Ale zapewne jest w tym jakiś cel - możemy się co jakiś czas widywać i poplotkować na temat zieleni ;)
Storczyki dewuka
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, wiem że to źle zazdrościć ale niestety właśnie to teraz czuję patrząc na te pączusie....moje sabotki uparte jak osły
Ale Tobie gratuluje i czekam na fotki rozwiniętych kwiatów
Ale Tobie gratuluje i czekam na fotki rozwiniętych kwiatów
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu! Wydaje mi się, że nie robię nic specjalnego. Sabotki podlewam (moczę) trochę częściej niż falenopsisy. Nawożę takim samym nawozem jak inne storczyki. Podlewam je też wodą pozostałą po gotowaniu jajek. Stoją na wschodnim i północnym oknie pomiędzy falenopsisami. Ładnie puszczają nowe rozety - jeden z sabotków ma aż 3.
W tej chwili w sumie mam 5 doniczek z sabotkami, wszystkie kupione z przeceny u Tomaszewskiego w Poznaniu, były przekwitnięte.
W tej chwili w sumie mam 5 doniczek z sabotkami, wszystkie kupione z przeceny u Tomaszewskiego w Poznaniu, były przekwitnięte.
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doroto, cudnie jest patrzeć na takie "zarośnięte" parapety. Gratuluję pączka u sabotka, śliczny jest! Ja na razie nie mam odwagi do nich...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko- niestety często zostawiam moje storczyki same sobie na kilka dni, Phalaenopsisy, które tylko mam po prostu podlewam i wyjeżdżam, a sabotki muszą mieć stalą wilgotność i tego się boję najbardziej. Liczę, że kiedy osiądę na stałe w jednym miejscu to ulokuje w nim jakiegoś wyjątkowego sabotka, no i wymarzone zielonkawe Cymbidium
[/b]
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila