Wczoraj burza, dzisiaj do 14 byliśmy na działce całe popołudnie burzowe...

Cd..

Syn pomagał M przy cięższych pilnych pracach.
 Syn pomagał M przy cięższych pilnych pracach.  
  Co jak czytam i u Was również miało miejsce.
 Co jak czytam i u Was również miało miejsce.  

a dostał chociaż kosteczkę.
 a dostał chociaż kosteczkę.  

nam i naszym ogródkom potrzeba, czego Wam i sobie życzę.
 nam i naszym ogródkom potrzeba, czego Wam i sobie życzę.  

... Dobrze,że już w domu ...
 ... Dobrze,że już w domu ...  Ślimaki szaleją..
 Ślimaki szaleją.. 

u Ciebie już takie kolosy!
  u Ciebie już takie kolosy!   Cudownie! Naparstnicę sadzić, czy sama Ci się rozsiewa? Nie wiem o co z nią chodzi, wszyscy mówią, że tak łatwo się rozsiewa, ale u mnie ani siewki nie uświadczysz, więc się na nią ciut obraziłam i nie kupuję już rozsad
  Cudownie! Naparstnicę sadzić, czy sama Ci się rozsiewa? Nie wiem o co z nią chodzi, wszyscy mówią, że tak łatwo się rozsiewa, ale u mnie ani siewki nie uświadczysz, więc się na nią ciut obraziłam i nie kupuję już rozsad  

Ja dzisiaj się poddałam i już nic nie robię, może później
 Ja dzisiaj się poddałam i już nic nie robię, może później   Lenię się  i spaceruję po ogrodach
 Lenię się  i spaceruję po ogrodach
 Zarówno te zapączkowane, jak i w pełnym rozkwicie, dodają blasku każdemu ogrodowi, chociaż Twój jak zazwyczaj i tak w pełnym blasku
 Zarówno te zapączkowane, jak i w pełnym rozkwicie, dodają blasku każdemu ogrodowi, chociaż Twój jak zazwyczaj i tak w pełnym blasku  

Róże w pełni kwitnienia, liliowce i cała reszta piękna. Jak zwykle piękne kadry.
 Róże w pełni kwitnienia, liliowce i cała reszta piękna. Jak zwykle piękne kadry.
 ale  śliczny  ogród. https://www.fotosik.pl/zdjecie/0a4147221a6ade13
 ale  śliczny  ogród. https://www.fotosik.pl/zdjecie/0a4147221a6ade13   

Moje  jeszcze w   pąkach.
  Moje  jeszcze w   pąkach.  

dopisali dzisiaj aż miło!
     dopisali dzisiaj aż miło!
 Miło mi, że znalazłaś chwilę na odwiedziny w moim ogródku i że
                                                                                                                                                                                            Miło mi, że znalazłaś chwilę na odwiedziny w moim ogródku i że 

za tak sympatyczną opinię! Różyczki moje pokazują pierwsze kwiaty ale one ogólnie to u mnie wcale takie wyględne jak pokazują forumowiczki to nie są!
  za tak sympatyczną opinię! Różyczki moje pokazują pierwsze kwiaty ale one ogólnie to u mnie wcale takie wyględne jak pokazują forumowiczki to nie są!  U mnie ziemia nie odpowiednia dla nich dlatego nie szukam  róż  wielce szlachetnych .Zwykłe,popularne z marketów i giełd kwiatowych.Poza tym mój M ich nie cierpi bo one mu się odwdzięczają   i zaczepiają
  U mnie ziemia nie odpowiednia dla nich dlatego nie szukam  róż  wielce szlachetnych .Zwykłe,popularne z marketów i giełd kwiatowych.Poza tym mój M ich nie cierpi bo one mu się odwdzięczają   i zaczepiają ...
 ... Więc najgorzej nie jest! Dziękuję za miłe odwiedziny!
 Więc najgorzej nie jest! Dziękuję za miłe odwiedziny!