Locutus-LOKI No tak, zmieniamy, przemieniamy coś w tych naszych ogrodach i pracujemy nad notorycznym upiększaniem.
Ale masz rację nudno nam nigdy nie jest. Główki i rączki pracują.

Trójsklepki mam kilka już lat. Piękne , efektowne kwiaty. Tylko szkoda, ze takie małe.
Czasami tak jest, że jakieś rośliny wypadają z naszego ogrodu. Znam to
korzo_m-Dorotko Och dziękuję dziękuję. Jeszcze jesień ładna. Ciepło. Ale już ponoć ma się znacznie ochłodzić./szkoda.
Wczoraj i dzisiaj kosiliśmy z mężem trawkę.

Pewnie jeszcze raz będzie do koszenia.
Dalie lubią zjeść .Bo te dalie, którym nie dałam obornika ( bo już nie miałam ) były i są znacznie słabsze i mniej kwiatów.
Ja też musze zadbać, aby na przyszły rok wszystkie dostały porcje dobrego jedzonka .
Ja u sąsiadki w piwnicy je przetrzymuję na zimę. Dobrze, ze masz też koleżankę i możliwość przetrzymania dalii.
Na pewno za rok i ja będę podziwiać twoje dalie z otwartymi ustami.
cyma2704-Soniu chyba mi się te zimowity rozmnożyły , bo tyle ich nie miałam.
Jeszcze na wiosnę z liścikami je przesadzałam. I żyją i kwitną dobrze
Dziękuję za pochwałę kropelkowych zdjęć. I moich ogrodowych kadrów.
widok z tarasu już mi się podoba. Jeszcze w innych zakątkach musze popracować i pozmieniać.
Hmm, zdaję sobie sprawę, że przesadzanie hortensji będzie ciężkie. Te duże mają po 6 lat. To będzie wyzwanie.
Ale na wiosnę przesadzaliśmy wielką magnolie i udało się. To może i z hortensjami się uda.
Dziękuję bardzo i ja pozdrawiam cieplutko

Moja piękna październikowa lilia pretty woman

A tu jeszcze azjatka sobie kwitnie.Też kupiona i posadzona w lipcu.

Wody w stawie dużo przybyło. Marzy mi się inne ładniejsze roślinne zagospodarowanie tego zakątka stawowego. Ale na razie funduszy brak.

I Fiona