Różana hacjenda Anego
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana hacjenda Anego
Portrety super masz pamiątki po dzieciakach,las też dziennie wzywa Mniamuśne będzie jedzonko a mój gril marneje .Andrzeju no to to zamiast zostawić sobie układanie puzzli na zimę ,to teraz sie nimi bawisz .Wiem ,nie umiesz żyć bezczynnie tak jak ja, zawsze coś mam do roboty teraz jest ogrodowe sprzątanie już kolejny dzień robię przebłyski.Pozostały do cięcia pergolowe róże, bo porosły monstrualnie 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Nacieszyłam oczy u ciebie pięknymi portretami kwitnącymi kwiatuszkami
Pochwalę śliczne róze, bo masz je wyjatkowe.
Piękna budleja, nachyłki, kosmosy,,,,
Grzybki,,dary jesieni .A do grzybków swoje wędlinki. Mniam..
Porteciki odwiedzających świetne.
Pozdrawiam

Pochwalę śliczne róze, bo masz je wyjatkowe.
Piękna budleja, nachyłki, kosmosy,,,,
Grzybki,,dary jesieni .A do grzybków swoje wędlinki. Mniam..
Porteciki odwiedzających świetne.

Pozdrawiam

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakbyśmy przeczuwali, że pogoda zacznie być jesienną.
Wczoraj wróciliśmy z tygodniowej podróży po Polsce i przywitał nas deszcz. Dzisiaj też leje.
Na ogrodzie byłem zaraz po przyjeździe i kilka zdjęć zrobiłem (jeszcze przed deszczem)
A w drodze powrotnej dla rozprostowania nóg .... spacer po lesie

idzie jesień

owoce derenia mają już ochotę wskoczyć do słoja ze spirytusem

przegapiliśmy kwitnienie 3 kwiatów ostatniej nowości od Ewy W. (rhapsody in blue) ale zostały jeszcze dwa pączki

Pomidory zaatakowane przez zarazę wykopałem jeszcze przed owocowaniem - zostały tylko dwa krzaczki, których nie zdążyłem wyciąć i ... do dzisiaj nam za to dziękują.

zimowity zapowiadają jesień

Masz rację Jadziu - ja muszę zawsze mieć zajęcie - gdy wczoraj porobiłem trochę zdjęć i zaczął padać deszcz, to ... znowu układałem puzzle
Wczorajsze zdjęcia
pretty sunrise

angela

elmshorn

O tak Aniu, róże nadal pięknie wyglądają

A Jan Paweł II nadal kwitnie nieprzerwanie - jeszcze nie było takiego roku

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę już jesiennymi kwiatami

Smacznego

Wczoraj wróciliśmy z tygodniowej podróży po Polsce i przywitał nas deszcz. Dzisiaj też leje.
Na ogrodzie byłem zaraz po przyjeździe i kilka zdjęć zrobiłem (jeszcze przed deszczem)
A w drodze powrotnej dla rozprostowania nóg .... spacer po lesie

idzie jesień

owoce derenia mają już ochotę wskoczyć do słoja ze spirytusem

przegapiliśmy kwitnienie 3 kwiatów ostatniej nowości od Ewy W. (rhapsody in blue) ale zostały jeszcze dwa pączki

Pomidory zaatakowane przez zarazę wykopałem jeszcze przed owocowaniem - zostały tylko dwa krzaczki, których nie zdążyłem wyciąć i ... do dzisiaj nam za to dziękują.

zimowity zapowiadają jesień

Masz rację Jadziu - ja muszę zawsze mieć zajęcie - gdy wczoraj porobiłem trochę zdjęć i zaczął padać deszcz, to ... znowu układałem puzzle

Wczorajsze zdjęcia
pretty sunrise

angela

elmshorn

O tak Aniu, róże nadal pięknie wyglądają

A Jan Paweł II nadal kwitnie nieprzerwanie - jeszcze nie było takiego roku

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających hacjendę już jesiennymi kwiatami

Smacznego

Pięknie u ciebie. Niesamowitą masz ilość róż oraz innych roślin. Przyszłam do ciebie za szałwią Amistad
, zaciekawiło mnie jej zimowanie.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pyszności dla podniebienia, a dla oka cudne widoki .Twoja Pink pins to wielkolud w porównaniu z moją, chyba bedę jej musiała poszukać nowe miejsce, żeby się bardziej rozszalała .Coś tam wyszukam tak samo jak dla tej drugiej małej księżniczce
Miłego puzlowania 

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Przepiękne masz róże o tym czasie! Ten kolaż różnorodnych kwiatów też super!
Owoce derenia bardzo lubię. Kiedyś trafiłem na ich opadanie w parku w Koszalinie. Była uczta dereniowa! Smaku dereniówki nie znam. U nas króluje pigwówka, bo pigwa obficie owocuje.
Owoce derenia bardzo lubię. Kiedyś trafiłem na ich opadanie w parku w Koszalinie. Była uczta dereniowa! Smaku dereniówki nie znam. U nas króluje pigwówka, bo pigwa obficie owocuje.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne róże u ciebie tym razem podziwiam.
Owoce,, umm ,,a najlepsze teraz winogrona. Lubię je podjadać
I grzybobranie udane.
Marcinki i chryzantemki się rozkręcają. Zimowity piękne.
Ja swój clematis JP II na wiosnę przesadziłam. I marnie rośnie i marnie z kwitnieniem.
Chyba na wiosnę go znowu przesadze.bo tu widzę sie męczy.
Owoce,, umm ,,a najlepsze teraz winogrona. Lubię je podjadać

I grzybobranie udane.

Marcinki i chryzantemki się rozkręcają. Zimowity piękne.

Ja swój clematis JP II na wiosnę przesadziłam. I marnie rośnie i marnie z kwitnieniem.
Chyba na wiosnę go znowu przesadze.bo tu widzę sie męczy.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dereniówka!
Andrzejku, dobrze, że mnie przygotowałeś na trzecie kwitnienie lewizji. Dla mnie dwa kwitnienia to już super sprawa a moja kwitnie sobie teraz już trzeci raz w najlepsze i to na bogato.
W sobotę ma być słonecznie więc zrobię fotkę .......................... kwitnącej Amistat, tak tak.
I tu masz potwierdzenie, że i u mnie się postarała na starym krzaczku, tak jak mi ją dałeś tak ją zostawiłam w tej doniczce i jednak dała radę przezimować.
Piękny jest ten powojnik JPII.
Grzybów sporo więc pewnie jesteś w swoim żywiole.
Bardzo serdecznie pozdrawiam.

Andrzejku, dobrze, że mnie przygotowałeś na trzecie kwitnienie lewizji. Dla mnie dwa kwitnienia to już super sprawa a moja kwitnie sobie teraz już trzeci raz w najlepsze i to na bogato.
W sobotę ma być słonecznie więc zrobię fotkę .......................... kwitnącej Amistat, tak tak.

I tu masz potwierdzenie, że i u mnie się postarała na starym krzaczku, tak jak mi ją dałeś tak ją zostawiłam w tej doniczce i jednak dała radę przezimować.
Piękny jest ten powojnik JPII.

Grzybów sporo więc pewnie jesteś w swoim żywiole.
Bardzo serdecznie pozdrawiam.

- any57
Witam wszystkich serdecznie
Zwłaszcza tych co zostawiają swój ślad
Witam cię Ocia i dziękuję za miłe słowa - szałwia amistad u nas nie zimuje. Dotychczas robiłem sadzonki z młodych pędów, w ub.r. dwie wykopałem, obciąłem pędy i wsadziłem do donic. Przez zimę przechowałem w ciemnej altanie. Gdy zobaczyłem, że puszcza nowe pędy to wyniosłem na pięterko do okna i pięknie wyrosły nowe pędy. Na szczęście zima była łagodna.

Jadziu, pink pins ładnie się rozrosła, zajmuje niemal połowę bukszpanowego kółka i chcę ja podzielić i tak rozsadzić by całe koło zajęła
Bingo - trafiłaś ... po powrocie padało więc dwa dni po 5-6 godz układałem puzzle, teraz układam tylko po 4-5 godz

Florianie, gdy przeczytałem, to aż chciało mi się krzyknąć "o cie Florek"
Ja w Koszalinie mieszkałem przez 3 lata ale w tamtych czasach to nie za dereniem w parku się oglądałem a za dziewczynami
Dereń zebrany całkowicie - 1,1 kg mrozi się na nalewkę. W następnym roku będzie go więcej bo ma już zawiązane pączki kwiatowe i jest ich dużo więcej niż było w tym roku.

Aniu - taką nową różę mamy wychowaną z patyczka przywiezionego od Beaty - Bazyli - to redova. Zmienia kolor jak kameleon.

Beatko, lewizją trochę mi się podsuszyła, bo gdy wyciąłem pomidory to cały czas była w pełnym słońcu a lato było upalne. Na szczęście żyje, puszcza nowe pędy ale chyba nie zdąży zakwitnąć kolejny raz.
A amistad kwitnie jak oszalała, te ostatnie deszcze jej pomogły.
Na grzyby nie mam czasu, ale o nich nie zapominam. Jeszcze naznoszę
Taką jabłonkę widziałem w podróży

Jak już wspomniałem o naszej podróży to powiem, że akumulatory naładowaliśmy. Wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni.

Przy okazji, powiem wam - z góry rośliny wyglądają ciekawiej

Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc pogody dla jesiennych prac na ogrodach.

Zwłaszcza tych co zostawiają swój ślad

Witam cię Ocia i dziękuję za miłe słowa - szałwia amistad u nas nie zimuje. Dotychczas robiłem sadzonki z młodych pędów, w ub.r. dwie wykopałem, obciąłem pędy i wsadziłem do donic. Przez zimę przechowałem w ciemnej altanie. Gdy zobaczyłem, że puszcza nowe pędy to wyniosłem na pięterko do okna i pięknie wyrosły nowe pędy. Na szczęście zima była łagodna.

Jadziu, pink pins ładnie się rozrosła, zajmuje niemal połowę bukszpanowego kółka i chcę ja podzielić i tak rozsadzić by całe koło zajęła

Bingo - trafiłaś ... po powrocie padało więc dwa dni po 5-6 godz układałem puzzle, teraz układam tylko po 4-5 godz

Florianie, gdy przeczytałem, to aż chciało mi się krzyknąć "o cie Florek"

Dereń zebrany całkowicie - 1,1 kg mrozi się na nalewkę. W następnym roku będzie go więcej bo ma już zawiązane pączki kwiatowe i jest ich dużo więcej niż było w tym roku.

Aniu - taką nową różę mamy wychowaną z patyczka przywiezionego od Beaty - Bazyli - to redova. Zmienia kolor jak kameleon.

Beatko, lewizją trochę mi się podsuszyła, bo gdy wyciąłem pomidory to cały czas była w pełnym słońcu a lato było upalne. Na szczęście żyje, puszcza nowe pędy ale chyba nie zdąży zakwitnąć kolejny raz.
A amistad kwitnie jak oszalała, te ostatnie deszcze jej pomogły.
Na grzyby nie mam czasu, ale o nich nie zapominam. Jeszcze naznoszę

Taką jabłonkę widziałem w podróży

Jak już wspomniałem o naszej podróży to powiem, że akumulatory naładowaliśmy. Wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni.

Przy okazji, powiem wam - z góry rośliny wyglądają ciekawiej

Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc pogody dla jesiennych prac na ogrodach.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Piękną wycieczkę mieliście
, masz rację z góry lepiej widać całość założenia ogrodowych kompozycji. Przerwa w podróży tez owocna
Ogród jesienny śliczny, róże nadal zachwycają i ten zapach z wędzarni mniam, aż poczułam
Widzę, że nie tylko ja lubię puzzle, właśnie podkleiłam wszystkie ułożone wiosną, teraz następne czekają do układania późną jesienią i zimą.

Ogród jesienny śliczny, róże nadal zachwycają i ten zapach z wędzarni mniam, aż poczułam

Widzę, że nie tylko ja lubię puzzle, właśnie podkleiłam wszystkie ułożone wiosną, teraz następne czekają do układania późną jesienią i zimą.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju, dzięki Twoim fotkom to i ja skorzystałam na Waszej podróży, piękna krajobrazu i roślinności podziwianej z innej perspektywy, nam zapaleńcom nigdy dość. Pięknie dziękuję.
Róże w najlepsze zdobią Ci ogródek,
dereniówka w planach
koszyk pełen grzybów i wędzarnicze wiktuały.
Pogody i zdrówka a w międzyczasie puzlowego przyspieszenia.

Róże w najlepsze zdobią Ci ogródek,

Pogody i zdrówka a w międzyczasie puzlowego przyspieszenia.

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Być może się powtórzę ale to nic,zdarza się,zwłaszcza gdy ma się przed oczyma tysiące przepięknych kolorów kwiatów rosnących w Twoim ogrodzie-rajski wprost ogród
Piękne kwiaty w ujęte w bardzo ciekawych kolażach-super kolory,kształty i ujęcia
Konkursowe zdjęcia osy zjadającej gąsienicę ćmy bukszpanowej
Pozdrawiam
i życzę miłego weekendu 

Piękne kwiaty w ujęte w bardzo ciekawych kolażach-super kolory,kształty i ujęcia

Konkursowe zdjęcia osy zjadającej gąsienicę ćmy bukszpanowej

Pozdrawiam

- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Andrzeju
Cudne różane widoczki.
Ta Twoja pomarańczowa zmieniająca się róża to wypisz wymaluj moja zakupiona tegoroczna w auchan.
Dałam ją do identyfikacji na tym forum i między innymi jeden z forumowiczów podpowiedział, że to może być Sahara.
Były jeszcze inne podpowiedzi ale ona z opisu i wyglądu najbardziej przypominała moją.
Cudne różane widoczki.
Ta Twoja pomarańczowa zmieniająca się róża to wypisz wymaluj moja zakupiona tegoroczna w auchan.
Dałam ją do identyfikacji na tym forum i między innymi jeden z forumowiczów podpowiedział, że to może być Sahara.
Były jeszcze inne podpowiedzi ale ona z opisu i wyglądu najbardziej przypominała moją.
- any57
Idzie jesień - robicie zapasy na zimę?

Za tydzień zastawiają wodę na ROD - zapas w beczkach mam, zrobię tylko zapas kilku butelek 5l by mieć na kawę

Minął miesiąc jak układam puzzle - odjąłem tydzień gdy nas nie było i 3 dni gdy nie układałem. Czasem układałem przez godzinę, czasem dwie, ale najczęściej po 3-5 godz. Taki efekt. Zdjęcie wczorajsze, dzisiaj już trochę więcej pustych miejsc zakryłem, bo układałem przez godzinę
Przypominam - 85x116cm

Dziękuję Daisy, ty najlepiej wiesz jaka to frajda dopasowywać elementy układanki. Przychodzę następnego dnia - patrzę na rozłożone kolorystycznie klocki i ... biorę w rękę i wiem gdzie go położyć - znam obraz już na pamięć
Niby już jesiennie ale nadal róże kwitną.

Stasiu, dereń już pozbierany i zalany - odstawiony na dojrzewanie do następnego roku, ale ... z tej okazji zaczęliśmy degustację derniówki nastawionej w roku ubiegłym
warto było czekać.
Jesienne już obrazki.

Arkadiuszu, pochwała moich zdjęć z ust takiego mistrza fotografii to zaszczyt
serdecznie dziękuję.

Ewo, tę różę wychowałem z patyczka odciętego od r.redova i tej nazwy będę się trzymał
A róże ... nadal kwitną
elmshorn

pretty sunrise

hansestadt rostock

aha - nie wspominałem ale Francois Juranville kwitnie po raz drugi i trzeci ale raczej pojedynczymi kwiatami.

Miłych prac ogrodowych, zbierania plonów oraz planowania na przyszły rok (ja już zacząłem tworzyć nowe rabatki
)
a przede wszystkim radości z jesiennych kolorów.
Pozdrawiam serdecznie

Za tydzień zastawiają wodę na ROD - zapas w beczkach mam, zrobię tylko zapas kilku butelek 5l by mieć na kawę

Minął miesiąc jak układam puzzle - odjąłem tydzień gdy nas nie było i 3 dni gdy nie układałem. Czasem układałem przez godzinę, czasem dwie, ale najczęściej po 3-5 godz. Taki efekt. Zdjęcie wczorajsze, dzisiaj już trochę więcej pustych miejsc zakryłem, bo układałem przez godzinę

Przypominam - 85x116cm

Dziękuję Daisy, ty najlepiej wiesz jaka to frajda dopasowywać elementy układanki. Przychodzę następnego dnia - patrzę na rozłożone kolorystycznie klocki i ... biorę w rękę i wiem gdzie go położyć - znam obraz już na pamięć

Niby już jesiennie ale nadal róże kwitną.

Stasiu, dereń już pozbierany i zalany - odstawiony na dojrzewanie do następnego roku, ale ... z tej okazji zaczęliśmy degustację derniówki nastawionej w roku ubiegłym

Jesienne już obrazki.

Arkadiuszu, pochwała moich zdjęć z ust takiego mistrza fotografii to zaszczyt

Ewo, tę różę wychowałem z patyczka odciętego od r.redova i tej nazwy będę się trzymał

A róże ... nadal kwitną

elmshorn

pretty sunrise

hansestadt rostock

aha - nie wspominałem ale Francois Juranville kwitnie po raz drugi i trzeci ale raczej pojedynczymi kwiatami.

Miłych prac ogrodowych, zbierania plonów oraz planowania na przyszły rok (ja już zacząłem tworzyć nowe rabatki

a przede wszystkim radości z jesiennych kolorów.
Pozdrawiam serdecznie

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Andrzeju u mnie też stołują się motylki na niewielu już kwitnących roślinach.
Wiewióreczka gromadzi zapasy a jesienne obrazki nadal malownicze i kolorowe.
Z puzlami to Ci chyba do wiosny zejdzie
zwłaszcza gdy dereniówka pod ręką.
Naparsteczkiem bym nie pogardziła, zwłaszcza że takiego specjału nigdy nie próbowałam, ale ukryłeś go jak wiewiórka orzeszki.

Wiewióreczka gromadzi zapasy a jesienne obrazki nadal malownicze i kolorowe.

Z puzlami to Ci chyba do wiosny zejdzie

Naparsteczkiem bym nie pogardziła, zwłaszcza że takiego specjału nigdy nie próbowałam, ale ukryłeś go jak wiewiórka orzeszki.