionych przez mego M. Zimę w sumie lubię, ale białą, mroźną i krótką. Najgorzej nie znoszę jak ma się ku końcowi - te roztopy, breje i opady brr
Ta nowsza wersja wygląda Karolu wręcz kosmicznie.No, cóż wazonik sam w sobie nieciekawy. W poprzednich latach były fajniejsze. Pomysł jednak świetny - tym bardziej,że nie taki drogi.
Mimo chronicznego braku słońca jestem nastawiona wiosennie. Wczoraj poszłam do B. po ryż i pierniki, a wyszłam z wiosennymi kwiatami w doniczkach. Własnie wczoraj była dostawa - tulipany,narcyze,hiacynty,szafirki i krokusy. Wszystko w przystępnej cenie 2,49 i 3,49 - w zależności od wielkości doniczki. Kupiłam narcyze i 2 hiacynty. W domu zaraz zabrałam się za przesadzanie. Wszystko dałam do jednego koszyka + moja prymulka, która niestety traci cukierkowy róż. kolejne jej kwiatki sa coraz bardziej pastelowe. Mam nadzieję,że to tylko efekt braku słońca i w ogrodzie przy kolejnym kwitnieniu odzyska swój niesamowity kolor.

- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Qrcze, co się ze mną dzieje...
Napaliłem się na hiacynty w doniczkach...
Ciekawe, czy w tej najbliższej mi Biedronce będą dziś?
Nigdy nie miałem ręki do roślinek w domu, nawet Canna-bis
nie chciała mi rosnąć 
Napaliłem się na hiacynty w doniczkach...
Ciekawe, czy w tej najbliższej mi Biedronce będą dziś?
Nigdy nie miałem ręki do roślinek w domu, nawet Canna-bis
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu, ja też wczoraj zrobiłam zakupy w Biedronce, nooo i nie mogłam oprzeć się hiaryntom i krokusom
Kupiłam jedną doniczkę z pięcioma krokusikami, dwie doniczki z trzema hiacyntami (w jednej jasne cebulki, a w drugiej ciemne - ciekawe w jakich kolorach zakwitną) i jedną doniczkę z jednym hiacyntem
Teraz żałuje, że nie kupiłam szafirków i narcyzów
, ale może za chwilkę to zrobię 
Kupiłam jedną doniczkę z pięcioma krokusikami, dwie doniczki z trzema hiacyntami (w jednej jasne cebulki, a w drugiej ciemne - ciekawe w jakich kolorach zakwitną) i jedną doniczkę z jednym hiacyntem
Teraz żałuje, że nie kupiłam szafirków i narcyzów
- bishop

- Kontakt:
No i nie było hiacyntów
. A na nich mi najbardziej zależało...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- tu.ja

No to niezłe zakupy zrobiłaś Halinko. Będziesz miała pachnąco. Mam nadzieję,że nie postawisz wszystkich hiacyntów w jednym pomieszczeniu...
Przykro mi Krzysiu,że brakło dla Ciebie hiacyntów skoro już się na nie zdecydowałeś. Pewnie jeszcze będą przed Wielkanocą. A może masz gdzieś w pobliżu inną Biedronkę? Lub inny supermarket - wszędzie podobna oferta.
No właśnie tak myślę sobie - czy mi się tylko tak wydaje czy to fakt,że w tym roku wyjątkowo szybko pokazały się cebulowe w pojemnikach...Kiedyś chyba można było je kupić w okolicach dnia Kobiet i przed Wielkanocą...A może to ja nie byłam tak spragniona wiosny
Przykro mi Krzysiu,że brakło dla Ciebie hiacyntów skoro już się na nie zdecydowałeś. Pewnie jeszcze będą przed Wielkanocą. A może masz gdzieś w pobliżu inną Biedronkę? Lub inny supermarket - wszędzie podobna oferta.
No właśnie tak myślę sobie - czy mi się tylko tak wydaje czy to fakt,że w tym roku wyjątkowo szybko pokazały się cebulowe w pojemnikach...Kiedyś chyba można było je kupić w okolicach dnia Kobiet i przed Wielkanocą...A może to ja nie byłam tak spragniona wiosny
- bishop

- Kontakt:
Jeśli już jesteśmy przy wrażeniach, to ja odniosłem takie, że Boże Narodzenie w tym roku jakoś "nie miało jaj". Wielu znajomych nawet choinki nie ubierało... Ogródki też nie były takie rozświetlone lampkami... I tak jakoś... święta przeszły obok.
Czy ktoś też takie wrażenie odniósł?
Czy ktoś też takie wrażenie odniósł?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Święta nie miały takiego rozmachu jak w zeszłym roku zapewne z powodu nadciągającego, a właściwie już trwającego kryzysu. Ciągle się o tym trąbi, więc nastroje ludzi chyba kiepskie. Poprzednie święta były pod zupełnie innym znakiem - mówiło się o wspaniałych perspektywach na najbliższy rok, umacniającej się złotówce, malejącym bezrobociu. Myślę, że to w tym pies pogrzebany.
A dla mnie osobiście, takie święta bez śniegu to lipa. Tylko wymiar duchowy pozostaje...
Izo, czy ten koszyczek, w którym masz hiacynty i prymulkę to od zestawu cebul z OBI? Mam taki sam
i się zastanawiam :P
A dla mnie osobiście, takie święta bez śniegu to lipa. Tylko wymiar duchowy pozostaje...
Izo, czy ten koszyczek, w którym masz hiacynty i prymulkę to od zestawu cebul z OBI? Mam taki sam
- tu.ja

Aniu- to nie z Obi ten koszyk.Mam takie 2. Kiedyś je kupiłam z przeceny, mają w środku wszytą dość grubą folię. Z zasady ustawiam w nich doniczki,ale teraz dałam ziemię.
A co do tej oprawy Świąt - to powiedzcie jak się nimi cieszyć skoro zaraz po 1 Listopada wszędzie są ozdoby i lecą kolędy. Zanim przyjdą to już się znudzą...
A co do tej oprawy Świąt - to powiedzcie jak się nimi cieszyć skoro zaraz po 1 Listopada wszędzie są ozdoby i lecą kolędy. Zanim przyjdą to już się znudzą...