Moje storczyki - Monisia
Oj u reszty to sam za bardzo się nie orientuje, ale jutro wybieram się do domu to zrobie jakies fotki, niestety kwiatki nie sa w najlepszym satnie, ponieważ rzadko bywm w domu a nie mem mozliwości zabrać ich ze sobą
Jeden z Phalaenopsisów zgubił paki, podejżewam suche powietrze, reszta sie trzyma, dendrobium zbiera sie do kwitnienie, nwet sporo ma pączków ale dokładnie sprawę obadam jutro, no i jedego Phalaenopsisa zabrałam ze sobą ale chyba nadal jest w szoku bo pączki staneły w miejscu ale nie odpadły, zobaczymy 
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, moje paphiopedilum też śpią, tylko wypuszczają kolejne listki, może nie dorosły jeszcze by zakwitnąć 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Byłam Dorotko
poczekamy aż zakwitnie
No mój książe znowu sie usmiechnie, będzie 2 pęd, na pewno mniejszy i z 1 kwiatkiem ale i tak cieszy, a tamten już przekwitł. Oto on:

Orange ciężko powiedzieć jak go uprawiam, prawde mówiąc im mniej przy nim robiłam tym efekt był lepszy. Podlewam go odstana woda z kranu i co 3 podlewanie daje nawóz, i przesuszam między podlwaniami, ciężko powiedzieć w jakim miejscu stoi bo jest często przestawiany, no ale jak widać nie przeszkadza mu to.
A tak kwitnie moje dendrobium:

Śliczne prawda?
Aaa i chce sie wam czymś pochwalic, kto kojaży mojego storczykowego duszka?W sobote się zaręczyliśmy, co prawda nie dostałam storczyków a róże, ale i tak było cudownie, prawdę mówiąc nie przeżyłabym ciętych storczyków, on o tym wiedział

Orange ciężko powiedzieć jak go uprawiam, prawde mówiąc im mniej przy nim robiłam tym efekt był lepszy. Podlewam go odstana woda z kranu i co 3 podlewanie daje nawóz, i przesuszam między podlwaniami, ciężko powiedzieć w jakim miejscu stoi bo jest często przestawiany, no ale jak widać nie przeszkadza mu to.
A tak kwitnie moje dendrobium:

Śliczne prawda?
Aaa i chce sie wam czymś pochwalic, kto kojaży mojego storczykowego duszka?W sobote się zaręczyliśmy, co prawda nie dostałam storczyków a róże, ale i tak było cudownie, prawdę mówiąc nie przeżyłabym ciętych storczyków, on o tym wiedział
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu, gratuluję zaręczyn
Skoro od początku znajomości Twój mężczyzna rozpieszczał Cię storczykami, to zapowiada wspaniałą przyszłość

Skoro od początku znajomości Twój mężczyzna rozpieszczał Cię storczykami, to zapowiada wspaniałą przyszłość
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki

Mam takiego samego ale z jednym kwiatem tylko. Chciałabym wiedzieć jak z nim postępujesz?