Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani :wit
I co ja mam pisać, jestem dalej na zwolnieniu, jest już w miarę dobrze, ale mój lekarz stwierdził, że to jeszcze nie czas do pracy, jeszcze muszę wytrzymać trochę, może już przyszły tydzień będzie pomyślny ;:215
Pogoda ostatnio była całkiem ładna i parę razy na dwór wyszłam, udało mi się nawet M namówić na małą wycieczkę na działkę, ale to tylko dlatego się zgodził, bo wodę odkręcali i trzeba było być po prostu.
Ostatnio przez kilka dni mięliśmy ciekawego gościa koło bloku, my ciągle jakieś zwierzaki mamy, a to lis, a to kuna, borsuk, a teraz to był koziołek. Koziołek siedział przez kilka dni na zamkniętej działce, która jest blisko naszego budynku mieszkalnego, M przynosił mi wieści jak się ma koziołek, ale z jego opowiadań wynikało, że on jest jakiś osłabiony, nie uciekał od M, wręcz podchodził tak jak by szukał pomocy, wyszłam więc ja na dwór żeby ocenić sytuację no i faktycznie jak podejrzewałam, koziołek potrzebował pomocy na już, wczoraj więc uruchomiłam różne kontakty i udało się umieścić koziołka w ośrodku rehabilitacyjnym dla dzikich zwierząt, mam nadzieję, że maluch ( trzylatek jak określili Ci co po niego przyjechali) był tylko osłabiony i po postawieniu go na nóżki zostanie wypuszczony na wolność, będę pilotowała sytuację :D
Lucynko, Maryniu, Jadziu, Małgosiu Margo, Małgosiu Clem, Dorotko, Marysiu, Danusiu, Max, Stasiu dziękuję Wam pięknie za życzenia, pozdrawiam i życzę zdrowia i spokoju w ten trudny czas ;:4 ;:cm
Dziewczyny i chłopaki, na szczęście na działkę można jeździć więc jak tylko wyzdrowieję to pojadę i będę szaleć, to jest moje najlepsze lekarstwo na wszystko ;:108
To co udało mi się uwiecznić na zdjęciach z jedynego pobytu na działeczce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimą u nas śniegu nie uświadczyliśmy, a wczoraj mięliśmy i deszcz, i grad, i śnieg z takiej chmury, co za pogoda ;:219

Obrazek

Na koniec to jest właśnie koziołek uratowany wczoraj ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dobrze Iwonko ze sama oceniłaś sytuację koziołka i szybko zareagowałaś ;:63 Sporo kwitnień masz u mnie też powoli wszystko się budzi a myślę ze po wczorajszej burzy wszystko sie juz obudzi.Zdróweczka ;:196 i nie pchaj sie do pracy, w domu jest jej dosyć, a przy osłabionym organizmie łatwo chwycić następną infekcję ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie zaglądałam jakiś czas, a Ty biedna dalej chorujesz? Jak widać, wzięło Cię na poważnie, ale na szczęście jak piszesz, wszystko już zmierza w dobrym kierunkuObrazek Czas teraz niepewny, ale na działki można jeździć, co na pewno wykorzystasz już w najbliższym czasie. Wystarczyła chwilka, a już pokazałaś nam swoje cudeńka, a i sobie samej poprawiłaś nastrój. Koziołek dzięki Tobie trafił w odpowiednie ręce i miejmy nadzieje, że już niedługo będzie brykał po lesie :tan
Zdrowiej kochana ;:196
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Działeczka zapełnia Ci się pięknymi kolorami ! Wspaniale ! A koziołek prześliczny. Fajnie że tak szybko zareagowałaś ;:167 Ciekawe co mu się stało ?
Oczywiście dużo zdrówka ! ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonka ciężki okres mamy, no ale nic na to nie poradzimy siła wyższa, widzę, że udało Ci się również na działkę zajrzeć, ja też się staram zaglądać :) Pięknie wszystko zaczyna już kwitnąć u Ciebie. Ooo masz wielkie serducho ;:167 super, że zareagowałaś i uratowałaś koziołka ;:63 Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Iwonko mam nadzieję, że choróbsko całkowicie poszło precz.
Koziołka szkoda, dobrze, że są dobrzy ludzie i go uwolnili.
Na rabatkach masz już bardzo kolorowo, aż miło patrzeć. Nam potrzeba deszczyku, sucho okropnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jeszcze nie poszło, to była paskudna grypa, teraz zaatakowało mi stawy, jeszcze siedzę w domu ale już na ostatnich igłach, mam tak serdecznie dosyć tego siedzenia, dobrze, że mam doniczki z wysiewami, to grzebie przy nich ;:306 i tak mi czas leci, taka namiastka działeczki ;:306
Mariuszu zdrówka Tobie i Twojej rodzince również życzę, oby już było coraz lepiej :wit
Sebastianie co było koziołkowi nie wiem, ale myślę, że mocno osłabiony był i oby to tylko to było ;:108 Pozdrawiam i zdrówka życzę również :wit
Iwonko ja też jakoś weny nie mam do pisania, chociaż czasem zaglądnę tutaj, ale to chyba przez tą chorobę i przez tą nie moc, nie mogę jechać na działeczkę, a nawet jak bym pojechała to jestem bez sił i nic bym nie zrobiła ;:185 , na szczęście mam doniczki z wysiewami w domu i tu sobie grzebię, dzięki temu wysiewy moje doglądnięte są :tan
Tak wyglądają dzisiaj, najbardziej cieszy mnie Rodochition, już chce się piąć, a tu zimno i nie może jeszcze iść na dwór niestety ;:108

Obrazek

Śmiać mi się chce, bo niedawno pokazywałam Wam jak to z nasionka wyhodowałam piękną pokrzywę, a teraz mam też ładne zielsko myślałam, że to jedna z moich siewek Klip daggi, ale to też zielsko ;:306

Obrazek

W doniczki, w których nic mi nie wschodziło sadziłam roślinki pikowane, a teraz widzę, że są roślinki pikowane a obok wschodzą te, które wcześniej nie chciały, a najśmieszniejsze jest to, że znaczniki wywaliłam i teraz nie wiem co to powschodziło no i będzie niespodzianka jak to u mnie ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Iwonko widzę, że się specjalizujesz w Uprawianiu w doniczkach pokrzywy i innych chwascikow ;:306 super sprawa :;230 widzę u Ciebie kolorki ;:333 ładnie kwitną jakieś rozchodniki , czerwono i wcześniej też coś na czerwono , ślicznie. Iwonko u mnie też bym mróz. Zmrozil mi całkowicie kwiaty u 7 magnolii. Na szczęście coś tam jeszcze zostało. Kwitną ta biała co u Ciebie. U mnie listonosz jeździ dosyć regularnie. Czy Lespedeza żyje żyje?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka niestety Lespedeza już miała ładne listki i klapła, nie wiem co się stało, ale padła :(
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No, noo ładnie ci już rosną wszystkie wysiewy.
Najbardziej zaciekawił mnie ten Rodochition.
P sobie zajrzałam do netu i ... jakaś ładna roślinka pnąca. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś był dalszy ciąg pikowania różności, najśmieszniej to z tymi siewkami, które wschodzą a znaczniki już wywalone, oj będę miała niespodziankę znowu, co roku tak mam ;:306
Aniu Rodochiton to śliczne pnącze, ale nasiona kupowane u nas nigdy mi nie wschodziły, a te jakoś udało się wyhodować, cieszę się :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ja też mam niespodziankę z nasion Klip Daggi od Ciebie wyrosło sporo roślinek ale podczas pikowania okazało się, że są to dwie różne rośliny...czym będzie druga to się okaże! nie odrzuciłam tylko posadziłam do oddzielnych doniczek. Natomiast z nasiona rośliny niskiej ze skalniaka nic nie wzeszło. A w ogóle to kiepsko wszystko rośnie...papryczki marne, selerki mini, dyniowate milczą! Ale najważniejsze zdrowie i tego Ci życzę ;:196

p.s. Koziołek wiedział gdzie przyjść, gdzie dostanie pomoc :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja do doniczek nie siałam, ale posiałam do skrzyń warzywka i nie opisałam
Teraz nie pamiętam gdzie co posiałam
Też będę miała niespodziankę
Na razie wychodzi rzodkiewka
Co jeszcze też, ale nie mam pojęcia co
Zdrówka życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, choroba zatrzymała Cię w domowych pieleszach, ale i tak masz co robić, sądząc po zastawionych parapetach. ;:215
Nigdy nie jest tak, że wszystko zawsze się udaje ;:185 , ja też zaliczyłam jakieś straty w domowych wysiewach, ale nie narzekam, bo nie były to jakieś perełki - unikaty, tylko najzwyczajniejsze kfiotki, których wysiew ponowiłam i już się domagają pikowania. ;:7
Zdrowiej, Iwonko, działeczka czeka. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko kochana, właśnie dzisiaj sobie poszalałam, oj będę dziś cierpieć ;:306 , za te trzy tygodnie nic nie robienia, dzisiaj zrobiłam wraz z M sporo. Przycięte kiedyś tam drzewka i krzewy zostały zmielone, ogarnięte kompostowniki, posadzone borówki, obsypane co nie co rozdrobnionymi gałązkami, a w między czasie Adaś opalił mi studzienkę, już stoi na swoim miejscu, tylko jeszcze kfiotków w niej nie ma.
Małgosiu ja co roku tak mam, nasieję, coś powschodzi, rozdam, bo sadzić nie ma gdzie, a potem sama nie mam, a inni mają ;:306 , niedawno odwiedziłam koleżankę, dałam jej w tamtym roku jukę czerwoną, ja nie mam bo rozdałam, a ona przechowała i ma śliczną jukę ;:306
Marysiu kochana to będzie niespodzianka, bo sama nie wiem co tam mogło się pomieszać ;:306 , koziołek był bardzo zarobaczony jak się okazało, dostał leki, kroplówki i jeszcze jest na szpitaliku, ale pewnie niedługo pobiegnie w las wolny, z tego co mi powiedziano to pewnie jeszcze kilka dni i koziołek by zdechł, no cóż taka selekcja naturalna, ale ten chciał bardzo żyć, bo szukał pomocy u ludzi, udało się :tan
Za życzenia zdrówka bardzo dziękuję, spełniło się i jutro wracam do pracy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”