Masz niesamowitą kolekcję piwonii, jedna piękniejsza od drugiej.
 Masz niesamowitą kolekcję piwonii, jedna piękniejsza od drugiej.Kanna ma uroczy kolorek, brzoskwiniowy

Dobrego tygodnia Halinko

zaniemówiłam jak zobatrzyłam twoja kolekcje piwoni cudowne  niech kwitną jak najdłużej i cieszą oko. Różyczki też śliczne. Pozdrawiam życzę miłego dnia.
 zaniemówiłam jak zobatrzyłam twoja kolekcje piwoni cudowne  niech kwitną jak najdłużej i cieszą oko. Różyczki też śliczne. Pozdrawiam życzę miłego dnia. 

. Przyznam, że ciekawe masz to ogrodzenie, takie nietypowe
 . Przyznam, że ciekawe masz to ogrodzenie, takie nietypowe   . Dobrze, że Panowie starali się uważać na Twoje rośliny, miło z ich strony . Uzbierałaś niezłą kolekcję piwonii
 . Dobrze, że Panowie starali się uważać na Twoje rośliny, miło z ich strony . Uzbierałaś niezłą kolekcję piwonii   . Na prawdę jestem pod wrażeniem. U mnie trafiły akurat na moment mega ulew i szybko opadły
 . Na prawdę jestem pod wrażeniem. U mnie trafiły akurat na moment mega ulew i szybko opadły   . W każdym razie nie ma tego złego bo kwitną aktualnie niektóre róże
 . W każdym razie nie ma tego złego bo kwitną aktualnie niektóre róże   . Pozdrawiam serdecznie
 . Pozdrawiam serdecznie   .
 .

Mam podobną piwonię NN, która jest podobna do Twojej Julia Rose, jak myślisz czy to ona
 Mam podobną piwonię NN, która jest podobna do Twojej Julia Rose, jak myślisz czy to ona 

ale ten rok był dla nich kiepski. Canny zaczynają powoli swój popis, ale teraz mocno oberwały i liście bardzo postrzępiło i wyglądają jak chorągiewki na wietrze
 ale ten rok był dla nich kiepski. Canny zaczynają powoli swój popis, ale teraz mocno oberwały i liście bardzo postrzępiło i wyglądają jak chorągiewki na wietrze  

chociaż w tym sezonie mnie zawiodły podobnie jak Ciebie
 chociaż w tym sezonie mnie zawiodły podobnie jak Ciebie  

podziwiam szczególnie, bo nie mam gdzie przechowywać.
  podziwiam szczególnie, bo nie mam gdzie przechowywać. 

Wyrosną nowe liście i pewnie zakryją uszkodzone.
  Wyrosną nowe liście i pewnie zakryją uszkodzone. 

cudowne cieniste kompozycje
  cudowne cieniste kompozycje  Mam do nich sentyment, pewnie dlatego, że są trwałe, w przeciwieństwie do kwitnących np. piwonii, irysów, orlików, czy nawet róż, które są piękne ale w zależności od pogody dość szybko tracą na urodzie.
  Mam do nich sentyment, pewnie dlatego, że są trwałe, w przeciwieństwie do kwitnących np. piwonii, irysów, orlików, czy nawet róż, które są piękne ale w zależności od pogody dość szybko tracą na urodzie.  

ale jak zobaczyłam na ryneczku to trudno było mi się oprzeć pokusie
 ale jak zobaczyłam na ryneczku to trudno było mi się oprzeć pokusie   
  Ten sezon jest wyjątkowo kiepski dla cann, wszyscy narzekają
 Ten sezon jest wyjątkowo kiepski dla cann, wszyscy narzekają  

Cieszyłam się nimi tylko dwa  sezony i zostały tylko niedobitki
  Cieszyłam się nimi tylko dwa  sezony i zostały tylko niedobitki  Mimo to jeszcze zawsze coś dokupię
 Mimo to jeszcze zawsze coś dokupię