JADZIU, u mnie nadal pada, ale jakby coraz cieplej, to i ślimaki mają się coraz lepiej

Moje gustują w irysach i oczywiście nie przepuszczą języczce
Chryzantem bronię, jeszcze ich nie dorwały, ale jak zaczną je obśliniać to będę karmić granulkami!
Gęste nasadzenia, chwastom się nie dają, ale dla ślimaków to raj
Wygranej walki z przeważającymi siłami wroga
IWONKO, to nie ma się co zastanawiać, tylko gdzie kawałek ziemi coś posadzić i już mniej miejsca dla chwastów

Ostatnio, przy pieleniu, zastanawiałam się jak to się dzieje, że pielimy i pielimy, a chwaściory ciągle są
To jakaś dzika róża o drobnych, gęstych kolcach i rozłazi się odrostami, ale jak kwitnie jest naprawdę urocza
Taką znalazłam prognozę długoterminową, że już ma być coraz cieplej, a od pierwszego czerwca temperatura nie spadnie poniżej 20 stopni.
Słonecznego tygodnia
JANKU, złotnicę mam od dawna, na pewno więcej niż dziesięć lat rośnie w tym samym miejscu bez żadnej łaski. Czasem po zimie ten szczypior nie wygląda najlepiej, ale szybko się regeneruje. Łatwo rozmnaża się z nasion, ale nie potrafię powiedzieć po jakim czasie siewki zakwitają. Na początku wysiewałam ją co rok na wszelki wypadek, teraz już kilka lat tego nie robię, ale kilka siewek się znajdzie jeśli chcesz
MARYSIU, dziękuję

uwielbiam czas kwitnienia bzów
Te narcyzy to moje najstarsze i nie mam pojęcia jak się nazywają

Chętnie oddam w dobre ręce trochę trochę cebulek, ale nie zagwaramtuję, że będą pięknie kwitły. Zdarza im się produkować same liście, albo zasuszyć pączki, a kiedyś kwitły obficie
Marysiu, jeśli liczyć patyczek francuskiego, to mam dwa
Jeśli dobrze pamiętam jakie Ci wysłałam, to one jeszcze nie kwitną, mam nadzieję, że nie zawiodą nas w tym roku! Jeśli którego chcesz, zaraz pisz, to zaznaczę