Nie było mnie cały tydzień,ciekawa jestem co nowego kwitnie.

, co u Ciebie w trawie piszczy i ... pocałowałam klamkę.
 , co u Ciebie w trawie piszczy i ... pocałowałam klamkę.  

.Nie wyobrażam sobie lata bez floksów przypominają mi babciny ogródek.Lilie czy liliowce również w ogromnych ilościach jak i kwitnące inne odmiany roślin .Dzisiaj chyba już nie zajrzę do siebie, wiec życzę Ci milutkiej niedzieli
  .Nie wyobrażam sobie lata bez floksów przypominają mi babciny ogródek.Lilie czy liliowce również w ogromnych ilościach jak i kwitnące inne odmiany roślin .Dzisiaj chyba już nie zajrzę do siebie, wiec życzę Ci milutkiej niedzieli 

Ach, cóż to za cudowne widoki
  Ach, cóż to za cudowne widoki   Lilie, liliowce, floksy - wszystko kwitło zjawiskowo. Liczyłaś kiedyś swoją liliową kolekcję? Ciekawa jestem ile odmian masz w ogrodzie?
   Lilie, liliowce, floksy - wszystko kwitło zjawiskowo. Liczyłaś kiedyś swoją liliową kolekcję? Ciekawa jestem ile odmian masz w ogrodzie?

bo pospacerowałam po twoim ogrodzie
  bo pospacerowałam po twoim ogrodzie  Mam nadzieje żę ominęły cię burze z ulewami dalej u ciebie jest tak cudownie.  U mnie też zapachowo to floksy właśnie dominuja ale w tym roku za dużo opadów i za mokro i za duża ciężka wilgotność przy niskiej temp, więc było go mało... W takich warunkach tytoń ogrodowy przebijał się łatwiej jednak...
  Mam nadzieje żę ominęły cię burze z ulewami dalej u ciebie jest tak cudownie.  U mnie też zapachowo to floksy właśnie dominuja ale w tym roku za dużo opadów i za mokro i za duża ciężka wilgotność przy niskiej temp, więc było go mało... W takich warunkach tytoń ogrodowy przebijał się łatwiej jednak...
 Jak to się skończy ...nie wie m mam nadzieje że nie na kompostowniku, bo wiadomo floksy kwitną późnym latem a co wcześniej?
  Jak to się skończy ...nie wie m mam nadzieje że nie na kompostowniku, bo wiadomo floksy kwitną późnym latem a co wcześniej? 

Witam się po miesiącu nieobecności
 Witam się po miesiącu nieobecności  . Na swoje usprawiedliwienie mam odwiedziny moich córek z wnuczkami, których nie widziałam w realu cały rok. O ile starsza, już nastoletnia wnuczka, pozwalała mi na zajmowanie się ogrodem, to po przyjeździe dwuletniego szkraba, niemal go nie widziałam. Już zapomniałam jak bardzo absorbujący jest taki maluch
 . Na swoje usprawiedliwienie mam odwiedziny moich córek z wnuczkami, których nie widziałam w realu cały rok. O ile starsza, już nastoletnia wnuczka, pozwalała mi na zajmowanie się ogrodem, to po przyjeździe dwuletniego szkraba, niemal go nie widziałam. Już zapomniałam jak bardzo absorbujący jest taki maluch  
  , to wiem, że zaległości mam mnóstwo w Waszych wątkach, że o swoim nie wspomnę.
 , to wiem, że zaległości mam mnóstwo w Waszych wątkach, że o swoim nie wspomnę.

.
 .

wrzesień u Ciebie iście jesiennie...
  wrzesień u Ciebie iście jesiennie...  Dokąd ten roślinny świat tak śpieszy
 Dokąd ten roślinny świat tak śpieszy  ...przyśpieszoną zimę wieszczy????
 ...przyśpieszoną zimę wieszczy????  Takie prognozy  już się ukazują ale prognozy nie zawsze się spełniają!I tego się trzymajmy!
  Takie prognozy  już się ukazują ale prognozy nie zawsze się spełniają!I tego się trzymajmy!  

Nie ma nic piękniejszego i ważniejszego (poza zdrowiem oczywiście), niż spotkanie z najbliższymi, a jeśli jeszcze to spotkanie trwa cały miesiąc, to nic więcej do szczęścia nie potrzeba.
  Nie ma nic piękniejszego i ważniejszego (poza zdrowiem oczywiście), niż spotkanie z najbliższymi, a jeśli jeszcze to spotkanie trwa cały miesiąc, to nic więcej do szczęścia nie potrzeba.  
   Ogród nie zając, nie ucieknie, a do wiosny zdążysz jako tako uporządkować.
  Ogród nie zając, nie ucieknie, a do wiosny zdążysz jako tako uporządkować.  Zresztą na obrazkach wyraźnie widać, że kwitł i ciągle kwitnie.
  Zresztą na obrazkach wyraźnie widać, że kwitł i ciągle kwitnie.  

choć muszę przyznać, że łatwo nie było.
  choć muszę przyznać, że łatwo nie było.  

Witaj ,przepięknie wciąż .Jeszcze letnie kwitnienia ,a już przebarwienia
 Witaj ,przepięknie wciąż .Jeszcze letnie kwitnienia ,a już przebarwienia  ,nadrabiam powolutku wątki a
 ,nadrabiam powolutku wątki a 
 .
 . 
  , mimo różnej pogody. Czasu na ogród było mi szkoda i ogrodu szkoda, ale coś za coś
 , mimo różnej pogody. Czasu na ogród było mi szkoda i ogrodu szkoda, ale coś za coś  . Jak wyszłam na chwilę, to zaraz słyszałam: mamo, albo babciu gdzie jesteś? Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i trochę uporządkuję do wiosny
 . Jak wyszłam na chwilę, to zaraz słyszałam: mamo, albo babciu gdzie jesteś? Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i trochę uporządkuję do wiosny  

. Chciałabym je odwzajemnić, ale chyba będzie niejaka trudność ze spełnieniem
 . Chciałabym je odwzajemnić, ale chyba będzie niejaka trudność ze spełnieniem 

, toteż kwitnienie było mizerne, a bardzo lubię ich kwiaty. Kiedyś, kiedy jeszcze nie było inwazji ślimaków, podobały mi się ich liście, ale teraz to prawie niemożliwy jest ich ładny wygląd
 , toteż kwitnienie było mizerne, a bardzo lubię ich kwiaty. Kiedyś, kiedy jeszcze nie było inwazji ślimaków, podobały mi się ich liście, ale teraz to prawie niemożliwy jest ich ładny wygląd  

Nawet niewiele zdjęć robiłam moim kwiatkom
  Nawet niewiele zdjęć robiłam moim kwiatkom  
  .
 . 

Zresztą tak jak w niemal wszystkich ogrodach wrześniowych.
  Zresztą tak jak w niemal wszystkich ogrodach wrześniowych.  
  tylko wówczas wiosna i lato będą tam jedynie zielone.
  tylko wówczas wiosna i lato będą tam jedynie zielone. 

, byś spokojnie mogła zrobić w ogrodzie to wszystko, co sobie zaplanowałaś.
 , byś spokojnie mogła zrobić w ogrodzie to wszystko, co sobie zaplanowałaś.  

Ta trójsklepka to mi chyba pierwszy raz zakwitła inna sadzonka, która dorosła przy starej, która kwitła w jaśniejszym kolorze, bo reszta kępki jest niższa i jeszcze nie kwitnie
  Ta trójsklepka to mi chyba pierwszy raz zakwitła inna sadzonka, która dorosła przy starej, która kwitła w jaśniejszym kolorze, bo reszta kępki jest niższa i jeszcze nie kwitnie  Mam nadzieję, że zdąży przed zimą pokazać kwiatki, bo są śliczne, choć takie małe.
  Mam nadzieję, że zdąży przed zimą pokazać kwiatki, bo są śliczne, choć takie małe. .
 . .
 . 
  , ale zadowolę się też ciepłymi, pochmurnymi dniami, bo takie nawet bardziej lubię jesienią, byle tylko nie padało!
 , ale zadowolę się też ciepłymi, pochmurnymi dniami, bo takie nawet bardziej lubię jesienią, byle tylko nie padało! .Wczoraj już miałam odpłynąć w sen, a coś kazało mi jeszcze kliknąć na forum
  .Wczoraj już miałam odpłynąć w sen, a coś kazało mi jeszcze kliknąć na forum  

, a kępka w zaroślach - nietknięta
 , a kępka w zaroślach - nietknięta  

)
 )