Witajcie kochani
JAKUCH marne te wysiewy w tym roku , sporo nie wzeszło , padły mi dynie i arbuzy niestety. Dynię jeszcze wysiałam do gruntu , może coś z niej będzie.
plocczanka chwasty rosną jak na drożdżach , reszta taka nie zdecydowana. Może teraz się trochę bujnie to wszystko , ma być ciepło . O ile teraz tego nie popali 30 stopni ma być w sumie dziś u mnie tyle jest więc znowu człowiek się martwi.
Annes 77 niestety u mnie nie mieli już sadzonek pomidorów byłam w mieście na bazarze i nie było ani jednej . Ale za to ostatnio znalazłam pod drzewem doniczkę z sadzonkami. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam że są ładne i nadają się do wysadzenia . Zapomniałam o nich na śmierć a postawiłam je dla niechcenia bo się nie nadawały do gruntu.
Co do krzewu to jest kochana werbena miałam ja w trzech miejscach posadzoną i w trzech miejscach odbiła jak zakwitnie to pokaże ją na filmie
anabuko1 z tą pogodą to w skrajności w skrajność teraz mają być upały po 30 stopni nawet już nie myślę co to będzie
korzo_m pomidorki się uchowały może będę miała z nich plony
tu.ja dziękuję za miłe słowa. Pomidorów już nie ma u sprzedawców , ale za to znalazłam u mnie pod drzewem także cieszę się jak małe dziecko
Zebrałam szczaw w słoiki na zimę może jeszcze uda się trochę zebrać. Już są rzodkiewki i szpinak który zrywam na bieżąco i uzupełniam pojemnik w zamrażarce. Na jesieni jest trochę roboty , będziemy robić grządki podwyższone bo u mnie w tym roku warzywa będą rosły razem z kwiatami

tak wyszło, dlatego na przyszły rok będą skrzynie . Stwierdziłam również że mam od groma kwiatów i zrobił się bałagan . Więc na jesieni trzeba trochę zrobić porządek i ładnie pogrupować wszystkie rośliny. Nie pokazuję ogrodu w całości bo jest istny armagedon pełno desek blacha pustaki , piach , cement , i wielka betoniarka jest jedno wielkie pobojowisko na ogrodzie. Ale na jesieni już będzie ładnie jak się skończy remont garażu część desek pójdzie na wrota , część na grządki i już będzie porządek.Na pewno po zakończeniu remontu w domu , bierzemy się za ogród , wymienimy kostkę zrobimy ładne obrzeża jakieś oświetlenie. Już się nie mogę doczekać no ale jeszcze trochę poczekam bo to nie tak szybko
Dostałam od cioci daturę chyba to się nazywa Brugmansja. Oj jak ja się cieszę