Moje w podobnym stadium.
Masz prześliczne różne liliowce.

I lilie , Oj wszystkie kwitnienia bardzo cieszą. Piękne lato.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę

. Rzeczywiście co do tych burz to może masz i rację. Teraz o wszystkim człowiek dowiaduje się błyskawicznie
 . Rzeczywiście co do tych burz to może masz i rację. Teraz o wszystkim człowiek dowiaduje się błyskawicznie   a kiedyś tak nie było. Dziękuję Ci za przyjemny spacer po Twoich włościach
 a kiedyś tak nie było. Dziękuję Ci za przyjemny spacer po Twoich włościach   . Masz bardzo różnorodne gatunki roślin i jest na czym oko zawiesić. Fajnie, że kaczor to taki macho i opiekuje się swoją partnerką
 . Masz bardzo różnorodne gatunki roślin i jest na czym oko zawiesić. Fajnie, że kaczor to taki macho i opiekuje się swoją partnerką   . Wielu facetów powinno brać z niego przykład
 . Wielu facetów powinno brać z niego przykład   . Winogron dojrzewa , oj będzie co konsumować
 . Winogron dojrzewa , oj będzie co konsumować   . W dalszym ciągu ja nie znalazłam miejsca na winogron u siebie
 . W dalszym ciągu ja nie znalazłam miejsca na winogron u siebie   . Może w końcu coś wymyślę!  Pozdrawiam serdecznie
 . Może w końcu coś wymyślę!  Pozdrawiam serdecznie   .
 .

a winogronka mniam, mniam
 a winogronka mniam, mniam 

co  jeden  to ładniejszy.
 co  jeden  to ładniejszy. 

Kury siedzą w kurniku i nawet kaczki uciekły do swojej budki...jedynie jak jest nadzieja na zapchanie dzioba wychodzą z krzykiem.
  Kury siedzą w kurniku i nawet kaczki uciekły do swojej budki...jedynie jak jest nadzieja na zapchanie dzioba wychodzą z krzykiem. 

po krzewuszkach derenie są moimi ulubionymi.
  po krzewuszkach derenie są moimi ulubionymi. 

a strat robią bardzo dużo.
  a strat robią bardzo dużo. 

Cóż to będzie za floks
 Cóż to będzie za floks   

by wrócić na łono natury.
  by wrócić na łono natury. które na ogół tylko nam przeszkadzały i rano znajdowaliśmy je na podłodze, a w nich zakutaną Misię.
  które na ogół tylko nam przeszkadzały i rano znajdowaliśmy je na podłodze, a w nich zakutaną Misię. 
 Korzystam ze świeżego powietrza do oporu, pamiętając dłużący się czas w oczekiwaniu na ciepłą wiosnę. Poza tym aktualnie moja działka coraz bardziej zaczyna przypominać obraz jesiennej, tracąc swoją kolorową letnią szatę. Obawiam się zbyt szybko nadchodzącej jesieni, a kwitnące jesienne rośliny straszą, że tak może się zdarzyć.
  Korzystam ze świeżego powietrza do oporu, pamiętając dłużący się czas w oczekiwaniu na ciepłą wiosnę. Poza tym aktualnie moja działka coraz bardziej zaczyna przypominać obraz jesiennej, tracąc swoją kolorową letnią szatę. Obawiam się zbyt szybko nadchodzącej jesieni, a kwitnące jesienne rośliny straszą, że tak może się zdarzyć.  

Nie znałam, dziękuję za info.
  Nie znałam, dziękuję za info.  

Ale i tak na łąkach w końcu nie znalazłam, tylko na własnym kompleksie działkowym w drodze po wodę do picia i stamtąd wzięłam. Traktowana jak chwast i tak samo cięta kosiarką. Przy drogach krajowych sporo jej wypatrzyłam, ale z takich miejsc nie zbieram, a szkoda, bo wyjątkowo dorodna tam rośnie.
 Ale i tak na łąkach w końcu nie znalazłam, tylko na własnym kompleksie działkowym w drodze po wodę do picia i stamtąd wzięłam. Traktowana jak chwast i tak samo cięta kosiarką. Przy drogach krajowych sporo jej wypatrzyłam, ale z takich miejsc nie zbieram, a szkoda, bo wyjątkowo dorodna tam rośnie.
 Sprytnie schowała się biała lilijka, myśląc, że jej nie wypatrzymy wśród pstrych liści derenia, ale i my jesteśmy sprytni, nie takie rzeczy widzieliśmy. Ale wyjątkowo jej do twarzy w tym otoczeniu
 Sprytnie schowała się biała lilijka, myśląc, że jej nie wypatrzymy wśród pstrych liści derenia, ale i my jesteśmy sprytni, nie takie rzeczy widzieliśmy. Ale wyjątkowo jej do twarzy w tym otoczeniu

Marysiu!
  Marysiu! 

. Lubią pulchną ziemię.
 . Lubią pulchną ziemię. 
  już drugi raz mam taką sytuację.
 już drugi raz mam taką sytuację. już drugi raz mam taką sytuację.
 już drugi raz mam taką sytuację. Jesień to może za dużo ale typowe sierpniowe lato panuje bo w całym ogrodzie pachnie floksami niestety już przekwitającymi a to specyficzny zapach. Coraz to inne róże zakwitają, a krzewuszki powtarzają kwitnienie.
 Jesień to może za dużo ale typowe sierpniowe lato panuje bo w całym ogrodzie pachnie floksami niestety już przekwitającymi a to specyficzny zapach. Coraz to inne róże zakwitają, a krzewuszki powtarzają kwitnienie. Mam nadzieje, że już wróciliście na działkę i korzystacie z ocieplenia. Zatem zdrówka i radości z mieszkania wśród przyrody
  Mam nadzieje, że już wróciliście na działkę i korzystacie z ocieplenia. Zatem zdrówka i radości z mieszkania wśród przyrody  

Ty przy drogach krajowych spotykasz mydlnicę a ja ulubiona przeze mnie cykorię podróżnik (znowu mi zniknęła, ale może gdzieś się wysiała?).
 Ty przy drogach krajowych spotykasz mydlnicę a ja ulubiona przeze mnie cykorię podróżnik (znowu mi zniknęła, ale może gdzieś się wysiała?). 
  Grad zrobił wiele szkód! mnie podziurawił folie w tunelu, ale w gminie ludziom przedziurawił rynny plastikowe.
  Grad zrobił wiele szkód! mnie podziurawił folie w tunelu, ale w gminie ludziom przedziurawił rynny plastikowe. 
  Z pewnością jak się napatrzysz na liliowce na FO to nowe pojawią się na wiosnę i u Ciebie
 Z pewnością jak się napatrzysz na liliowce na FO to nowe pojawią się na wiosnę i u Ciebie  u mnie tak dokupuję hosty, bo tworzę kąciki hostowe.
  u mnie tak dokupuję hosty, bo tworzę kąciki hostowe.