DANUSIU, u mnie było mrozisko!

Niebieskiego śnieżnika dopiero dzisiaj wypatrzyłam

, różowe albo miały cieplej, albo są wcześniejsze. Nie pamiętam, bo dawno nie kwitły, nie są takie bezproblemowe jak niebieskie, które kwitną i nawet się sieją!
KAROLU, na szczęście to nie było tak, że całą noc -10, bo wtedy byłaby masakra, a tak temperatura się powoli obniżała, a rano szybko się podnosiła. Jednak jakieś niemiłe efekty z pewnością się ujawnią. Teraz zrobiło się bardzo cepło i wszystko rośnie niemal w oczach, a od piątku znów przymrozki
JADZIU, dobrze wyglądają tylko te, które ledwie się rozwinęły, tak samo krokusy. Czosnki leżały rozpłaszczone, ale się podniosły
DOROTKO, przewiercień ładnie kwitnie i ładnie wygląda z nasiennikami,dlatego sobie rośnie i rokrocznie się sieje, bo nie ścinam go, żeby chronił krokusy przed zadeptaniem. Czosnki to już dwuletnie siewki z zebranych nasion, dlatego, żeby nie siały się wszędzie samopas
Na zjęciu jest widok Przemyśla, a rzeszowski pomnik jeszcze stoi, chociaż jest pomysł, żeby go usunąć, ja nie wyobrażam sobie tego miasta bez niego.
KAROLINO

Cieszę się, że moje wiosenne kwiatki przyciągnęły Twój wzrok
Cóż mogę napisać o piwoniach? Dawno, dawno temu, kiedy jeszcze miałam dużo miejsca w ogrodzie, siałam wszystko co wpadło mi w rękę. Tym sposobem jesienią trafiły do ziemi nasiona piwonii. Rosły sobie w rządku, aż potrzebowałam tego miejsca do posadzenia jakiejś rośliny, to rozsadziłam je po ogrodzie, aż którejś wiosny zaskoczyły mnie kwiatami

Trochę siewek dałam koleżankom, ale niestety, u nich nie rosną

Moje są identyczne jak mateczne.Jesienią posiałam znowu, ale zamierzam się do tego przyłożyć, o ile coś wykiełkuje
ANIU,

Iryski uwielbiam i gdyby kwitły wszystkie, jakie sadzę każdej jesieni, to miałabym irysowy ogród

Niestety one często nie odwzajemniają moich uczuć i nie chcą kwitnąć, a nawet uciekają gdzieś z ogródka;:124
Czosnki niektóre tak wyrośnięte!
Lilie białe już takie duże, na ostatnie mrozy je okryłam ale znowu zapowidają cały tydzień, z przymrozkami.
Wiosna przyspieszyła!