Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Ja swoje powojniki we środę już podcinałem, został mi jeszcze jeden ale już takie duże pąki wysoko ma że aż szkoda i tak nie wiem co z nim zrobić ;:224
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ja swoje powojniki tnę późną jesienią, żeby wiosną nie polować na odpowiednią pogodę, która właśnie teraz jest odpowiednia. ;:215
Trzeba pilnować i nie dopuszczać aby młode przyrosty zbytnio wybujały przed cięciem, bo to osłabia roślinę. ;:108
Zobacz na filmie jak to robi specjalista w tej dziedzinie :
https://www.youtube.com/watch?v=xI1bG5LvD8w
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj kochana..ale masz piękne przedwiośnie już..u mnie nocami jeszcze mrozi i powstrzymuje to zwariowane tempo...ale i tak coraz więcej się pcha na świat:)Pozdrawiam serdecznie.. ;:167
ps,ja prawie całą zimę przechorowałam..jakies grypowe wirusy mnie dopadały...jak nigdy :(
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Pięknie, wiosna nadchodzi. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, prześliczny ten wawrzynek! ;:215
Tobie już nawet krokusiki swoją urodę wiosenną pokazały i fiołeczek, a nawet cóś Ci tam powschodziło :roll:
A ja jeszcze do działki nie dotarłam, poczekam na cieplejsze klimaty. :tan

Milej niedzieli, kochana. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Trzeba przyznać, że przedziwną mamy zimę tego roku... aż takiej ciepłej to nie pamiętam. Niestety jak widać ma to i swoje minusy, bo u ciebie grasuje karczownik, a u mnie szaleją nornice :twisted: Gdy ziemia była zmarznięta to chociaż zimą był z tym dziadostwem spokój. Wisienki bardzo szkoda, smak szklanek pamiętam jeszcze z dzieciństwa, nawet nie wiedziałam, że nadal są w sprzedaży.
Ach te cudne wiosenne widoczki ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko czy to rzodkiewka tak ładnie wykiełkowała? Moja jeszcze śpi ale dbam o nią... podlewam, bo takiej sklepowej tak jak pomidorów i jadam. Jakoś im starsza tym bardzo świadomie jadam, zresztą Wy też :D
Jak bywałam nad morzem to uwielbiałam zaglądać do cudzych ogródków :lol:
Miłej niedzieli i trafnej diagnozy kolana, żeby przestało boleć ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Iwonko czytam o przycinaniu powojników, czyli mogę już częściowo wyciąć suche badyle, a później jak się ociepli ew. skorygować cięcie.
Filmik polecony przez Stasię pooglądałam, tylko teraz nie wiem jakie ja mam powojniki jak ciąć ;:oj
Wawrzynek pięknie kwitnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53

Post »

Maria a swoją rzodkiewkę masz posianą w szklarni czy w gruncie? Moja szklarniowa już bardzo ładnie wykiełkowała
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Niedziela zleciała mi w pracy, w sobotę zrobiłam sobie niedzielę i dzieci przyjechały, był spacerek z naszym małym, najmłodszym skarbem, a potem obiadek i lenistwo. Dzisiaj za to od rana pogoda pozwoliła na prace w ogrodzie więc od rana poszalałam trochę, przycięłam sporo suchych kwiatów, przycięłam powojniki, został mi jeden największy, przycięłam hortensje, róże, kilka krzewów, budleje i trawy, choć też nie wszystkie, oj narobiłam bałaganu co nie miara, ale będzie sprzątania ;:oj , ale już przywiozłam sobie na działkę skrzynie zdobyczne, fajne, wykożystam je na odpady, a na wierzch dam ziemi i będę miała miejsce na dynie i arbuzy :tan
Dobrego tygodnia kochani :wit
Jadziu no właśnie, miałam i ja białego wawrzynka, jakoś nie rzucił mi się w oczy, muszę sprawdzić jak będę następnym razem. Czasu mam zdecydowanie za mało Jadziu, doba powinna być dłuższa, albo chociaż dzień powinien być dłuższy ;:108
Maryniu u nas też jakieś koty buszują, bo widzę, że wyleżane mam miejsce w przybudówce na tapczanie, ale skubańce nie polują ;:185
Seba ja już dzisiaj przycięłam na reszcie, a pędy już spore miały, szkoda trochę, ale jak trzeba to trzeba, jeden wielki mi został do przycięcia, na raz nie było siły zrobić wszystko ;:185
Stasiu posłuchałam, obejrzałam i zrobiłam, dziękuję ;:196
Reniu na reszcie Ciebie trochę więcej, więc myślę, że zdrówkiem trochę się poprawiło, u Ciebie jak piszesz to takie przedwiośnie, a u nas wszystko się budzi na gwałt ;:306 , nie wiadomo co robić najpierw. Pozdrawiam i zdrówka życzę z całego serca ;:196
Edward wybudził się ze snu zimowego, witaj prawie sąsiedzie :wit
Lucynko ja już muszę, jest sporo do zrobienia, a wiosna na całego, wszystko już się pobudziło i trzeba oczyścić roślinki żeby miały szansę pokazać na co je stać, w tym roku nawet przymrozków za dużych nie było, więc roślinki zgłupiały chyba ;:202
Małgosiu oj dziwną, dziwną zimę mamy, żeby w lutym tak ostro szaleć w ogrodzie, że dziś to czuję w każdej kostce jak popracowałam ;:oj , wisienki mi bardzo szkodza, ona chyba ze trzy lata u nas rosła, już miała troszkę owoców, pyszne były i nie ma ;:185
Marysiu tak, to rzodkiewka, wysiałam na próbę, przykryłam troszkę i wzeszła, rośnie, mam nadzieję i apetyt na taką swoją rzodkieweczkę ;:215 , nad morzem też oglądłam co gdzie już rośnie, i nawet sporo wiosny już i tam widziałam. Dziękuję Marysiu za życzenia ;:196 , ale diagnoza po niekąd znana, pęknięta łękotka, nie fajnie, ale nie będę nic robić na razie, bo do sanatorium mnie na rehabilitację wysyła neurolog, chyba pojadę ;:108
Dorotko jak już rosną powojniki to trzeba przyciąć, szkoda żeby się męczyły, niech rosną jak powinny ;:108 wawrzynka chcę poprowadzić na drzewko, jak mi się uda nie wiem, ale próbuję ;:108
Zdjęć niewiele zrobiłam, bo czasu nie było na pstrykanie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, a cóż to ma już pączusie https://images91.fotosik.pl/322/8e2c608416a88f87med.jpg ?
Kupiłam sobie Rodochition, masz z nim jakiś doświadczenia? Kupiłam, bo spodobały mi się kwiatki, ale nie znam tej rośliny zupełnie.
Moje powojniki jeszcze śpią, zaglądałam do nich w sobotę i nie widać śladu życia, mam jednak nadzieję, że żyją ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko to Laki, za chwilkę zakwitną ;:215 , a Rodohition to ciężka roślinka do wschodów, potem własciwie też trzeba zachodu trochę, czasem się uda, a czsem nic z tego, ostatnio kilka lat próbowalam i nic, teraz nasionka z Anglii przyszły i te trafione, wzeszy mi pięknie, na razie pomalutku rośnie, ale rośnie i oby się udało, to może będę miała swoje nasionka :tan
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To przynajmniej już wiem na czym stoję. Jak na razie to wszystko, co posiałam, ma niewielkie szanse na wschody. Ale z tym sie liczyłam, na powodzenie przyjdzie czas w marcu, a na razie to takie wprawki przed sezonem ;:306 Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Sporo zrobiłaś w jeden dzień, gratuluję ;:oj ;:63
Coraz więcej i więcej zieleni u Ciebie widać ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! :roll: Iwonko! U Ciebie za chwilę laki zakwitną. :shock:
Jednak Twoje klimaty jeszcze cieplejsze tej zimy niż moje. ;:108
Natura zwariowała, ;:223 rośliny głupawki dostały, ;:219 a i my jakoś wcześniej wiosennych widoków chcemy. ;:306
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”