Pęcherznice też. ok.
Iryski śliczne też.
Ale już lilie masz To szybciej od moich.
A i chryzantemy.No n coś ci mega to szybko wszystko kwitnie.
Na moich jeszcze paków nie ma.
pozdrawiam cieplutko

nie chcę jesieni, a kwitną mi szczepki zrobione zimą z głupia frant. Przechowywane w domu, doniczkowe, jesienne chryzantemy wypuściły listki, które po kilku dniach zaczynały marnieć, to zrobiłam sadzonki i one właśnie kwitną, a mają ok. 10 cm i mniej i to jedyne jakie przetrwały zimę w domu.
 nie chcę jesieni, a kwitną mi szczepki zrobione zimą z głupia frant. Przechowywane w domu, doniczkowe, jesienne chryzantemy wypuściły listki, które po kilku dniach zaczynały marnieć, to zrobiłam sadzonki i one właśnie kwitną, a mają ok. 10 cm i mniej i to jedyne jakie przetrwały zimę w domu.  Żałuję, że nie wsadziłam do gruntu, pod tą ilością śniegu miały duże szanse, za to mam wiosenne chryzantemy
 Żałuję, że nie wsadziłam do gruntu, pod tą ilością śniegu miały duże szanse, za to mam wiosenne chryzantemy  

Może następnym razem załawisz i dla mnie zaproszenie, a na razie mam nadzieję na fotorelację
  Może następnym razem załawisz i dla mnie zaproszenie, a na razie mam nadzieję na fotorelację  

, ale lilie wystartowały szybko, przeżyły przymrozki i wiele wcześnie zakwitnie, bo mają już spore pączki, a te "smolinosy" zawsze pierwsze. Często kwitną już w maju, w tym roku spóźnione!
 , ale lilie wystartowały szybko, przeżyły przymrozki i wiele wcześnie zakwitnie, bo mają już spore pączki, a te "smolinosy" zawsze pierwsze. Często kwitną już w maju, w tym roku spóźnione! 

Irysy holenderskie posadziłam też i może jakiś ucieszy mnie kwiatkiem. Twoje już cieszą!
 Irysy holenderskie posadziłam też i może jakiś ucieszy mnie kwiatkiem. Twoje już cieszą!   

Tym sposobem jestem też w Twoim ukwieconym  królestwie.
  Tym sposobem jestem też w Twoim ukwieconym  królestwie.  Pięknie w nim i bogato.
  Pięknie w nim i bogato.  
   Podziwiam więc śliczności, zarówno te, które są mi znane, jak również takie, których nijak nie rozpoznaję. A ponieważ wszystkie kuszą swoimi kwiatuszkami, to wszystkim należą się pochwały, a Ogrodniczce słowa uznania.
  Podziwiam więc śliczności, zarówno te, które są mi znane, jak również takie, których nijak nie rozpoznaję. A ponieważ wszystkie kuszą swoimi kwiatuszkami, to wszystkim należą się pochwały, a Ogrodniczce słowa uznania.  

i ładniej będą się prezentować, jak już otrząsną się po tej okropnej niedzieli. U mnie ulewa i wiatr dały się we znaki irysom i piwoniom.
  i ładniej będą się prezentować, jak już otrząsną się po tej okropnej niedzieli. U mnie ulewa i wiatr dały się we znaki irysom i piwoniom.  
  Chciałabym mieć tyle miejsca, żeby krzewy mogły sobie rosnąć swobodnie, zachowując naturalną formę, ale jak naćkałam wokół nich bylinek, to mus przycinać.
  Chciałabym mieć tyle miejsca, żeby krzewy mogły sobie rosnąć swobodnie, zachowując naturalną formę, ale jak naćkałam wokół nich bylinek, to mus przycinać.  

, działeczka czyściutka, to możesz leniuchować z czystym sumieniem
 , działeczka czyściutka, to możesz leniuchować z czystym sumieniem  U mnie to stan nieosiągalny, zawsze gdzieś czai się coś niedorobione, ale też sobie poleniuchuję, choć z wyrzutami sumienia
  U mnie to stan nieosiągalny, zawsze gdzieś czai się coś niedorobione, ale też sobie poleniuchuję, choć z wyrzutami sumienia  
  , szkoda pięknego, letniego czasu na siedzenie przed komputerem  na to przyjdzie czas zimą.
 , szkoda pięknego, letniego czasu na siedzenie przed komputerem  na to przyjdzie czas zimą.  z całego serca, życząc cudownie leniwego czasu
 z całego serca, życząc cudownie leniwego czasu  

...czuję zapachy  w Twoim ogrodzie Martuś !
 ...czuję zapachy  w Twoim ogrodzie Martuś !  ;:138Upały nadchodzą!!!!
  ;:138Upały nadchodzą!!!!  

Dbaj o siebie w te upały
 Dbaj o siebie w te upały  

, w ogrodzie pachnie pięknie przy słonecznej pogodzie
 , w ogrodzie pachnie pięknie przy słonecznej pogodzie  , ale jak będą upały, to kwiatuszki, będą szybko opadać.
 , ale jak będą upały, to kwiatuszki, będą szybko opadać.  

Z pewnością mój cień jest przydatny w upał.
  Z pewnością mój cień jest przydatny w upał. 

. Może jutro wreszcie rozkwitnie Cora Louise ona ma chociaż 4 pąki. Martusiu spokojnej nocki
 . Może jutro wreszcie rozkwitnie Cora Louise ona ma chociaż 4 pąki. Martusiu spokojnej nocki  

Biała z lawendowym odcieniem prześliczna.
 Biała z lawendowym odcieniem prześliczna.   

Nie wiem nawet, czy by mi nazbyt nie wystygła, jakbym zapatrzyła się na te wszystkie piwonie, które tak pięknie kwitną w tej chwili. Ta lawendowa jest przecudna
 Nie wiem nawet, czy by mi nazbyt nie wystygła, jakbym zapatrzyła się na te wszystkie piwonie, które tak pięknie kwitną w tej chwili. Ta lawendowa jest przecudna  
  Ja już wtedy tylko leżę na leżaczku i nie mam siły wstać przełożyć wąż do podlewania, nie mówiąc o innej aktywności. Iryski holenderskie podziwiam, bródkowymi się zachwycam- to taki przyjemny czas. Ale masz rację, że na wszystko dłużej czekamy, niż potem to kwitnie.
 Ja już wtedy tylko leżę na leżaczku i nie mam siły wstać przełożyć wąż do podlewania, nie mówiąc o innej aktywności. Iryski holenderskie podziwiam, bródkowymi się zachwycam- to taki przyjemny czas. Ale masz rację, że na wszystko dłużej czekamy, niż potem to kwitnie.  

chociaż nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają. Fotosik też coś zawodzi
  chociaż nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają. Fotosik też coś zawodzi