Marysiu, wcale mi nie przeszkadza ta siewka, tylko boję się, że sobie nie poradzi i zginie, chociaż jeśli przetrwała parę lat do kwitnienia, to musi być silna
Moje tulipany śpieszą się kwitnąć, jak i funkie i lilie wystawiając nosy na mróz

Chyba muszę zainstalować radio w ogrodzie, żeby słuchały prognoz, bo widzę, że nie mogę liczyć na ich naturalną intuicję.

Narcyzy uwielbiam od zawsze, a ciemierniki coraz bardziej mnie kręcą przez to forum, gdzie nie spojrzysz, pojawia się jakiś cudny
Dużo ciepłego słoneczka, Marysiu
Lucynko, tulipanki wykorzystały jedyny moment na słoneczną kąpiel swoich wnętrz, bo zaraz musiały szybciutko zamykać się przed deszczem

Zawilce i złoć też nie lubią chmur i śmieją się tylko do słoneczka

, tylko fiołkom buźki się nie zamykają
Nadziei na ciepłą wiosnę się trzymajmy
Soniu,

Zawilce greckie mam od dawna, rozrastają się i sieją

, polecam! Kochają słońce wiosną, nie lubią zbyt mokrych miejsc i późnego sadzenia.
Narcyzy powinno się rozsadzać co 3-4 lata góra 5, ale teoria swoją drogą, a w praktyce różnie bywa
Te, które widziałaś, mam od znajomej, która wykopywała je każdego roku i sadziła jesienią. Kwiaty były dwa razy większe niż u mnie, dorównywały wielkością kielichom czerwonych tulipanów Darwina, które traktowała tak samo.
Zmartwiłaś mnie bardzo tym, że gryzonie ułudki się nie boją, pozostał mi jeszcze nostrzyk wieloletni, bo jednoroczny ominęły i lilie wyżarły
Soniu, ta siewka musi mieć kilka lat, skoro zakwitła, to może przetrwa?
Żadnych przymrozków i już tylko ciepła
Jadziu, to ciemiernik biały, tylko tak fajnie zmienia kolor przekwitając. Fiołki motylkowe w ogrodzie dopiero rosną w siłę, tylko tego pod żywopłotem przypiliło.
Jadziu, Tobie też dużo zdrówka życzę
Halinko, przedwczoraj był tylko deszcz, ale wczoraj burze szalały z wiatrem i gradem, na szczęście, niewielkim.
Ułudka to niziutka, rozłogowa bylinka. Taką wiadomość gdzieś wyczytałam, ale Sonia nie potwierdza jej właściwości odstraszających gryzonie.

Jednak jej maleńkie, niebieściutkie kwiatuszki są śliczne.
Miłego dnia
Ułudka
Tulipanki praestans, bardzo je lubię, choć często pokaxują same liście, w tym roku kwitną obficie.
I narcyzy.