IWONKO, też tak mam z zawilcami greckimi

W miejscach, gdzie sadziłam je wcześniej, też zostały marne resztki, dopiero trzecie podejście się udało i sporo kwitnie, a nawet się rozsiewają

Ale bulwki są teraz łatwo dostępne, to jak je spotykam, to kupuję i te zawsze najlepiej kwitną.
Moja magnolia to Susan, ona kwitnienie rozciąga w czasie, to zawsze coś tam kwiecia pokaże. Teraz rozsądnie, nie zdjęła wszystkich czapeczek, to może pochwali się obfitym kwitnieniem?
Prognozy nie są zachwycające, po ciepłym tygodniu, znowu ochłodzenie, a nawet dzisiaj jeszcze był przymrozek

Mróz w nocy, a w dzień upał i susza niesamowita. Przydałby się deszcz ciepły, wiosenny, to zrobiłoby się zielono i roślinki nabrałyby wigoru, bo na razie są smętne. Ale Tobie niech słoeczko świeci i grzeje na urlopie
DANUSIU, narcyzy codziennie leżą plackiem po przymrozku, to potem nie mogą się podnieść, zwłaszcza te z większymi kwiatkami
Białego śnieżnika kwitnącego dawno nie widziałam, to długo zastanawiałam się co mi tam rośnie
Pomogło rozsadzanie cebulek, wprawdzie po jednym kwiatku, ale kilka zakwitło
Zawilce greckie jesienią posadź nowe koniecznie!
LOKI, u mnie żywokosty mają już rozetki listków, ale jeszcze przyklejone do ziemi
Miałam kiedyś irysa bucharskiego, ale pewnej wiosny nie obudził się

Kupiłam tego, z myślą, że to bucharski, bo ma podobne liście, ale zakwitł na niebiesko i okazał się być irysem Auchera. Niestety u mnie nie rozrasta się tak jak podają niektóre opisy, a w Azji rosną łanami na dziko!
MARYSIU,

dziękuję! Wiosennych kwiatuszków nigdy za wiele

U mnie przymrozki nie odpuszczają, choć w dzień jest bardzo ciepło! Hortensje obmarzły, boję się o lilaki, lilie rosną jak oszalałe, widocznie mają ciepło w ziemi, a co będzie z nimi, jak mocniej przymrozi? Ale nie ma co martwić się na zapas,
Wyjazd do szkółki Ci odradzam, bo nie wiem, czy w razie kontroli policyjnej, trafisz na funkcjonariusza, który uzna, że potrzeba kupienia roślin jest niezbędna do życia
Kwiatuszki męczone przymrozkami nocą, mimo wszystko otwierają się do słońca.
Sasanki kupione jesienią, zakwitły aż w trzech kolorach