Irysy pumilki.

Już wiem, to zapewne podpory pod pnącza. Czy się mylę.
 Już wiem, to zapewne podpory pod pnącza. Czy się mylę.  

tak na pamiątkę  ,niedziela próby  do komunii. Co do elewacji nie wiem czy uda się ją skończyć w tym roku  bo wszystko poszło na materiały   wykończeniowe  góry  a jeszcze panele  futryny i  płyty  do kupienia  czyli    z 10 tysięcy jeszcze musimy włożyć plus  2 komunie,zbiornik  betonowy do  deszczówki  z rynien  i okulista więc  do  sierpnia  limit   wyczerpany .Chyba ,że trafię  w totka
  tak na pamiątkę  ,niedziela próby  do komunii. Co do elewacji nie wiem czy uda się ją skończyć w tym roku  bo wszystko poszło na materiały   wykończeniowe  góry  a jeszcze panele  futryny i  płyty  do kupienia  czyli    z 10 tysięcy jeszcze musimy włożyć plus  2 komunie,zbiornik  betonowy do  deszczówki  z rynien  i okulista więc  do  sierpnia  limit   wyczerpany .Chyba ,że trafię  w totka  przydało by się.U nas leje znowu  trzeci  dzień    nawet trawy nie idzie ściąć  a zielsko   wszędzie w wakacje ogarnę  bo wcześniej nie da się
 przydało by się.U nas leje znowu  trzeci  dzień    nawet trawy nie idzie ściąć  a zielsko   wszędzie w wakacje ogarnę  bo wcześniej nie da się

Fascynująca jest ta przestrzeń wokół domu, z kwitnącymi drzewami, krzewami, z kolorowymi tulipanami, kobiercami floksów i innych kwiatków
 Fascynująca jest ta przestrzeń wokół domu, z kwitnącymi drzewami, krzewami, z kolorowymi tulipanami, kobiercami floksów i innych kwiatków  

zatem życzę Ci trafienia w totka, takiej góry kasiory, żeby na wszystko starczyło i jeszcze na potem zostało.
 zatem życzę Ci trafienia w totka, takiej góry kasiory, żeby na wszystko starczyło i jeszcze na potem zostało.  

Gdy rośliny małe, to sadzimy bez opamiętania, bo miejsca sporo. Problem się zaczyna , gdy to całe towarzystwo dorośleje i łokciami zaczyna się rozpychać, wypierając lub zagłuszając swoich braci mniejszych.
  Gdy rośliny małe, to sadzimy bez opamiętania, bo miejsca sporo. Problem się zaczyna , gdy to całe towarzystwo dorośleje i łokciami zaczyna się rozpychać, wypierając lub zagłuszając swoich braci mniejszych.  

całej rodzince zdrówka,
 całej rodzince zdrówka,   dzieciom świetnych wyników w nauce i dużo, dużo sił, żeby to wszystko ogarnąć.Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia.
 dzieciom świetnych wyników w nauce i dużo, dużo sił, żeby to wszystko ogarnąć.Niech Wam się spełnią wszystkie marzenia.  

wakacje będzie miał w pełni zasłużone i z nowymi siłami rozpocznie dalszą naukę.
 wakacje będzie miał w pełni zasłużone i z nowymi siłami rozpocznie dalszą naukę. 

Niech Wam zdrowie i szczęście dopisuje.
 Niech Wam zdrowie i szczęście dopisuje.  

Liczyłam że wszystkie zadoniczkowane pokażą już swoje kwiaty,niestety, kolejny rok sporo ich nie rozkwitło.
 Liczyłam że wszystkie zadoniczkowane pokażą już swoje kwiaty,niestety, kolejny rok sporo ich nie rozkwitło.