Przepiękna i bogata kolekcja irysów,
 cudowne piwonie mają swoje pięć minut,
 cudowne piwonie mają swoje pięć minut,  dereń obsypany kwieciem marzenie,
  dereń obsypany kwieciem marzenie,  a obuwik skradł mi serce i już myślę gdzie by go ulokować
   a obuwik skradł mi serce i już myślę gdzie by go ulokować  
Pozdrawiam cieplutko

cudowne piwonie mają swoje pięć minut,
 cudowne piwonie mają swoje pięć minut,  dereń obsypany kwieciem marzenie,
  dereń obsypany kwieciem marzenie,  a obuwik skradł mi serce i już myślę gdzie by go ulokować
   a obuwik skradł mi serce i już myślę gdzie by go ulokować  

Dostałam jeszcze jednego, ale zgnił od środka, a na reklamację szkółka nie reaguje. Szkoda, że Dzień Matki u nas tak późno, bo już niewiele jest w ofertach.
  Dostałam jeszcze jednego, ale zgnił od środka, a na reklamację szkółka nie reaguje. Szkoda, że Dzień Matki u nas tak późno, bo już niewiele jest w ofertach.  

, ale mam nadzieję, że się poprawią w następnym, zastosujemy dokarmianie.
 , ale mam nadzieję, że się poprawią w następnym, zastosujemy dokarmianie.  

, czas, to teraz, przez nawał prac w ogrodzie, towar deficytowy, a u Ciebie dodatkowo wymiana ogrodzenia
 , czas, to teraz, przez nawał prac w ogrodzie, towar deficytowy, a u Ciebie dodatkowo wymiana ogrodzenia  . Coś o tym wiem, bo robiliśmy ogrodzenie w miejsce żywopłotu wzdłuż rabaty i to była masakra, chociaż nie mam takich rarytasów, jak Ty
 . Coś o tym wiem, bo robiliśmy ogrodzenie w miejsce żywopłotu wzdłuż rabaty i to była masakra, chociaż nie mam takich rarytasów, jak Ty  

, mam je w drodze na działkę, muszę  zatrzymać pojazd i zrobić zdjęcia..U Ciebie już piwonie rozwinięte
  , mam je w drodze na działkę, muszę  zatrzymać pojazd i zrobić zdjęcia..U Ciebie już piwonie rozwinięte   u mnie wciąż pąki...Obuwik cudny!Ja się jakoś nigdy nie porwałam na ich uprawę i pewnie tak już zostanie...podziwiam u innych.Róże u mnie też czekają  w pąkach..jakoś wcześniejsza ta wiosna-lato u Ciebie!
 u mnie wciąż pąki...Obuwik cudny!Ja się jakoś nigdy nie porwałam na ich uprawę i pewnie tak już zostanie...podziwiam u innych.Róże u mnie też czekają  w pąkach..jakoś wcześniejsza ta wiosna-lato u Ciebie!

ja wciąż z utęsknieniem patrzę na nie ,ale cena
  ja wciąż z utęsknieniem patrzę na nie ,ale cena   gdyby mi padł to bym się zabeczała.Jednak kto wie czy się na jakiego nie skuszę .Moja Bletilla znów super przezimowała pod stroiszem  i zbiera sie do wypuszczania pędów kwiatowych .Piwoniowo irysowe cudności
  gdyby mi padł to bym się zabeczała.Jednak kto wie czy się na jakiego nie skuszę .Moja Bletilla znów super przezimowała pod stroiszem  i zbiera sie do wypuszczania pędów kwiatowych .Piwoniowo irysowe cudności   dzisiaj znów trochę pokropiło a zapowiadali burze z gradem i wiatrami a wszystko poszło bokiem .Miłej niedzieli Martusiu  oczywiście ze
 dzisiaj znów trochę pokropiło a zapowiadali burze z gradem i wiatrami a wszystko poszło bokiem .Miłej niedzieli Martusiu  oczywiście ze   

nie będę się więc mądrzyć na ich temat.
  nie będę się więc mądrzyć na ich temat. 

Wspaniała kolekcja irysów i piwonie masz śliczne
 Wspaniała kolekcja irysów i piwonie masz śliczne  U mnie chyba ziemia zbyt ciężka, bo z pięciu irysów zakupionych jesienią, wyszedł tylko jeden, ale kwitnąć na pewno nie będzie. Musiałam przy sadzeniu zrobić jakiś błąd, tylko nie wiem jaki? Słońca tam jest dużo, więc nie to jest przyczyną. Może tamte zgniły, bo u mnie glina, a z tego co czytałam, to irysy wolą ziemię bardziej przepuszczalną...
 U mnie chyba ziemia zbyt ciężka, bo z pięciu irysów zakupionych jesienią, wyszedł tylko jeden, ale kwitnąć na pewno nie będzie. Musiałam przy sadzeniu zrobić jakiś błąd, tylko nie wiem jaki? Słońca tam jest dużo, więc nie to jest przyczyną. Może tamte zgniły, bo u mnie glina, a z tego co czytałam, to irysy wolą ziemię bardziej przepuszczalną...
 Twoje życzenia się spełniły, doczekałam się deszczu, który całą noc porządnie padał a teraz
 Twoje życzenia się spełniły, doczekałam się deszczu, który całą noc porządnie padał a teraz   wyjrzało.
 wyjrzało. 

Ogród jak zawsze kwitnący, teraz czas irysów, piwonii, a u Ciebie tych kwiatów sporo. Muszę pochwalić białego iryska od Ciebie, widać go z daleka jakiś wielkolud mi się dostał. Ma piękne duże kwiaty. Życzę udanego tygodnia
 Ogród jak zawsze kwitnący, teraz czas irysów, piwonii, a u Ciebie tych kwiatów sporo. Muszę pochwalić białego iryska od Ciebie, widać go z daleka jakiś wielkolud mi się dostał. Ma piękne duże kwiaty. Życzę udanego tygodnia 

, jeszcze bardziej będę się cieszyć, jeśli pojawi się wiosną i zakwitnie
 , jeszcze bardziej będę się cieszyć, jeśli pojawi się wiosną i zakwitnie  
  .
 . 

. Zobaczymy, czy polubi mój ogród?
  . Zobaczymy, czy polubi mój ogród? 

Mam nadzieję, że postara się wspólnie z pogodą, w dalszym ciągu cieszyć kwitnieniami
  Mam nadzieję, że postara się wspólnie z pogodą, w dalszym ciągu cieszyć kwitnieniami  
  Witam Cię i zapraszam do mojego buszu.
  Witam Cię i zapraszam do mojego buszu.  
  za wychwalanie moich kwiatuszków.
 za wychwalanie moich kwiatuszków. Lilii jeszcze nie pokazałam
  Lilii jeszcze nie pokazałam  , może to czosnek bułgarski Cię oszukał?
 , może to czosnek bułgarski Cię oszukał? 

One u mnie każdego roku aż uginały się pod ciężarem ogromnej ilości ciężkich kwiatów, a w tym roku skąpo kwitną.
  One u mnie każdego roku aż uginały się pod ciężarem ogromnej ilości ciężkich kwiatów, a w tym roku skąpo kwitną.  Dwie tylko trzema kwiatami. Albo muszą odpocząć, albo coś im nie pasuje w pogodzie.
  Dwie tylko trzema kwiatami. Albo muszą odpocząć, albo coś im nie pasuje w pogodzie.  

, nawet lilie się pośpieszyły.
 , nawet lilie się pośpieszyły.  

Jesień wróżą?!
  Jesień wróżą?!  Ja nie kcę!!!
  Ja nie kcę!!!  Przycinałaś je w ogóle, czy to takie wczesne złocienie?
  Przycinałaś je w ogóle, czy to takie wczesne złocienie? i wszystko to, co to ja często nie wiem, co to jest,
  i wszystko to, co to ja często nie wiem, co to jest,  
   też piękne.
  też piękne.  

Czy to chryzantemy już kwitną
 Czy to chryzantemy już kwitną  

że już nawet lelujki kwitną
 że już nawet lelujki kwitną  moje nawet pąków jeszcze nie mają .Wszystko zbyt szybko szaleje Cudne holenderskie irysy kiedyś tez je miałam i wybyły cóż nic na siłę. Miłego
  moje nawet pąków jeszcze nie mają .Wszystko zbyt szybko szaleje Cudne holenderskie irysy kiedyś tez je miałam i wybyły cóż nic na siłę. Miłego   tygodnia
 tygodnia