Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu, Twój ogród jeszcze piękny jesiennie! Trawki fajnie wyglądają, chryzantemki bardzo ładne, a berberysy w energetycznej czerwieni! Żeby one nie miały kolców! Tylko ptaszki zbierające się do odlotu, zwiastują koniec sezonu!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, jeszcze całkiem kolorowy masz ogród. To tu, to tam ciągle jeszcze widać kwitnące kwiaty. Chryzantemy niby już kończą, ale jednak ciągle się trzymają. Nie jest źle ;:215 A ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego o tej porze roku jest niezwykła. Wszystko szykuje się do snu, a on świeżutki jak skowronek o poranku ;:oj Kiedyś chciałam go kupić, ale ten "cuchnący" jakoś mnie zniechęcił ;:306
Masz bardzo dużo czasu na zagospodarowanie nowego terenu. Zrobić wszystko od razu, to pomijając finanse, byłoby strasznie nudne. Baw się i ciesz jak najdłużej. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty dosadzasz berberysy, ja się swoich pozbywam
Nie wszystkich oczywiście, ale sporo już wyrzuciłam
Niektóre u mnie chorowały, a wycinanie tych klujących gałązek to tragedia. Gorsze od róż.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu kochana jestem po dłuższej przerwie u Ciebie,Co prawda zaglądałam,ale po cichu i czas najwyższy dać znak,że byłam ,jestem i będę :)
Jestem zachwycona twoim ogrodem,zdjęcia mnie powalają a w dekoracjach twojego ogrodu jestem zakochana ;:167
Masz cudowny ogród ,który zachwyca o każdej porze roku.Ogrom pracy włożony a efekty mówią same za siebie ;:180
Kurcze jak ten rok szybko zleciał a teraz zima za pasem.Czekam oczywiście na zdjęcia Twoich cudnych dekoracji świątecznych :D i oby do wiosny ,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

iwwa-Asiu Te ptaszki to ocieplają klimat od wiosny do późnej jesieni. Na zimę to je chowam.I inne ozdoby.Ale w tym roku jeszcze stoją w ogrodzie.Ale może na weekend juz je schowam.
Oj tak, tak szra jesień już się bardzo nam wpycha. ;:222
Myśle, ,że ja dopiero do internetowych ogrodów będę zaglądała dopiero po nowym roku więcej.
Mam remont i,, ciągnący się remont. :roll:
Oj zimy jeszcze nie chce.Ale w ogóle to chce.Ze śniegiem i z mrozem.Ale w marcu już wiosnę.
Marta64 Dziękuje bardzo ;:196 Teraz to już tylko trawki wygladaja w miarę ładnie ;:173
Berberysy w energetycznej czerwieni i mi bardzo mi się podobają a będę je przycinała, to może kolce, nie będą mocno przeszkadzać ?
Iwonko1 Już szaro się robi i buro.a zarazem w miarę ładnie.
Chryzantemy jeszcze mają kolory..już nie wszystkie piękne.Ale dzięki nim ogród jesieni jest żywszy i nie jest monotonny.
Ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego z samych liści jest już dla mnie ładna.Mam go 2 rok.a będzie kwitł po raz pierwszy.
A czy cuchnie, to przekonam się niebawem ;:173
Margo2-Gosiu Ja mam dopiero kilka berberysów.I podobają mi się one ze względu na kolorki.
Szkoda,że wywaliłaś u siebie.a nawet nie wiedziałam,że one chorują.
no tak te klujące gałązki z czasem mogą sprawiać trochę problemów.
beacia0088-Beatko Cieszę się ,że zaglądasz do mnie i zostawiasz znak. ;:196
Jak mi miło czytać tak ciepłe , miłe słowa odnośnie moich roślinek, ciągle zmieniającego się ogrodu.Dekoracji, które co roku deko się rozrastają. ;:167
O tak , ten rok za szybko i mi zleciał.Zaraz święta i zima.A nich będzie.
Oj na razie nie mam czasu na robienie dekoracji świątecznych. i ciekawa sam jestem, czy mi sie cos w tym roku zrobić .

Ciemierniki już kwitną ;:167
Obrazek
Obrazek
ciemiernik cuchnący..
Obrazek
A czy faktycznie on jest cuchnący ??Nie wiem jeszcze, bo mam go 2 rok.a w tym mnie będzie cieszył po raz pierwszy swoimi kwiatuszkami.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie...Jakoś dużo różnych rzeczy na głowie.Czasu mało na wszystko.
A jeszcze weekendowy wyjazd do znajomych miałam. :wink:
A trawę tez jeszcze wykosiłam.Bo pokładała eis miejscami. ale już przycięta.

Alu125 Niby sezon już sie kończy.niby powinno być odpoczynkowo.A u mnie pełno remontowych rozwaleń i pracy. :roll:
O internetowych zakupach roślin wcale nie myślę. a zresztą nie mam na to kasy. :D
korzo_m-Dorotko Fajnie,że tak pozytywnie piszesz o ciemierniku cuchnącym .A jego kwiaty będę oglądać pierwszy raz w swoim ogrodzie i w ogóle. ;:108
Trawnik wykoszony. . :wink:
Tak, tak Berberysy będę cięła na kulki.
plocczanka-Lucynko białych ptaszków to u mnie chyba jest 7 w rożnych miejscach.
O tak ten sezon 2019 był ciepły i długi.Może u mnie trochę suchy.
Och, jesiennych szarug to ja nie lubię. Zimowe klimaty z bielą i małym mrozikiem to juz tak. .
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Maska-Marysiu Chryzantem już trochę jest.I fajnie.Bardzo lubię je.Bo dzięki nim ogród jesienny mieni się kolorkami .
I ja jestem ciekawa jak twoje sadzonki chryzantem przezimują.
Moje ozdoby ogrodowe jeszcze nie pochowane, jeszcze stoją.Ale w tym tygodniu je pozabieram.oj mma do pochowania sporo.Ale najpierw jeszcze trzeba garaż wy porządkować.
Cieszę się ,że nowy avatarek z Fiona się podoba. ;:196
Katiusha-Kasiu Na avatarku to moja kotka-Fiona. ;:167 Syjam tajski.
Nie mam pojęcia czy ten ciemiernik cuchnący jest faktycznie cuchnący.Mam go 2 rok.a w tym po raz pierwszy będzie mi kwitł.
Berberysów mma dopiero kilka.i malutkich. Ale z czasem urosną.
Iwonko0042 Ja mam dopiero kilka i to małych berberysow.
Hmm a to ciekawe.Drzewko z berberysa.Jeszcze takiego nie widziałam.
Oj tak sezon nam się kończy i zawsze szkoda mijającego sezonu .
Pocieszasz mnie .Faktycznie mam duzo czasu na zagospodarowanie nowego terenu, bo nie mam kasy. ;:306

JAKUCH-Jadziu Wyobrażam sobie,że wolałabyś chodzić po ogrodzie i robić jakies fajne zdjęcia jeszcze ładnej jesieni.
A to łóżko, krzesełko i niestety bóle.Bardzo ci współczuję. ;:168
Dziękuję ,za pochwale avatarku i Fiony.
A wiesz,że już mnie korci do robienia ozdób świątecznych.Ale nie mam na to czasu.Ech.. :roll:
jonatanka-Asiu Może i tak.ale ja na razie nie planuje nic. i o zakupach roślin nie myślę.
Berberysy dopiero nie dawno zaczęły mi się podobać.a może to sprawiło,że mam więcej miejsca i myślę o nich ?
Ale i to ,że na jesieni brakuje mi czerwonych i pomarańczowych kolorów na krzaczkach.
Danusiu z Gdyby Ciemiernik cuchnący się wysiewał.Yo i dobrze,mam duzo miejsca jeszcze.A i komuś byłoby co dać.
Też mi się spodobał ten czerwonawy berberisik. ;:167
lanceta-Lodziu cieszę się,że zaglądasz do mnie.Wszyscy mamy sporo różnych zajęci i rodziny.Także rozumiem co to znaczy brak czasu. :roll: ale powolutku zrobię.
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko. ;:196

Obrazek

Nie wszystkie drzewa czy krzewy zgubiły liście.
Pigwa jeszcze ładnie w jesiennych barwach wygląda .I spory krzaczek już urósł . :D
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa-Asiu Te ptaszki to ocieplają klimat od wiosny do późnej jesieni. Na zimę to je chowam.I inne ozdoby.Ale w tym roku jeszcze stoją w ogrodzie.Ale może na weekend juz je schowam.
Oj tak, tak szra jesień już się bardzo nam wpycha. ;:222
Myśle, ,że ja dopiero do internetowych ogrodów będę zaglądała dopiero po nowym roku więcej.
Mam remont i,, ciągnący się remont. :roll:
Oj zimy jeszcze nie chce.Ale w ogóle to chce.Ze śniegiem i z mrozem.Ale w marcu już wiosnę.
Marta64 Dziękuje bardzo ;:196 Teraz to już tylko trawki wygladaja w miarę ładnie ;:173
Berberysy w energetycznej czerwieni i mi bardzo mi się podobają a będę je przycinała, to może kolce, nie będą mocno przeszkadzać ?
Iwonko1 Już szaro się robi i buro.a zarazem w miarę ładnie.
Chryzantemy jeszcze mają kolory..już nie wszystkie piękne.Ale dzięki nim ogród jesieni jest żywszy i nie jest monotonny.
Ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego z samych liści jest już dla mnie ładna.Mam go 2 rok.a będzie kwitł po raz pierwszy.
A czy cuchnie, to przekonam się niebawem ;:173
Margo2-Gosiu Ja mam dopiero kilka berberysów.I podobają mi się one ze względu na kolorki.
Szkoda,że wywaliłaś u siebie.a nawet nie wiedziałam,że one chorują.
no tak te klujące gałązki z czasem mogą sprawiać trochę problemów.
beacia0088-Beatko Cieszę się ,że zaglądasz do mnie i zostawiasz znak. ;:196
Jak mi miło czytać tak ciepłe , miłe słowa odnośnie moich roślinek, ciągle zmieniającego się ogrodu.Dekoracji, które co roku deko się rozrastają. ;:167
O tak , ten rok za szybko i mi zleciał.Zaraz święta i zima.A nich będzie.
Oj na razie nie mam czasu na robienie dekoracji świątecznych. i ciekawa sam jestem, czy mi sie cos w tym roku zrobić .

Ciemierniki już kwitną ;:167
Obrazek
Obrazek
ciemiernik cuchnący..
Obrazek
A czy faktycznie on jest cuchnący ??Nie wiem jeszcze, bo mam go 2 rok.a w tym mnie będzie cieszył po raz pierwszy swoimi kwiatuszkami.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu, czy ciemiernikom się coś nie przestawiło w kalendarzu, że nabrały takiego przyspieszenia ?
Jutro zajrzę pod liście swoim :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Piękny ciemiernik, u mnie tylko kupa liści Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ciemiernik cuchnący mam od lat sieje się ochoczo ...aczkolwiek bez przesady. Nazwa pochodzi jak gdzieś przeczytałam od niezbyt miłego zapachu :roll: ...korzeni.Osobiście nie stwierdziłam tego mimo przesadzania.Zdarzyło mu się u mnie przemarznąć zimą. ;:108
Co do berberysów to mam 10 krzaków w tym 7 odmian ..cięcie ' na kulkę" nie każdemu służy... Niektóre odmiany mają charakterystyczny dla odmiany pokrój i takie są najpiękniejsze!
A co do ich kłucia to wystarczy przemysleć miejsce dla nich i posadzić je "z głową" a wtedy są bezproblemowe!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Śliczne te białe kwiatki ciemierników ;:167 Hm, czy to normalna pora ich kwitnienia?
A to dobre, śmierdzące korzonki. Jak woniające stópki :;230
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Ten twój ciemiernik nastroił mnie totalnie wiosennie :D śliczny jest ;:333
A ogród taki ładny jesiennie :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajna kępa ciemiernika ;:333 moja trochę mniejsza ,ale zapomniałam sfocić, bo jednak trudno się fotografuje musząc utrzymać równowagę i zamiast o cyknięciu fotki myślisz żeby zaś nie wyrżnąć o glebę :;230 Teraz chyba częściej będę używać statywu ale z nim nie wszędzie sie wciśniesz ;:224 Milego tygodnia Aniu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Witaj Aniu, u Ciebie jak zwykle, pięknie i kolorowo, jesień masz uroczą, u mnie już późna jesień. Przymrozek -6 zrobił swoje, chociaż ten tydzień jeszcze był piękny i ciepły, to już niestety o kolorach mogę tylko pomarzyć. Jedna noc i po sprawie ;:224
Czyli, szaro, buro i ponuro.
Nacieszyłam jednak oczy Twoim i Jadzi ogrodami tętniących życiem. U mnie też sikorki uwijają się przy karmnikach, chyba będę musiała uzupełnić zimową spiżarnię, bo coś mi się wydaje, że kupione ziarno skończy się wcześniej niż nadejdzie zima ;:306 ;:306
Piękny ciemiernik ;:oj , wcześnie kwitnie, moje dopiero wiosną pokażą swoje kwiaty.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, ten biały ciemiernik to normalnie o tej porze roku kwitnie? :roll: Bo ja mam taki sam, ale kwitnie dopiero w lutym-marcu, niekiedy nawet dopiero w kwietniu, a jesienią powtarza kwitnienie. Czy Twój już powtarzał? Jeśli nie, a miałaś suszę, to może on dopiero teraz powtarza.... ;:218
Jesień długa to i liście z drzew niechętnie spadają. ;:108 ;:131 Tak im tam widocznie dobrze.
U mnie zimno, wietrznie i pochmurnie, ale bezdeszczowo. Tylko mgła delikatną mżaweczką opada.
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”