Zakątki na Dębowym 2
- jarha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
Śliczne irysy
szczególnie urodziwe te białe, choć wszystkie mają coś w sobie. Jagoda kamczacka tak wcześnie dojrzała, jakaś wczesna odmiana 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
clem3-Małgosiu,Dorotk35o0, Dziękuję, dziękuję za miłe słowa.
Ja ostatnio robię, robię i ciągle coś przede mną zostaje.
Hosty rosną. Kilka miejscówki zmieniło.
Różyczki w pąkach i zaczynają kwitnienia.Mszyce grasują. co skoczka przepędziłam to znowu jest.
Piwonii duzo kwitnących w tym roku nie będzie.Bo przecież na wiosne kilka przesadziłam
Wczorajsza piwonia z pąka w piękny kwiat się przekształciła.
Pierwszy raz zakwitła.Ale co to za odmiana nie wiem .

Drugie jeszcze czekają

Czy obraz się spodobał, dowiem się w lipcu, na Anny..Bo koleżanka też Ania.
Fiona tak tak do figurek się upodabnia. ale i na kamieniach lubi siedzieć

i obserwować ptaszki jak rabatce kamyczkowej rajcują ..normalnie się kapią tam

Widok roju pszczół był wyjątkowy i faktycznie niesamowity .Fajnie,że mogłam na żywo takie rzeczy widzieć.
Dorotko współczuję tego uczulenia i całego ambarasu z pszczołami.Musisz kochana uważać. I noś tą adrenalinę.
A hortensję dębolistną nie przycinam.Chyba,że mi jakaś gałązka przeszkadza. Ona sama tak rośnie.
JAKUCH-Jadziu Irysy syberyjskie rośna nie nad samym stawem ale tuż obok.Ale i tak fajnie wyglądają.
O dyżury mówisz z małym aniołkiem. To i fajnie i trochę męczące. Ale człowiek dla swojej rodziny wszystko zrobi i zniesie.
Teraz święto, to odpoczniesz.
Ach te wstrętne ślimaki.Utrapienie w tym roku.
U mnie Sliomory zżarły mi już 1 języczkę

Do drugiej też już się dobierają

Ja też czasami chodzę jak ciołek..Jak nic starzeję się
Krwiściąg

Bufo-bufo-Olu ; leszczyna-Kryniu Za dużo ziół nie mam.Ale te co mam mi wystarczają.I warzywka.
Musztardowca ostrzejsze smaki.I do sałatek może będzie dobry.
Fiona ta nasza przylepa.Ale tylko taka jest do i dla domownika. Do obcych jest jak dzikus. kupiłam 1 raz.Ja lubię ostrzejsze smaki czasami.
plocczanka-Lucynko Bardzo ci dziękuję za te komplementy, miłe słowa.Ty wiesz, jak człowiekowi umilić ciężki dzień.
Oj szkoda,ze ci ten pełny nachyłek nie przetrwał zimy. Ciekawa jestem jak będzie z moim .
Dziękuję i i ja pozdrawiam, zdrówka Tobie życzę i dobrego świętowania .Na działeczce ??:3
jarha-Halszko Irysów mam nie dużo.Ale wystarczy mi.Białe dostałam sa cudne.
Jagody kamczackie mam 3 różne odmiany. !- jest taka wczesna, druga trochę za nią.A 3 jest jak te dwie się kończą.Samo dobrze.
Własnie dzisiaj robię ciasto z jagodami.A teraz czekam,aż mi się galaretka stejże.
clematis innocent blush

Kaiser

Minister

Vilke de Lyon

Mój jedyny łubin

Ja ostatnio robię, robię i ciągle coś przede mną zostaje.
Hosty rosną. Kilka miejscówki zmieniło.
Różyczki w pąkach i zaczynają kwitnienia.Mszyce grasują. co skoczka przepędziłam to znowu jest.
Piwonii duzo kwitnących w tym roku nie będzie.Bo przecież na wiosne kilka przesadziłam
Wczorajsza piwonia z pąka w piękny kwiat się przekształciła.
Pierwszy raz zakwitła.Ale co to za odmiana nie wiem .

Drugie jeszcze czekają

Czy obraz się spodobał, dowiem się w lipcu, na Anny..Bo koleżanka też Ania.
Fiona tak tak do figurek się upodabnia. ale i na kamieniach lubi siedzieć

i obserwować ptaszki jak rabatce kamyczkowej rajcują ..normalnie się kapią tam

Widok roju pszczół był wyjątkowy i faktycznie niesamowity .Fajnie,że mogłam na żywo takie rzeczy widzieć.
Dorotko współczuję tego uczulenia i całego ambarasu z pszczołami.Musisz kochana uważać. I noś tą adrenalinę.
A hortensję dębolistną nie przycinam.Chyba,że mi jakaś gałązka przeszkadza. Ona sama tak rośnie.
JAKUCH-Jadziu Irysy syberyjskie rośna nie nad samym stawem ale tuż obok.Ale i tak fajnie wyglądają.
O dyżury mówisz z małym aniołkiem. To i fajnie i trochę męczące. Ale człowiek dla swojej rodziny wszystko zrobi i zniesie.
Teraz święto, to odpoczniesz.
Ach te wstrętne ślimaki.Utrapienie w tym roku.
U mnie Sliomory zżarły mi już 1 języczkę

Do drugiej też już się dobierają

Ja też czasami chodzę jak ciołek..Jak nic starzeję się
Krwiściąg

Bufo-bufo-Olu ; leszczyna-Kryniu Za dużo ziół nie mam.Ale te co mam mi wystarczają.I warzywka.
Musztardowca ostrzejsze smaki.I do sałatek może będzie dobry.
Fiona ta nasza przylepa.Ale tylko taka jest do i dla domownika. Do obcych jest jak dzikus. kupiłam 1 raz.Ja lubię ostrzejsze smaki czasami.
plocczanka-Lucynko Bardzo ci dziękuję za te komplementy, miłe słowa.Ty wiesz, jak człowiekowi umilić ciężki dzień.
Oj szkoda,ze ci ten pełny nachyłek nie przetrwał zimy. Ciekawa jestem jak będzie z moim .
Dziękuję i i ja pozdrawiam, zdrówka Tobie życzę i dobrego świętowania .Na działeczce ??:3
jarha-Halszko Irysów mam nie dużo.Ale wystarczy mi.Białe dostałam sa cudne.
Jagody kamczackie mam 3 różne odmiany. !- jest taka wczesna, druga trochę za nią.A 3 jest jak te dwie się kończą.Samo dobrze.
Własnie dzisiaj robię ciasto z jagodami.A teraz czekam,aż mi się galaretka stejże.
clematis innocent blush

Kaiser

Minister

Vilke de Lyon

Mój jedyny łubin

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Robi sie powoli piwoniowo i clematisowo super te podziemne źródełko i wcale się nie dziwię że ptaki chętnie odwiedzają to miejsce .Mój Kajtuś by im nie przepuścił ,ale Fionka to dostojna dama gdzie będzie sie nimi interesować, a może też z ochotą zanurzyłaby swoje łapki w nim .Miłego wypoczynku świątecznego Aniu .Tez zaraz idę na przeszpiegi co u mnie słychać w ogródku

Pięknie obrośnięty staw.Irysom pewnie bardzo się podoba to miejsce,szczególnie temu żółtemu.U mnie też rośnie,ale go tępie bo jest wyjątkowo ekspansywny,ale u Ciebie ma sporo miejsca i ładnie wygląda nad wodą.Kaczeńce też tak rosną?
Ładna ta piwonia,ale nie znam nazwy.Podoba mi się ten mokry wróbelek.Fajnie możesz podglądać przyrodę.
Ładna ta piwonia,ale nie znam nazwy.Podoba mi się ten mokry wróbelek.Fajnie możesz podglądać przyrodę.
- anabuko1

JAKUCH-Jadziu Clematisowo się robi jak najbardziej. Piwonii mam nawet więcej . Ale małe i jeszcze nie wszystkie mi zakwitną. trudno.
Może za rok to zakwitną.
Fiona za ptaszkami się ogląda.Ale mam nadzieje,ze nie łapie. Nie widziałam tego.
Ty też lubisz z rana pozaglądać do kwiatuszków.
Dziękuję bardzo i tobie Jadziu dobrego i miłego wypoczynku świątecznego
U mnie grzeje.
Danusiu z Przy stawie duzo obsadzeń nie ma. Fundusze za krótkie .
Irysy na razie mogą rosną.Miejsca mam sporo. Kaczeńce też przyniosłam z łąk.I mam swoje.
I mi ta piwonia sie bardzo spodobała. Dostałam ją od siostry.
O tak przyroda jest cudna.I fajnie,że można ja obserwować na wyciągniecie ręki.
Maliny w końcu działki..daleko pod laskiem rosną i skoszona trawą je obkładam.
A bociuś przylatuje coraz i mi kępy owej skoszonej trawy wyłożonej pod malinami zabiera.

I do gniazda sobie moją trawę już podeschłą niesie, bo tam małe już główki z gniazda wystawiają

Orliki

Może za rok to zakwitną.
Fiona za ptaszkami się ogląda.Ale mam nadzieje,ze nie łapie. Nie widziałam tego.
Ty też lubisz z rana pozaglądać do kwiatuszków.
Dziękuję bardzo i tobie Jadziu dobrego i miłego wypoczynku świątecznego
Danusiu z Przy stawie duzo obsadzeń nie ma. Fundusze za krótkie .
Irysy na razie mogą rosną.Miejsca mam sporo. Kaczeńce też przyniosłam z łąk.I mam swoje.
I mi ta piwonia sie bardzo spodobała. Dostałam ją od siostry.
O tak przyroda jest cudna.I fajnie,że można ja obserwować na wyciągniecie ręki.
Maliny w końcu działki..daleko pod laskiem rosną i skoszona trawą je obkładam.
A bociuś przylatuje coraz i mi kępy owej skoszonej trawy wyłożonej pod malinami zabiera.

I do gniazda sobie moją trawę już podeschłą niesie, bo tam małe już główki z gniazda wystawiają

Orliki

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozhulany masz barwnie ten ogród, Aniu, jest pięknie!
Twoje zdjęcia można przeglądać bez końca w te i we wte. Zachwycają non stop, strona po stronie.
Widzisz jaką dobrą robotę wykonujesz bocianom? Skoszona trawa bardzo im potrzebna, i to od zaraz.
Pozdrawiam
Twoje zdjęcia można przeglądać bez końca w te i we wte. Zachwycają non stop, strona po stronie.
Widzisz jaką dobrą robotę wykonujesz bocianom? Skoszona trawa bardzo im potrzebna, i to od zaraz.
Pozdrawiam
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Aniu prawdziwe wiejskie klimaty w Twoim obejściu...bociany tworzą klimat którego może pozazdrościć Tobie nie jeden gospodarz...od kiedy u Ciebie zamieszkały?
PodziwiamTwoje orliki choć u siebie wszystkie siewki wyrywam i likwiduję bo bardzo się panoszą.
Powiedz mi te białe obficie kwitnące kwiatki to też orliki ? u Ciebie też przestrzeni dużo to możesz im pozwolić się panoszyć.
Pozdrawiam
PodziwiamTwoje orliki choć u siebie wszystkie siewki wyrywam i likwiduję bo bardzo się panoszą.
Powiedz mi te białe obficie kwitnące kwiatki to też orliki ? u Ciebie też przestrzeni dużo to możesz im pozwolić się panoszyć.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No cóż Aniu młodzież sie rozpycha to i mięciutko muszą mieć a po co sie wysilać jak trawkę mają pod nosem a gospodyni może za to zrobić im cudne fotki.No cóż coś za coś a tak i my możemy podziwiać te piękne dostojne ptaki

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu cudowna sesja boćka!
Na pewno jest zadowolony, że ma taka gotową trawę do swojego domku, ale nie gniewaj się na niego bardzo
Piękne te Twoje orliki
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 mar 2017, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Można śmiało powiedzieć że najpiękniejszy miesiąc w roku u Ciebie w Śliczne piwonie i orliki. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu wspaniała kępa irysów syberyjskich przed stawem.
Powojniki podziwiam wyjątkowo,
moje chyba gryzonie wykończą.
Cudny ten różowy, pełny orlik.
Kolejny piękny bukiet z orlikami.
U mnie też bociek zbiera za płotem skoszoną trawę i niesie do gniazda, żeby maluchom było miękko.
Pozdrawiam
Powojniki podziwiam wyjątkowo,
Cudny ten różowy, pełny orlik.
Kolejny piękny bukiet z orlikami.
U mnie też bociek zbiera za płotem skoszoną trawę i niesie do gniazda, żeby maluchom było miękko.
Pozdrawiam
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Podziwiam i boćki i powojniki i ogrodowe widoki i obrazki!
U mnie jeszcze powojniki nie kwitną... Twoje -cudowności!
Miłego weekendu Aniu!

U mnie jeszcze powojniki nie kwitną... Twoje -cudowności!
Miłego weekendu Aniu!
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne orliki, piękne powojniki, no i bocian też piękny?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Sesja z boćkiem
, fotografie roślin
Aniu,zastanawiałam się nad menu "ślimorów". Z nich to prawdziwi koneserzy - nie wcinają co popadnie.Swoją języczkę zlikwidowałam, bo zawsze była ogołacana.To samo odnosi się do dalii i host.Wybierają tylko niektóre odmiany.Też mi zaszły za skórę....
Aniu,zastanawiałam się nad menu "ślimorów". Z nich to prawdziwi koneserzy - nie wcinają co popadnie.Swoją języczkę zlikwidowałam, bo zawsze była ogołacana.To samo odnosi się do dalii i host.Wybierają tylko niektóre odmiany.Też mi zaszły za skórę....
- anabuko1

Wczoraj było koszenie..Dziś przycinałam tuje.Wielkie to na drabinie trzeba było gimnastykę uprawiać.Nie dokończyłam, bo piła sie za bardzo nagrzała.
A ja też , bo dziś upalny dzień.W miedzy czasie chyba ze 2 litry wody wypiłam.
4 taczki ściętych gałązek wywiozłam na drugi koniec działki.I pomału spalałam.
Resztę może uda mi się dokończyć w poniedziałek. Mamy długie dni. to można pracować do zmroku.
Posadziłam 2 hosty w donicach.Bo canny mi nie wyszły.
To będą hosty w donicach.Nigdy tak ich nie sadziłam, nie miałam.ale jest ich sporo to 2 poszły do donic.
Beaby-Beatko Dziękuję .Cieszę się bardzo,że moje roślinki i moje zdjęcia ci się podobają.
Najbardziej to rozhulały się chwasty.co już wyplewię to znowu są.
No taki sprytny bocian dba, abym też ciągle w tych malinach pracowała i co koszenie świeżą trawkę wykładała.
Ech, nie mu tak będzie i mięciutko jego dzieciom
Dziękuję i ja pozdrawiam .
leszczyna-Krysiu Dziękuję i ja lubię takie wiejskie klimaty.Takie rustykalne.
Bociany już tutaj były jak działkę kupowałam. I przylatują co roku. I ponoć są tutaj kilkadziesiąt lat. Oczywiście nie te same.Ale ciągle są.
I fajnie, bo to fantastyczny widok i przyjemność je móc je widzieć codziennie jak latają nad głowa.
Orliki już u u mnie się rozsiewają. Na razie kontroluję je. Jak będzie za dużo, te pewnie siewki będę usuwać.
Tak, ta biała kępa to orliki.
Pozdrawiam
JAKUCH- Jadziu ; apus-Basiu Te bociany to tutaj są od zawsze jak już mi wiadomo.
To tylko usprawiedliwia boćki,że maja młode. Bo tak pogoniłabym je. nie nadążam z trawą i chwastami wpychającymi sie mi w miejsca gdzie powinno być ładniej. I mniej pracy.
Na pocieszenie chociaż zdjęcia boćkowe są.
Orliki jeszcze kwitną. Ale coraz więcej już przekwitają.
ed04 Oj dziękuję, bardzo za te przemiłe słowa.
Ogród się zmienia.Coraz bardziej staje się kolorowy. To ja lubię.
Powojniki

Piilu

powojnik Ernest Markham

powojnik Minister

marpa- Maryniu; Locutus-LOKI Dziękuję , i za odwiedziny i za miłe słowa.
Kwitnień przybywa. Powojnikowych jak widać tez.
cyma2704-Soniu W ubiegłym roku posadziłam te irysy syberyjskie tam blisko stawu.Było ich może połowa tego co teraz. I w ogrodzie były niższe.A tak i rozrosły się i ich więcej.I dobrze, tam niech sobie rosną. Mają miejsce. i pasują tam.
Powojni się rozkręcają. Och, szkoda,ze do twoich się gryzonie dobrały. Mi jeden padł. Ale chyba uwiądł go złapał.
Orliki dziękują za pochwały. Bukieciki też.
To te boćki bardzo troskliwe ptaki są. i pracowite znoszą suszone trawki aby mięciutko było swoim dzieciaczkom.

I hostusie.
Funkia Earth Angel

Funkia Bright Lights

Snow Lakie i Wheaton blue

hosta Olive bailey langdon i Hosta Brim Cup

Funkia Firn Line w prawym rogu a w lwem duża to Gold standard

funkia carnival

Hosta June

A ja też , bo dziś upalny dzień.W miedzy czasie chyba ze 2 litry wody wypiłam.
4 taczki ściętych gałązek wywiozłam na drugi koniec działki.I pomału spalałam.
Resztę może uda mi się dokończyć w poniedziałek. Mamy długie dni. to można pracować do zmroku.
Posadziłam 2 hosty w donicach.Bo canny mi nie wyszły.
To będą hosty w donicach.Nigdy tak ich nie sadziłam, nie miałam.ale jest ich sporo to 2 poszły do donic.
Beaby-Beatko Dziękuję .Cieszę się bardzo,że moje roślinki i moje zdjęcia ci się podobają.
Najbardziej to rozhulały się chwasty.co już wyplewię to znowu są.
No taki sprytny bocian dba, abym też ciągle w tych malinach pracowała i co koszenie świeżą trawkę wykładała.
Ech, nie mu tak będzie i mięciutko jego dzieciom
Dziękuję i ja pozdrawiam .
leszczyna-Krysiu Dziękuję i ja lubię takie wiejskie klimaty.Takie rustykalne.
Bociany już tutaj były jak działkę kupowałam. I przylatują co roku. I ponoć są tutaj kilkadziesiąt lat. Oczywiście nie te same.Ale ciągle są.
I fajnie, bo to fantastyczny widok i przyjemność je móc je widzieć codziennie jak latają nad głowa.
Orliki już u u mnie się rozsiewają. Na razie kontroluję je. Jak będzie za dużo, te pewnie siewki będę usuwać.
Tak, ta biała kępa to orliki.
Pozdrawiam
JAKUCH- Jadziu ; apus-Basiu Te bociany to tutaj są od zawsze jak już mi wiadomo.
To tylko usprawiedliwia boćki,że maja młode. Bo tak pogoniłabym je. nie nadążam z trawą i chwastami wpychającymi sie mi w miejsca gdzie powinno być ładniej. I mniej pracy.
Na pocieszenie chociaż zdjęcia boćkowe są.
Orliki jeszcze kwitną. Ale coraz więcej już przekwitają.
ed04 Oj dziękuję, bardzo za te przemiłe słowa.
Ogród się zmienia.Coraz bardziej staje się kolorowy. To ja lubię.
Powojniki

Piilu

powojnik Ernest Markham

powojnik Minister

marpa- Maryniu; Locutus-LOKI Dziękuję , i za odwiedziny i za miłe słowa.
Kwitnień przybywa. Powojnikowych jak widać tez.
cyma2704-Soniu W ubiegłym roku posadziłam te irysy syberyjskie tam blisko stawu.Było ich może połowa tego co teraz. I w ogrodzie były niższe.A tak i rozrosły się i ich więcej.I dobrze, tam niech sobie rosną. Mają miejsce. i pasują tam.
Powojni się rozkręcają. Och, szkoda,ze do twoich się gryzonie dobrały. Mi jeden padł. Ale chyba uwiądł go złapał.
Orliki dziękują za pochwały. Bukieciki też.
To te boćki bardzo troskliwe ptaki są. i pracowite znoszą suszone trawki aby mięciutko było swoim dzieciaczkom.

I hostusie.
Funkia Earth Angel

Funkia Bright Lights

Snow Lakie i Wheaton blue

hosta Olive bailey langdon i Hosta Brim Cup

Funkia Firn Line w prawym rogu a w lwem duża to Gold standard

funkia carnival

Hosta June