DANUSIU, jeśli widzisz teraz brązowe owady w kształcie kropli, zawisające nad kwiatkami, to bujanki. One są wiosną, zawisaki pojawiają się latem, są to przeważnie motyle nocne, to raczej ich nie spotkasz, bo nie nocujesz na działce, ale jest też Fruczak gołąbek, zawisak, który odwiedza ogrody latem i to chyba właśnie o nim myślisz
A w ogrodzie pięknie jest, bo jest wiosna
Cieplutkiej wiosny
MARYSIU, u mnie całą grządkę tulipanów wrąbał jakiś podziemny zwierz, to może jesienią jakieś dokupię,chociaż sadzonek liściowych mam dużo. Hiacynty rosną już czwarty, a może piąty rok bez wykopywania i jest taki pomysł, żeby zrobić to tego lata

Na razie nie mam pomysłu, gdzie je posadzić jesienią, bo wiadomo, że już tam się nie zmieszczą, a i dobrze byłoby zmienić im miejsce.
Miłego dnia
LOKI, a to mnie zmartwiłeś

Myślałam, że one nie wytrzymują mrozów i dlatego przepadają. Już planowałam dosadzić ich trochę, bo zim nie ma, a one i u Ciebie grymaszą?
MARYNIU, dziękuję

Szafirków jest teraz taka ilość odmian, a ja największą atencją darzę właśnie te chudziaki białe i niebieskie z dawnych lat. Kiedyś rosły wszędzie, a teraz ciężko dochować się kępki, chyba wstydzą się tych "długowłosych", które panoszą się w ogrodzie.
IZUNIU, mam nadzieję, że i u mnie będzie im dobrze, bo są piękne
Pierwiosnki kuszą kolorami po zimie i zawsze kupuję, ale z tegorocznych zakupów zostały mi tylko ziemiórki

Jak zaczęły pojawiać się muszki, nie miały już wcale korzeni

A mogłam je wsadzić do ziemi w ogrodzie, może by się uratowły.
Narcyzy bardzo chętnie rosły u mnie, ale coś im coraz trudniej i muszę bardziej o nie zadbać
JADZIU, przymrozki nas nie opuszczają, do tego cały dzień nieprzyjemnie zimny wiatr
Nie wiedziałam, gdzie Ty widzisz u mnie tulipanowe pole

Skupiłam się na mojej pięknej szachownicy perskiej, która raczyła zakwitnąć po wielu latach
A za hiacyntami rosną zimowity
Parasolki stopowca się otwierają, może coś wiedzą o deszczu?
Omal nie przegapiłam pierwszego kwiatuszka iryska
Taki narcyzowy maluszek, kwiat ma jakieś półtora centymetra
Miłego dnia