Ćmówki z PESTKĄ@
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to nie, to liście mojego są niestety dużo mniejsze, ale kształtem podobne, niemal okrągłe, są wyjątkowo szerokie jak na swoją długość. Kto wie co z niego wyrośnie... A swojego kupiłaś normalnych rozmiarów czy od razu był gigantem?
Są czasem w obi takie, ale nie są jakoś mocno rozrośnięte, po prostu b. wysokie i kosztują ok 80zł.
A biały cudeńko!! Przez chwilę miałam nadzieję że zechcesz go oddać ;) jak napisałaś, że właściwie to nie lubisz białych... :P
Są czasem w obi takie, ale nie są jakoś mocno rozrośnięte, po prostu b. wysokie i kosztują ok 80zł.
A biały cudeńko!! Przez chwilę miałam nadzieję że zechcesz go oddać ;) jak napisałaś, że właściwie to nie lubisz białych... :P
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Żołty ,,gigant,,był od poczatku dużych rozmiarow.Koleżanka ma sklep z upominkami i niegdyś miała storczyki poprosiłam ja zeby mi zamówiła,ale nie myślalam o ,,gigancie,, nawet nie wiedzialam ze takich rozmiarów storczyki istnieją. Przywieżli jej jednego,wlasnie tego.Jak go zobaczylam mialam obłed w oczach no i ta cena45 zł
Liście ,ktore u mnie wypuścił ma o wiele wieksze niż kiedy go kupowałam.Biały phalek mial tylko duze kwiaty,ale przesadziłam go i teraz ma i kwiaty i liście wielkie.AGITKO gdybym miala dwa biale chętnie bym sie z Tobą podzieliła...Jeden może taki byc.Mam jeszcze dwa białe z rozowymi mazajami na końcach platków(identyczne) i dwa białe z biskupim środkiem.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
fajnie masz, że storczyki ci tak dobrze rosną, o moich niestety nie można tego powiedzieć (w sumie może to i dobrze, bo nie zajmują tyle miejsca). dużego mam 1 (liść sercowy 35 cm długości, 8 szerokości, ale jego zaczynający wiązać pąki pęd ma zaledwie 30 cm, jest bardzo krótki. u mnie bardzo rzadko pędy z moich własnych kwitnień mają więcej niż 50 cm. tylko biały ma ok. 80. wszystkie są krótkie i mają mało kwiatów ://///
masz 2 białe z mazami???? zazdroszczę!!! marzę o takim i już z rok ich szukam, ale nie umiem spotkać i pewnie nigdy nie spotkam.
masz 2 białe z mazami???? zazdroszczę!!! marzę o takim i już z rok ich szukam, ale nie umiem spotkać i pewnie nigdy nie spotkam.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ogromne GRATULACJE
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Ojjj dziewczynki,Wasze storczyki tez cudne,i wiele okazow kolorystycznych tez Wam zazdroszcze.To wlasnie jest piekne ,ze mamy rozne storczyki i możemy o nich godzinami plotkowac ,a także wzdychac do takich ,ktorych nie mamy .Storczykowa te dwa storczyki z mazami dostałam z allegro.Wylicytowałam jednego,ale ze wzgledu na mrozy allegrowicz nie wysyłal i zdazył przekwitnąć u niego ,wiec w ramach przeprosin dostałam przekwitniete ,ale za to dwa takie same.Jeśli sie zaaklimatyzuja i zeczywiście będa miały identyczny kolor,będą w dobrej formie; mogę sie zamienić.Staram sie miec storczyki po jednym egzemplarzu kolorystycznym ,bo parapety z gumy nie są i coraz mniej miejsca sie robi na takie jakie mi po glowie chodzą.Np takie krówki ciapate
wiśniowo białe 
- Storczykowa

u mnie są takie, co się powtarzają (białe z rózową warżką, nakrapiane, białe w bordowe kropy). a takich z mazami niestety nie mam i nie będę miała. bywają we wszystkich sklepach tylko nie w tych, w których mogę je spotkać. te, które mi się marzą, zawsze ma dużo osób a ja nie umiem ich spotkać nawet na wystawie. wystawa będzie może za kilka miesięcy, nie wiem dokładnie, ale i tak na pewno nie będzie tam tych z mazami. chciałabym go już mieć.
Wszystkie stoją na parapetach okiennych.Bardzo podobaja mi się storczyki eksponowane w domu na komodach,ławach itp.Ja wole sie pochwalić sąsiadkom i cieszyć oczy kiedy ide do domu i z daleka widze ukwiecone parapety.Wiem ,ze forumowiczki stawiaja swoje phalki w trakcie kwitnienia w glebi pokoju zeby sie nimi nacieszyć,ale ja osobiscie tego nie preferuje z powodu wszędobylskich grasujących perskich kociastych
Robią wszystko zeby to wlasnie one były na piedestale .Na parapetach są bezpieczniejsze.Poza tym wydaje mi sie ,ze kwitnienie staje sie krótsze,ale w tym temacie chyba lepiej zeby wypowiedzialy sie osoby bardziej kompetentne z takim doświadczeniem.
- Storczykowa

ja trzymam na oknie bo tam im najlepiej, kilka na stole pod oknem, bo na oknie się już nie zmieściły. niektórzy trzymają storczyki w głębi pokoju, uważają je tylko za ozdobę i nie dociera do nich, że storczyki lubią być w widnym miejscu i jak mają za ciemno to nie kwitną. moich storczyków i tak nie widzi nikt oprócz mnie i moich R., więc mogę trzymać je na oknie, bez osłonek.
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Osobowość powiadasz??? Może i tak ,ja jestem dość temperamentną osobą.Deszczówke mam żeczywiście jedną z najczystszych jakie mozna mieć.Jak już pisałam mieszkam w środku Puszczy Noteckiej w strefie ochronnej gdzie nie ma przemysłu,większa większość w piecach pali drzewem z lasu wiec zanieczyszczenia sa o wiele mniejsze niż w duzych miastach.Do tego filtracja deszczówki tez jest wieksza jeśli mieszka sie w lesie.Klimat pewnie tez ma tu znaczenie.Leśnym mchem pachnie w domu kiedy otworze okna.Takie mieszkanie ma dobre i zle storony