Witam serdecznie wszystkich miłych gości
.Zauważyłam też nowego gościa Anetkę Wiewióreczkę witam również bardzo serdecznie w mich skromnych progach . Pogoda wszędzie chyba jednakowa wieje lodowaty wiatr ,chociaż przyświeca słonko ,jednak w taką pogodę siedzenie w ogródku raczej odpada ,w każdym razie dla mnie .Susza nadal i nawet kropelka nie spadnie z nieba i nie dosyć ze wirus nas dobija to jeszcze ta zagrażająca uprawom rolnym susza ;:174Niestety teraz widać te wszystkie lata zaniedbań
.
ANETKO witam serdecznie w mojej skromnej oazie Kajtuś to żywe srebro nie do poskromienia jak na razie.Żadnej muszce nie przepuści i żadne wysokości nie są dla niego przeszkodą
MARTUSIU im bardziej słodki tym większy rozbójnik

Cóż ja na to poradzę ze moja kokorycz już zakwitła widocznie ma taki kaprys.Szybciej miały kwitnąć przetaczniki, a te sie nie spieszą, to samo Naradka w powijakach jakoś przetrzebiona po ziemie

Dahurski ma malutkie błyszczące listki , a on jest wytrzymały nawet na Twoje zimy Cheer dostał trochę popalić od suszy sporo pąków ma wyschniętych ,albo wiosenne przymrozki dały mu do wiwatu .Jednak kwitnie w miarę przyzwoicie w tym roku
ANIU tulipanków mam zaledwie 5 sztuk rozproszonych w różnych miejscach. Nie ma sensu ich przesadzać, bo w ubiegłym roku przesadziłam kępkę w miejscu gdzie cudnie kwitły stare tulipany, a w tym roku nie ma żadnych

Goryczka ma też tylko jeden kwiatek

Kociak to żywe srebro potrzebowałby starszego żeby nauczył go moresu
JOLU witam serdecznie tego dahurskiego mam parę latek on lubi słoneczne miejsca a u mnie ma tylko rano słońce ,jednak jak widać nie przeszkadza mu.Wawrzynek główkowy to krzewinka mam też wawrzynka wilczełyko nawet ukorzeniona sadzonkę tej mojej białej damy .Kokoryczy mam parę gatunków lakolistna ,żóła ,żółtawa, gatunek oraz kokorycz pustą to bezproblemowa roślinka i kwitnie bardzo wcześnie Tegoroczne Epimedium super przezimowało i cudownie zakwitło takimi grubymi łodyżkami jak nigdy dotąd.Szkoda że nie mam jaszczurek też z chęcią bym je obserwowała jak wygrzewają sie na słonku

Kokoryczami mogę się z Tobą podzielić jeśli chcesz żaden problem
mszyce dają już różom do wiwatu
miłego wieczoru życzę wszystkim i zdróweczka