On ma zdaje się w sobie coś z miskanta cukrowego, dlatego się tak panoszy.
Przepiękne te brateczki na ostatnim zdjęciu, rzadko spotykany kolor.

Mimo, że mają brzydkie liście to bardzo je lubię.
 Mimo, że mają brzydkie liście to bardzo je lubię. 

Mam różne miskanty, ale ten wyjątkowo się rozrasta na boki.
  Mam różne miskanty, ale ten wyjątkowo się rozrasta na boki.   Wandzia już podpowiedziała, że pewnie to jakaś mieszanka z cukrowym. Kłosy ma zjawiskowe i to jego jedyna zaleta.
 Wandzia już podpowiedziała, że pewnie to jakaś mieszanka z cukrowym. Kłosy ma zjawiskowe i to jego jedyna zaleta.   

Mam jeszcze siewkę i dzisiaj też zauważyłam pierwszy  odbarwiający się liść. Rośnie w innej glebie niż roślina mateczna. Szkoda mi ich bardzo, mają piękny niebiesko-fioletowy kolor. Nie mam pojęcia jaka może być przyczyna zamierania.
 Mam jeszcze siewkę i dzisiaj też zauważyłam pierwszy  odbarwiający się liść. Rośnie w innej glebie niż roślina mateczna. Szkoda mi ich bardzo, mają piękny niebiesko-fioletowy kolor. Nie mam pojęcia jaka może być przyczyna zamierania. 

Mam kilka u siebie, ale to stanowczo za mało i na jesieni na pewno dokupię.Cisy widzę ,że Ci podmarzły.Mój jeden Hilli ma niektóre żółte igły.Nie wiem, czy to wina przymrozku, czy może choroby grzybowej.Na wszelki wypadek spryskam Topsinem.
 Mam kilka u siebie, ale to stanowczo za mało i na jesieni na pewno dokupię.Cisy widzę ,że Ci podmarzły.Mój jeden Hilli ma niektóre żółte igły.Nie wiem, czy to wina przymrozku, czy może choroby grzybowej.Na wszelki wypadek spryskam Topsinem. 

. Piękne kolorowe zdjęcia ogrodu pokazałaś
 . Piękne kolorowe zdjęcia ogrodu pokazałaś   . U mnie przymrozku nie było na szczęście . Czosnki masz cudowne a u mnie tego roku chyba mniej
 . U mnie przymrozku nie było na szczęście . Czosnki masz cudowne a u mnie tego roku chyba mniej   . Za to siewek tysiące
 . Za to siewek tysiące   . Wszystko pięknie Ci rośnie, Red Barony zjawiskowe
 . Wszystko pięknie Ci rośnie, Red Barony zjawiskowe   . Bardzo podoba mi się to zdjęcie z czaplami (czy to czaple ? ) . Młode przyrosty tawuł tak bardzo mi się podobają, że zakupiłam kilkadziesiąt malutkich sztuk i będę robiła obwódkę w dwóch miejscach
 . Bardzo podoba mi się to zdjęcie z czaplami (czy to czaple ? ) . Młode przyrosty tawuł tak bardzo mi się podobają, że zakupiłam kilkadziesiąt malutkich sztuk i będę robiła obwódkę w dwóch miejscach   . Czekam na dostawę w przyszłym tygodniu
 . Czekam na dostawę w przyszłym tygodniu   . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę bo słoneczka to raczej się nie doczekamy
 . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę bo słoneczka to raczej się nie doczekamy   .
 .

Najpiękniej prezentują się w dużej grupie.
  Najpiękniej prezentują się w dużej grupie.  
  , a dojrzewające już truskawki to cudowna sprawa, szczególnie dla dzieciaczków.
 , a dojrzewające już truskawki to cudowna sprawa, szczególnie dla dzieciaczków.  

trzymam więc kciuki za ich drugim życiem
  trzymam więc kciuki za ich drugim życiem  , bo przecież nie może być tak, że już miałyby się nie odbudować.
 , bo przecież nie może być tak, że już miałyby się nie odbudować.  

ponieważ denerwują mnie zmarznięte miniaturowe rozplenice. Pół rabaty do przeróbki.
  ponieważ denerwują mnie zmarznięte miniaturowe rozplenice. Pół rabaty do przeróbki. 
  W czasie takich przymrozków jak ostatnie, oczywiście przykrywam.
  W czasie takich przymrozków jak ostatnie, oczywiście przykrywam. mam jeszcze swoje, ale zastanawiam się czy wysiewać. Od trzech lat pytam na forum i nikt nie odpowiedział, co to za przypadłość. Za rok nie będą mieć chlorofilu i padną.
  mam jeszcze swoje, ale zastanawiam się czy wysiewać. Od trzech lat pytam na forum i nikt nie odpowiedział, co to za przypadłość. Za rok nie będą mieć chlorofilu i padną.  
  a te które chcą rosnąć i kwitnąć dosadzam, żeby było dużo. Podobnie z czosnkami, gryzonie ich nie zjedzą, więc teraz co roku w B kupuję, wydatek niewielki, a kwitną niezawodnie.
 a te które chcą rosnąć i kwitnąć dosadzam, żeby było dużo. Podobnie z czosnkami, gryzonie ich nie zjedzą, więc teraz co roku w B kupuję, wydatek niewielki, a kwitną niezawodnie.   
  Niestety zasili kompostownik jesienią albo wiosną.
 Niestety zasili kompostownik jesienią albo wiosną. tylko zwykle w mniejszej skali. Ptaki mogą być żurawiami i czaplami, mają mało uszczegółowiony wygląd.   Najładniej wyglądałyby nad oczkiem, ale go nie mam. Muszą stać na brzegu trawnika, ponieważ dzieciaki stale się nimi interesują.
  tylko zwykle w mniejszej skali. Ptaki mogą być żurawiami i czaplami, mają mało uszczegółowiony wygląd.   Najładniej wyglądałyby nad oczkiem, ale go nie mam. Muszą stać na brzegu trawnika, ponieważ dzieciaki stale się nimi interesują. Purple Sensation dopiero dwa lata w gruncie, więc jeszcze ładne. Staram się  szybko ścinać kwiatostany, ale też młody szczypior się pojawia.
  Purple Sensation dopiero dwa lata w gruncie, więc jeszcze ładne. Staram się  szybko ścinać kwiatostany, ale też młody szczypior się pojawia.  Widziałam w jakimś ogrodzie duże kwadraty z tawuł, a w środku inne rośliny, widok wspaniały.
   Widziałam w jakimś ogrodzie duże kwadraty z tawuł, a w środku inne rośliny, widok wspaniały.  

U mnie większość rośnie w dużej ilości, to łatwiej zauważyć. Kolejne czosnki już powoli otwierają kwiaty, tylko trochę  ciepła potrzeba.
  U mnie większość rośnie w dużej ilości, to łatwiej zauważyć. Kolejne czosnki już powoli otwierają kwiaty, tylko trochę  ciepła potrzeba. 
  Niektóre kępy są ogromne, ale rosną w miejscach, gdzie mogą się rozrastać, więc ciągle ich nie ruszam. Niestety jak u każdej byliny środek się starzeje i trzeba odmładzać.
  Niektóre kępy są ogromne, ale rosną w miejscach, gdzie mogą się rozrastać, więc ciągle ich nie ruszam. Niestety jak u każdej byliny środek się starzeje i trzeba odmładzać.