Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Asiu, smutno mi z powodu strat pomrozowych. ;:174 Rzeczywiście tegoroczny maj bardziej przypomina nawet nie kwiecień, a marzec - pogodowo zupełnie jak w garncu. :oops:
Kiedy na dworze zimno, to nawet robić nic się nie chce. ;:223 Przynajmniej ja tak mam. Mogę się naubierać na cebulkę w marcu - kwietniu, ale w maju... ;:oj
Na szczęście mrozy ominęły moją działkę i nic nie zmarzło, ale z sadzeniem pomidorów czekałam do minionej soboty w obawie przed ich utratą. Miałam już posadzone gazanie i kobee, które są wyjątkowo ciepłolubne i o nie się bałam. Nic im nie jest, tylko tkwią w miejscu, czekając na ciepłe dni, a zwłaszcza noce. ;:108
Ja też czekam na ciepełko, bo chwasty rosną jak na drożdżach, a mnie się nie chce z nimi walczyć. ;:306

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiu:)

Dokup sobie pomidory, fajnie zjeść z własnego krzaczka :wink: Moje jakoś dotrzymały do wysadzenia i na razie w miejscu stoją, muszą przyjść cieplejsze noce, a te wkrótce nadejdą.
Oglądałam Asiu Twoje filmiki, jak na początkującą doskonale sobie radzisz ;:303
Ta roślinka, która myślisz, że jest werbeną to raczej jest chwast ;:224

Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też czekam na cieplejsze dni.
Bo szału z tą pogoda nie ma.
Piękne portreciki roslin.
Tulipanki w promnieniach słońca śliczne.
A ten irysrek i piękny i cudnie pokazany. ;:63
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przymrozki wszędzie jakieś straty poczyniły. Warto mieć własne pomidory na ogrodzie, na pewno teraz będą sadzonki dużo tańsze.
Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, maj paskudnie zimny, dobrze że chociaż pada, bo ziemia deszczu bardzo potrzebowała.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Oczywiście zajrzałam na YT. Miło Cię zobaczyć "na żywo" ;:196 Świetne zdjęcia wybrałaś do filmiku przedstawiającego ogród ;:138 Do tego ta gitara jako tło... Super!
Maj był wyjątkowo zimny. Najzimniejszy od prawie 30 lat. Wszyscy chyba mamy straty po tych późnych przymrozkach. No cóż...Takie życie ogrodnika. Nigdy nie jest idealnie. Zawsze albo za zimno, albo za gorąco, albo za mokro... ;:224 A pomidory kup. Ja też posadziłam kilka w skrzyni.
DzonaK

Post »

Witajcie kochani

JAKUCH marne te wysiewy w tym roku , sporo nie wzeszło , padły mi dynie i arbuzy niestety. Dynię jeszcze wysiałam do gruntu , może coś z niej będzie. ;:196

plocczanka chwasty rosną jak na drożdżach , reszta taka nie zdecydowana. Może teraz się trochę bujnie to wszystko , ma być ciepło . O ile teraz tego nie popali 30 stopni ma być w sumie dziś u mnie tyle jest więc znowu człowiek się martwi. :shock:

Annes 77 niestety u mnie nie mieli już sadzonek pomidorów byłam w mieście na bazarze i nie było ani jednej . Ale za to ostatnio znalazłam pod drzewem doniczkę z sadzonkami. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam że są ładne i nadają się do wysadzenia . Zapomniałam o nich na śmierć a postawiłam je dla niechcenia bo się nie nadawały do gruntu.

Obrazek

Co do krzewu to jest kochana werbena miałam ja w trzech miejscach posadzoną i w trzech miejscach odbiła jak zakwitnie to pokaże ją na filmie :wink:

anabuko1 z tą pogodą to w skrajności w skrajność teraz mają być upały po 30 stopni nawet już nie myślę co to będzie :roll:

korzo_m pomidorki się uchowały może będę miała z nich plony ;:oj

tu.ja dziękuję za miłe słowa. Pomidorów już nie ma u sprzedawców , ale za to znalazłam u mnie pod drzewem także cieszę się jak małe dziecko :tan

Zebrałam szczaw w słoiki na zimę może jeszcze uda się trochę zebrać. Już są rzodkiewki i szpinak który zrywam na bieżąco i uzupełniam pojemnik w zamrażarce. Na jesieni jest trochę roboty , będziemy robić grządki podwyższone bo u mnie w tym roku warzywa będą rosły razem z kwiatami ;:131 tak wyszło, dlatego na przyszły rok będą skrzynie . Stwierdziłam również że mam od groma kwiatów i zrobił się bałagan . Więc na jesieni trzeba trochę zrobić porządek i ładnie pogrupować wszystkie rośliny. Nie pokazuję ogrodu w całości bo jest istny armagedon pełno desek blacha pustaki , piach , cement , i wielka betoniarka jest jedno wielkie pobojowisko na ogrodzie. Ale na jesieni już będzie ładnie jak się skończy remont garażu część desek pójdzie na wrota , część na grządki i już będzie porządek.Na pewno po zakończeniu remontu w domu , bierzemy się za ogród , wymienimy kostkę zrobimy ładne obrzeża jakieś oświetlenie. Już się nie mogę doczekać no ale jeszcze trochę poczekam bo to nie tak szybko :roll: :wink:

Dostałam od cioci daturę chyba to się nazywa Brugmansja. Oj jak ja się cieszę ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Joasiu żeby było pięknie, najpierw musi być bałagan. :) Uporządkujesz garaż, pogrupujesz rośliny i do wiosny będzie pięknie. Wiosną od nowa pewnie będą zmiany, taka natura ogrodnika. ;:306
Przybyło roślin ozdobnych, będziemy podziwiać. ;:215
Pomidory niespodzianki jeszcze mogą Cię zaskoczyć plonami. Teraz ciepło, więc szybko ruszą w gruncie.
Też w ubiegłym roku robiłam prysznic różom, żeby pozbyć się mszyc. Podziałało. ;:215 Niestety teraz za dużo wilgoci, więc użyłam chemii, choć unikam jej w ogrodzie.
Film obejrzałam piękna ogrodniczka, świetnie przedstawiająca prace w ogrodzie. ;:138
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Asiu dokładnie tak jest z ta pogoda, to zimno, to upały , to deszcze.
Piękne irysy.
I przepiękne zdjęcia roślin ;:63 ;:63

pozdrówki zostawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu, u mnie bałagan był przez ponad rok, a i teraz porządek zapanował w tej części działki, która jest widoczna od strony alejki, natomiast z tyłu jeszcze mnóstwo nikomu nie potrzebnych przydasiów, ;:7 których będziemy mogli się pozbyć dopiero jesienią. :oops:
Tak więc nie zamartwiaj się rozgardiaszem wynikającym z burzenia jednego, budowania drugiego. Za to, gdy już skończycie, będziesz szczęśliwą ogrodniczką. :tan

Nie narzekaj na nadmiar kwiatów, tego nigdy dość, o czym przekonasz się, gdy tylko będziesz miała więcej wolnego czasu. ;:108

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cześć Joasiu, wiele włożyliście ciężkiej pracy w swoje nowe miejsce na ziemi ale na pewno nie żałujecie. Okolica śliczna, cisza i spokój.
Ogród pięknieje z każdą chwilą i będzie coraz lepiej. Bałagan w ogrodzie? Nie widzę :roll: Mam ogród prawie 40 lat i coraz większy bałagan na rabatach ;:306 .
Wszystko przed Tobą jak zaczniesz gromadzić rośliny, chyba że jesteś konsekwentna i masz wizję swojego ogrodu, mnie jakoś nie wychodzi ;:224 .
Naprawdę wiele sił potrzeba, aby uporządkować zaniedbany ogród, Wam udało się zrobić to bardzo szybko. Brawo Ty ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Asiu i tak wiele pracy macie już za sobą, potrzeba czasu na uporządkowanie wszystkiego. Masz pięknie kwitnąco, nie widać że dopiero rozpoczynałaś urządzanie ogrodu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
DzonaK

Post »

ROK 2021

Witajcie kochani
Jak zawsze mnie tu za zbytnio nie ma dużo pracy mało czasu.
Mam nadzieję że ten rok będzie znacznie lepszy jak poprzedni tego sobie i Wam życzę.
Mąż pilnuję mnie z filmami żeby były systematycznie a ja się wzbraniam ze względu na dużo pracy w sumie parę minut mnie nie zbawi a mam z tego frajdę.
Sięgnęłam znowu po aparat przez te remonty w domu nie było zbyt wiele czasu na wszystko. A to dopiero początek.
Plany ogrodowe duże ciekawe czy w 100 % będą zrealizowane - czas pokaże.
A ja zostawiam Wam trochę jesienno zimowych fotografii

Pozdrawiam ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Witaj Asia; Pomyślnego 2021!! ;:167 Co to za grzyby? U mnie też takie były ale kompletnie sie na nich nie znam.
Ladny mech! Co remontujecie, pochwal się jeżeli możesz :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Tajemniczy świat w brązach i zieleniach. Bardzo ładne zdjęcia ;:215 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witaj Asiu :wit Wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz zrealizowania Waszych planów ;:167 ;:196
Jesteście młodzi, pełni energii i życie dopiero przed Wami, aby tylko zdrowie dopisywało czego z całego ;:167 życzę ;:79 ;:cm
Z zainteresowaniem będę śledzić jak postępują zmiany, a z tego co widzę to będzie się działo ;:333 ;:306
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”