Jednym słowem okrom wszystkiego i jest czym oczy nacieszyć , a miód na

U mnie też ciągle burze i wszystko niszczy

Pozdrawiam cieplutko

Martusiu
  Martusiu mamy niektóre te same odmiany
  mamy niektóre te same odmiany  ja nie narzekam, kwitły ładnymi bukietami, piszesz ze lubią w zimie być przemrożone, ja też o tym  słyszałam
 ja nie narzekam, kwitły ładnymi bukietami, piszesz ze lubią w zimie być przemrożone, ja też o tym  słyszałam  lubią słoneczko to fakt i dobrą ziemię zasiloną przed posadzeniem w kompost. Twoje Różane krzewy powaliły mnie na kolana piękne olbrzymki
 lubią słoneczko to fakt i dobrą ziemię zasiloną przed posadzeniem w kompost. Twoje Różane krzewy powaliły mnie na kolana piękne olbrzymki  
   Goździk co jeden to ładniejszy
 Goździk co jeden to ładniejszy  kiedyś miałam ich dużo w ogrodzie, później na  trochę znikły, ale od jakiegoś czasu znowu goszczą u mnie, są to bardzo wdzięczne kwiaty. Liliowce już otwierają pąki, ależ szybciutko i floksy
 kiedyś miałam ich dużo w ogrodzie, później na  trochę znikły, ale od jakiegoś czasu znowu goszczą u mnie, są to bardzo wdzięczne kwiaty. Liliowce już otwierają pąki, ależ szybciutko i floksy  To prawda kwitnie wszystko na raz , ale jest zima i wtedy można powstawiać te zdjęcia których się nie zdążyło w sezonie. Dobrej pogody na ogrodowanie, pozdrawiam
 To prawda kwitnie wszystko na raz , ale jest zima i wtedy można powstawiać te zdjęcia których się nie zdążyło w sezonie. Dobrej pogody na ogrodowanie, pozdrawiam 

Podziwiam Twoje kolekcje poszczególnych gatunków kwiatów jak Irysy, Piwonie. U mnie tylko 2 Irysy zakwitły a u pozostałych tylko liście sterczą. Nie wiem co żle robię, może to,że nie przycinam liści na zimę ?
 Podziwiam Twoje kolekcje poszczególnych gatunków kwiatów jak Irysy, Piwonie. U mnie tylko 2 Irysy zakwitły a u pozostałych tylko liście sterczą. Nie wiem co żle robię, może to,że nie przycinam liści na zimę ? 

, mnie też liliowce zaskoczyły, a floksy tak wcześnie kwitną już od kilku lat, to już chyba trzeba się przyzwyczaić.
 , mnie też liliowce zaskoczyły, a floksy tak wcześnie kwitną już od kilku lat, to już chyba trzeba się przyzwyczaić. 
  , jednak u mnie widoku wszystkich piwonii nie zobaczysz, bo rosną w różnych miejscach, tylko mnie wiadomych.   U Ciebie to byłby widok
 , jednak u mnie widoku wszystkich piwonii nie zobaczysz, bo rosną w różnych miejscach, tylko mnie wiadomych.   U Ciebie to byłby widok  ,dlaczego Ty nie masz piwonii?
 ,dlaczego Ty nie masz piwonii? 

Jedne kończą, inne rozkwitają, zawsze można coś znaleźć
  Jedne kończą, inne rozkwitają, zawsze można coś znaleźć  , mimo, że burza zrobiła pogrom w ogrodzie.
 , mimo, że burza zrobiła pogrom w ogrodzie. 

, oj będzie pachniało jak floksy się rozkręcą, do tego pachnące lilie.
 , oj będzie pachniało jak floksy się rozkręcą, do tego pachnące lilie. 

Mam prośbę jakby Ci się udało to poproszę o nasiona, bo u mnie zostały dwa kolory.
  Mam prośbę jakby Ci się udało to poproszę o nasiona, bo u mnie zostały dwa kolory.

, chociaż nie wiem czy zasłużone
 , chociaż nie wiem czy zasłużone  , bo kwiatków trzeba szukać w "lesie" floksów. Przerastają nawet lilie, te jednak przebiją je zapachem
 , bo kwiatków trzeba szukać w "lesie" floksów. Przerastają nawet lilie, te jednak przebiją je zapachem  .
 . , ale upał musi trwać długo, żeby w moim cieniu zrobiło się nieprzyjemnie
 , ale upał musi trwać długo, żeby w moim cieniu zrobiło się nieprzyjemnie  

, rano burza za burzą, a po południu dokładka i ostrzeżenia na całą noc. Na razie opady niezbyt intensywne, ale już jest bardzo mokro, a inni mają już bardzo sucho!
 , rano burza za burzą, a po południu dokładka i ostrzeżenia na całą noc. Na razie opady niezbyt intensywne, ale już jest bardzo mokro, a inni mają już bardzo sucho! 

Ale u Ciebie też szaleją, irys, do którego mogę się przyznać, u mnie jeszcze ani myśli kwitnąć.
  Ale u Ciebie też szaleją, irys, do którego mogę się przyznać, u mnie jeszcze ani myśli kwitnąć.  

Zielskiem się nie przejmuj,  a dzięki wilgoci (byle nie za wiele!) roślinki mają  szansę przetrwać wśród chwastów, a w następnym rokujuż to ogarniesz
  Zielskiem się nie przejmuj,  a dzięki wilgoci (byle nie za wiele!) roślinki mają  szansę przetrwać wśród chwastów, a w następnym rokujuż to ogarniesz  

)
 )
 , miłego dnia
 , miłego dnia 

Witaj, Martusiu!
 Witaj, Martusiu! Aż żal serce ściska, że zapachy się z ekranu nie wylewają.
 Aż żal serce ściska, że zapachy się z ekranu nie wylewają.  

, a wszystkie są tak godne uwagi, że nawet jednego nie jestem w stanie wybrać dla podkreślenia jego szczególnej urody.
 , a wszystkie są tak godne uwagi, że nawet jednego nie jestem w stanie wybrać dla podkreślenia jego szczególnej urody.  

Moje mdleją w palącym słońcu, całkowicie pozbawione deszczu i gdyby nie woda z węża, którą leję codziennie skoro świt i po zachodzie słońca, umarłyby stojąc.
 Moje mdleją w palącym słońcu, całkowicie pozbawione deszczu i gdyby nie woda z węża, którą leję codziennie skoro świt i po zachodzie słońca, umarłyby stojąc.  

, Ty musisz ciągle  podlewać, a u mnie już nadmiar. Przy tej wilgotności i cieple zaraz jakieś grzyby zaczną atakować rośliny
 , Ty musisz ciągle  podlewać, a u mnie już nadmiar. Przy tej wilgotności i cieple zaraz jakieś grzyby zaczną atakować rośliny  
  , one muszą znieść każdą pogodę i jeszcze cieszyć kwitnieniem, żeby nie narazić się ogrodnikom
 , one muszą znieść każdą pogodę i jeszcze cieszyć kwitnieniem, żeby nie narazić się ogrodnikom  

Moje clematisy coś chorują, mają małe i poskręcane kwiaty.
 Moje clematisy coś chorują, mają małe i poskręcane kwiaty.