Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Sabinko ostatnie zdjęcia mam na 64 stronie. Faktycznie chyba lenistwo mnie dopadło :oops: . Obiecuję poprawę, chociaż nie mam tak wielu zdjęć jak Ty ;:224 . Widzisz, czyli jednak da radę bez oprysków ;:224 . Naturalne nawozy mają swój minus :;230 . Miny dzieci jestem sobie w stanie wyobrazić ;:306 . Nie zapomnę jak pierwszy raz w życiu zastosowałam rozcieńczony kurzak :;230 . Nie mogłam zmyć z siebie tego zapachu :;230 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O! Jaka śliczna kwiatowa Panienka! ;:138 ;:138
Współczuję Choruskom i wszystkim zdrówka życzę. ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Pogodę mam jednak lepszą, bo głównie słoneczną i bezwietrzną. Może dlatego właśnie o chorobach nie wspominam, bo jak dotąd spokój. ;:215
Tobie też życzę słonecznych, spokojnych dni. ;:3 ;:3 ;:3 ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko śliczna iryskowa panienka! Ma bardzo ładny uśmiech :D Może będziesz miała kiedyś pomocnicę, tym bardziej że ogród już jest zorganizowany i jedynie trzeba go doglądać, a może dostanie swoją grządkę gdzie będzie siała ulubione kwiaty. Na razie zimy nie ma, a pogoda w kratkę sprzyja przeziębieniom więc trzymajcie się zdrowo! Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Ewelinko, :wit jak tam, infekcja pokonana, :?: mam nadzieję że w zdrowiu powitacie Święta, czego Wam z całego serca życzę ;:167 A na Nowy Rok spełnienia marzeń i pragnień, tych domowych i ogrodowych oraz bezcennego zdróweczka dla Wszystkich, dla piesków również. ;:167 ;:4 ;:79 ;:cm
Śliczna blondyneczka w majowej scenerii, może dostanie spłachetek własnej rabatki, na eksperymenty kwiatowe, lub nowalijkowe. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Na szczęście macham do Was bez kataru i przeziębienia :heja . Za nami cieplutki tydzień ;:oj . Dzisiaj miałam na termometrze 12 stopni w cieniu a do słońca było na pewno więcej ;:oj . Przez cały tydzień w wolnej chwili pracowałam w ogrodzie :;230 . W życiu bym nie pomyślała, że w drugiej połowie grudnia będę miała taką możliwość . Wyrównałam sobie tam gdzie mogłam teren , zbierałam nieczystości bo ciągle wychodzi jakiś gruz :roll: . Do tego wpadłam na kolejny pomysł i wykorzystałam różnicę poziomów do zrobienia kolejnej mini półki :heja . Sadzę, że będzie ładnie jak już wszystko zrobię ;:108 . W związku z nadchodzącymi świętami dzisiaj rozwiesiliśmy z eMem światełka przed domem . Choinka już ubrana, dom przyozdobiony , nic tylko czekać na Święta i spotkania z rodziną . W związku z tym chciałabym życzyć Wszystkim moim Gościom Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie, przepełnionych miłością i nadzieją . Cieszmy się w tych dniach bo czas szybko leci i trzeba łapać wspólne chwile .

Lucynko pogoda poprawiła się i tydzień był cudny. Na szczęście już nam przeszło i jesteśmy zdrowi ;:196 . Dziękuję za troskę i pozdrawiam cieplutko ;:196 :wit .

Marysiu moja Emilka ma takie swoje dni kiedy ciągnie Ją do ogrodu ale z reguły jednak trzyma się z daleka. Może jeszcze to się zmieni ;:224 . Ma już taką moją- swoją rabatę gdzie sadziła w zeszłym roku kwiaty. Jednak plewieniem nie interesowała się wcale :;230 . Dziękuję, już jesteśmy zdrowi ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Stasiu dziękuję, tak już wszystko dobrze ;:196 . Bardzo dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego dobrego ;:196 . Duuuzo zdrowia i wytrwałości oraz uciechy z działeczki . Pozdrawiam :wit .

Powoli, powolutku praca posuwa się do przodu ;:138 . Nie mogę doczekać się przynajmniej zielonej trawy a rabaty muszą jeszcze poczekać .

Obrazek

Rabata frontowa pod drzewem będzie na podwyższeniu w stosunku do pozostałej części. Chciałam żeby razem z chodnikiem był tam jeden równy poziom i udało się. Na pień koniecznie puszczę zimozielonego bluszcza co by ukrył te obcięte gałęzie. Linia wyznacza gdzie będzie biegł żywopłot z grabu na który się zdecydowałam.

Obrazek

Półka przy warzywniku zmieniła swój pierwotny plan i myślę nad postawieniem pergoli w kształcie litery C ( dłuższy bok przy warzywniku ) . Przy pergoli od południowej strony chciałabym posadzić jasny winogron deserowy. Pozostała część będzie obsadzona pnączami kwitnącymi czyli róże i powojniki. Ciekawe czy plan znowu nie ulegnie zmianie :lol: .

Obrazek

Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko święta się kończą i wracamy do codzienności! Mam nadzieję że czas upłynął mi mile i rodzinnie.
Ogród nabiera eleganckiego wyglądu, a koncepcja nasadzeń na pewno jeszcze ulegnie wielu zmianom ale grządki przygotowane i to najważniejsze.
Wiosna już coraz bliżej i dobrze byłoby żeby te grządki nie zazieleniły się od chwastów, bo przyroda budzi się zamiast spać pod śniegiem.
Życzę Ci pomyślnego Nowego Roku, niech upłynie w zdrowiu dla całej rodziny, a ogród pięknieje z dnia na dzień! ;:196 Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moim zdaniem sama możliwość planowania jest już wielką frajdą. Dostajesz czystą kartę, koncepcje cały czas ewoluują, a życie i tak zweryfikuje wszelakie plany. Gdzieś kiedyś czytałam, że nie istnieją ogrody skończone, ostatecznie ukształtowane . Ogród to ciągłe zmiany. I chyba dobrze, bo byśmy się zanudziły ;:224
Ja również życzę spełnienia planów i marzeń, nie tylko ogrodniczych, w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewelinko, możesz spokojnie dosadzić do azalii wrzosy i wrzośce.
Napisz jeszcze raz co planujesz na tej rabacie pod drzewem?
Haconki spokojnie radzą sobie w mroźne zimy. I na słońcu i w cieniu
Ja mam już swoje kilka lat i nic z nimi się nie dzieje.
Ty się nie dziw, że Twoja Cola waży tylko 25 kg. Przecież to panienka
Nie może ważyć tyle co Kaprys Iwonki. :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Jak to z reguły bywa , święta szybko zleciały i czas wrócić do rzeczywistości. Od wczoraj mam śnieg ale z prognoz wynika, że znowu będzie na plusie ;:222 . Taka zima nie zima mnie denerwuje ale nic nie poradzę. Moje dziewczyny mają tego roku ferie w pierwszym turnusie i jak tak będzie to nawet na sankach nie pojeżdżą ;:222 . Oby tylko wiosna szybko przyszła bo jak ma się ciągnąć to ja dziękuję .

Obrazek

Marysiu niestety na pogodę nie mamy wpływu i możemy mieć tylko nadzieję, że jednak przyjdzie normalna zima chociaż na miesiąc a nie taka ciapa, chlapa. Rośliny nie wiedzą co się dzieje i mogą ucierpieć przez taką pogodę ;:222 . No nic, nie ma co ciągle narzekać, trzeba przetrzymać do wiosny a potem już tylko rzucić się w wir zajęć . Planów mam mnóstwo i ciągle się zmieniają :;230 . Dziękuję bardzo i również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Sabinko rzeczywiście gdybyśmy stworzyły ogród w jeden sezon to potem nie byłoby co robić a tak co roku jest zajęcie i planować można i zmieniać co nie co ;:224 . Z biegiem czasu zmieniają się też nasze upodobania a to też wpływa na wygląd naszych ogrodów ;:108 . Ważne, że idziemy do przodu ;:215 . Dziękuję i Tobie również wszystkiego dobrego na ten 2020 rok :wit .

Obrazek

Małgosiu o wrzoścach czytałam i jestem zdecydowana a z wrzosami to podobno różnie bywa i często lubią wypadać. Posadzę jedne i drugie i zobaczymy jak u mnie sobie poradzą. Na tej rabacie pod drzewem planuje hortensje bukietowe, trawy mniejsze i większe i zimozielone tuje Danica. Będzie też taki parawan z grabu ;:108 . Muszę zmierzyć sobie dokładnie ile mam tam miejsca i pewnie jeszcze coś wymyślę. Na pewno będą też rośliny cebulowe żeby wiosną było kolorowo. Wracając do tej wagi psów to faktycznie suczki zawsze ważą mniej ale po prostu zastanowiło mnie to bo Cuma już waży prawie tyle samo a ma dopiero 5 miesięcy ! Cuma jest ogólnie silniejszej budowy, ma gęściejszą sierść i jest masywniejsza. Staram się jej nie przekarmiać a mimo to szybko rośnie i widać , że będzie większa od Coli. Przez chwilkę myślałam, że z Colą jest coś nie tak, że jest jakaś taka anemiczna ale sprawdzałam sobie tabele ile powinny ważyć psy i w sumie mieści się w widełkach. Widocznie taka jej uroda ;:108 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę Wszystkim :wit .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Plany, plany, plany... To coś, co wznieca w nas energię i każe iść stale do przodu. Wzmaga optymizm i i daje poczucie sensu. Ja już w tej chwili nie mogłabym wręcz żyć bez ogrodu.
Nawet w dzisiejsze pochmurne i zimne dni wychodzę do ogródka i gapię się w swoje rabaty, a w głowie kotłują mi się myśli, co i gdzie posadzę lub przesadzę wiosną. Czy Ty też tak masz i czy Twoi sąsiedzi też zastanawiają się, co takiego widzisz w grudniu w tej swojej ziemi, że się jej tak uporczywie przyglądasz?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelinko , widzę i u ciebie śnieżek udekorował ogród. ;:215
Fajnie, wreszcie mamy zimowo. :D
Pozdrawiam i zyczę dobrego , pełnego pomyślności 2020 roku!! ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko u Ciebie nieco więcej śniegu niż u mnie.
Jejku jak pięknie masz to wszystko przygotowane do nasadzeń. Już to chwaliłam, ale będę się powtarzać ;:108 Wciąż jestem pełna podziwu i zachwytu.
No i fajnie, że w grudniu mogłaś sporo podziałać w ogrodzie. Ja dopiero od teraz mam taką możliwość czasową ale z kolei grunt zamarznięty, nawet przy zerowej temperaturze nie da się nic podziałać w ziemi. Ale zawsze się znajdzie coś do pracy nawet w takie dni jak dzisiaj.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko kochana, takiej zimy - nie zimy, jak żyję nie pamiętam, za to mogłaś wypieścić rabatki i otoczenie. ;:oj
Już przygotowane do wiosennych nasadzeń, a Świąteczna zima, nastrojowo nakryła je bielutkim obrusem. ;:215
Ty działasz w ogrodzie a ja właśnie dzisiaj musiałam rozpocząć sezon ogrodniczy w domu. Relacja u mnie, zapraszam. ;:180
Cieszę się że zdróweczko dopisuje, zatem wygibasów do rana w Sylwestrowym nastroju i Dosiego Roku z głową pełną planów, nowych pomysłów i realizacji ich w nadchodzącym sezonie. Pozdrawiam i buziaki ślę. ;:167 ;:cm ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelino widzę, że trochę śniegu mogłaś popodziwiać chociaż, bo u mnie ani płatek hehe. Prace widzę mimo zimy posuwają się do przodu, efekt coraz bliżej i oczywiście coraz ładniej dookoła domu się robi :) Jeśli przepowiednie się sprawdzą to wiosna przyjdzie szybko bo już na początku marca, no ale zobaczymy :) Pozdrawiam noworocznie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko trochę śniegu było, ale pewnie już po nim bo tak jest u mnie. Teraz wieje, dziwna ta zima...a może przedzimie? Pozdrawiam Noworocznie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”