Już nawet nie będę sie denerwować ślimakami szkoda zdrowia
. Wczoraj pod chryzantemy i ostrogowca podsypałam jeszcze mączki bazaltowej niech je zapcha ....
Teraz mendy dobierają sie do lilii nie dosyć ze obgryzają liście to kwiaty również. Jedną mniejsza prawie mi skasowały nic z niej nie będzie została goła łodyga. Calutki dzień co raz popaduje teraz również a niebo zasnute czarnymi chmurami .Wreszcie zrobiło sie cieplej nawet noce są cieplejsze.Dzisiaj nawet nie brałam aparatu do ogródka, może jutro jakieś fotki pstryknę. Witam serdecznie wszystkich miłych gości
DAYSY Rhapsody kwitła zawsze później ,a w tym roku wyprzedziła Angelę ,to samo Silesia, zaczyna też ostro Westerland .W tym roku jest pomylenie z pomieszaniem szybciej kwitł Munstead ,a dopiero potem Tradescant w tym roku odwrotnie .Niektórym różom poprzewracało sie w głowach ,ale niech im będzie .
a to moja Elżbietka
Alpenfee
BASIU ja żadnych róż nie okrywam i nigdy nie okrywałam ,a teraz w ogóle kto by to robił .Masz racje ze to wina pogody ten mączniak zimno, wilgotno, no cóż trudno trza z nim powalczyć, bo inaczej skasuje róże.Teraz mam zamoczony skrzyp przywlokłam ze cmentarza zamiast do śmieci poszedł do torby .Jakoś trzeba sobie radzić
GRAŻYNKO wiem, po co maja jeść byle, co jak za siatka mają rarytasy

.Normalnie boję sie odkryć ogórków już mają po dwa prawdziwe liście i dalej siedzą pod akwariami .Wysypałam tam skorupkami i mączką bazaltową , a mszyce już olewam, niech sie biedronki nimi zajmą. bo dzieci jest coraz więcej .Czasem tylko jak przechodzę, a widzę nową kolonię to zbieram ręcznie ,albo strzepuję
JOLU witam zapracowana kobieto i kto to mówi ze na emeryturze ma sie więcej czasu wprost odwrotnie nam czasu brak na wszystko

Ten rok jest wcale jakiś nietypowy chłodny, a teraz mokry ,jednak woda potrzebna i to sporo tej wody .Jak dla mnie mogłoby dziennie popadać .U mnie nawet piwonie jeszcze nie kwitną dopiero zaczynają nieśmiało .
Życzę wszystkim miłego wieczoru