Zakątki na Dębowym 2
- marta64
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
Aniu, Twój ogród jeszcze piękny jesiennie! Trawki fajnie wyglądają, chryzantemki bardzo ładne, a berberysy w energetycznej czerwieni! Żeby one nie miały kolców! Tylko ptaszki zbierające się do odlotu, zwiastują koniec sezonu!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, jeszcze całkiem kolorowy masz ogród. To tu, to tam ciągle jeszcze widać kwitnące kwiaty. Chryzantemy niby już kończą, ale jednak ciągle się trzymają. Nie jest źle
A ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego o tej porze roku jest niezwykła. Wszystko szykuje się do snu, a on świeżutki jak skowronek o poranku
Kiedyś chciałam go kupić, ale ten "cuchnący" jakoś mnie zniechęcił 
Masz bardzo dużo czasu na zagospodarowanie nowego terenu. Zrobić wszystko od razu, to pomijając finanse, byłoby strasznie nudne. Baw się i ciesz jak najdłużej. Pozdrawiam
Masz bardzo dużo czasu na zagospodarowanie nowego terenu. Zrobić wszystko od razu, to pomijając finanse, byłoby strasznie nudne. Baw się i ciesz jak najdłużej. Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ty dosadzasz berberysy, ja się swoich pozbywam
Nie wszystkich oczywiście, ale sporo już wyrzuciłam
Niektóre u mnie chorowały, a wycinanie tych klujących gałązek to tragedia. Gorsze od róż.
Nie wszystkich oczywiście, ale sporo już wyrzuciłam
Niektóre u mnie chorowały, a wycinanie tych klujących gałązek to tragedia. Gorsze od róż.
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu kochana jestem po dłuższej przerwie u Ciebie,Co prawda zaglądałam,ale po cichu i czas najwyższy dać znak,że byłam ,jestem i będę 
Jestem zachwycona twoim ogrodem,zdjęcia mnie powalają a w dekoracjach twojego ogrodu jestem zakochana
Masz cudowny ogród ,który zachwyca o każdej porze roku.Ogrom pracy włożony a efekty mówią same za siebie
Kurcze jak ten rok szybko zleciał a teraz zima za pasem.Czekam oczywiście na zdjęcia Twoich cudnych dekoracji świątecznych
i oby do wiosny ,pozdrawiam 
Jestem zachwycona twoim ogrodem,zdjęcia mnie powalają a w dekoracjach twojego ogrodu jestem zakochana
Masz cudowny ogród ,który zachwyca o każdej porze roku.Ogrom pracy włożony a efekty mówią same za siebie
Kurcze jak ten rok szybko zleciał a teraz zima za pasem.Czekam oczywiście na zdjęcia Twoich cudnych dekoracji świątecznych
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
iwwa-Asiu Te ptaszki to ocieplają klimat od wiosny do późnej jesieni. Na zimę to je chowam.I inne ozdoby.Ale w tym roku jeszcze stoją w ogrodzie.Ale może na weekend juz je schowam.
Oj tak, tak szra jesień już się bardzo nam wpycha.
Myśle, ,że ja dopiero do internetowych ogrodów będę zaglądała dopiero po nowym roku więcej.
Mam remont i,, ciągnący się remont.
Oj zimy jeszcze nie chce.Ale w ogóle to chce.Ze śniegiem i z mrozem.Ale w marcu już wiosnę.
Marta64 Dziękuje bardzo
Teraz to już tylko trawki wygladaja w miarę ładnie
Berberysy w energetycznej czerwieni i mi bardzo mi się podobają a będę je przycinała, to może kolce, nie będą mocno przeszkadzać ?
Iwonko1 Już szaro się robi i buro.a zarazem w miarę ładnie.
Chryzantemy jeszcze mają kolory..już nie wszystkie piękne.Ale dzięki nim ogród jesieni jest żywszy i nie jest monotonny.
Ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego z samych liści jest już dla mnie ładna.Mam go 2 rok.a będzie kwitł po raz pierwszy.
A czy cuchnie, to przekonam się niebawem
Margo2-Gosiu Ja mam dopiero kilka berberysów.I podobają mi się one ze względu na kolorki.
Szkoda,że wywaliłaś u siebie.a nawet nie wiedziałam,że one chorują.
no tak te klujące gałązki z czasem mogą sprawiać trochę problemów.
beacia0088-Beatko Cieszę się ,że zaglądasz do mnie i zostawiasz znak.
Jak mi miło czytać tak ciepłe , miłe słowa odnośnie moich roślinek, ciągle zmieniającego się ogrodu.Dekoracji, które co roku deko się rozrastają.
O tak , ten rok za szybko i mi zleciał.Zaraz święta i zima.A nich będzie.
Oj na razie nie mam czasu na robienie dekoracji świątecznych. i ciekawa sam jestem, czy mi sie cos w tym roku zrobić .
Ciemierniki już kwitną

ciemiernik cuchnący..

A czy faktycznie on jest cuchnący ??Nie wiem jeszcze, bo mam go 2 rok.a w tym mnie będzie cieszył po raz pierwszy swoimi kwiatuszkami.

Myśle, ,że ja dopiero do internetowych ogrodów będę zaglądała dopiero po nowym roku więcej.
Oj zimy jeszcze nie chce.Ale w ogóle to chce.Ze śniegiem i z mrozem.Ale w marcu już wiosnę.
Marta64 Dziękuje bardzo
Berberysy w energetycznej czerwieni i mi bardzo mi się podobają a będę je przycinała, to może kolce, nie będą mocno przeszkadzać ?
Chryzantemy jeszcze mają kolory..już nie wszystkie piękne.Ale dzięki nim ogród jesieni jest żywszy i nie jest monotonny.
Ta zielona kępa ciemiernika cuchnącego z samych liści jest już dla mnie ładna.Mam go 2 rok.a będzie kwitł po raz pierwszy.
Margo2-Gosiu Ja mam dopiero kilka berberysów.I podobają mi się one ze względu na kolorki.
Jak mi miło czytać tak ciepłe , miłe słowa odnośnie moich roślinek, ciągle zmieniającego się ogrodu.Dekoracji, które co roku deko się rozrastają.
Oj na razie nie mam czasu na robienie dekoracji świątecznych. i ciekawa sam jestem, czy mi sie cos w tym roku zrobić .
Ciemierniki już kwitną

ciemiernik cuchnący..

A czy faktycznie on jest cuchnący ??Nie wiem jeszcze, bo mam go 2 rok.a w tym mnie będzie cieszył po raz pierwszy swoimi kwiatuszkami.

- anabuko1

Witajcie...Jakoś dużo różnych rzeczy na głowie.Czasu mało na wszystko.
A jeszcze weekendowy wyjazd do znajomych miałam.
A trawę tez jeszcze wykosiłam.Bo pokładała eis miejscami. ale już przycięta.
Alu125 Niby sezon już sie kończy.niby powinno być odpoczynkowo.A u mnie pełno remontowych rozwaleń i pracy.
O internetowych zakupach roślin wcale nie myślę. a zresztą nie mam na to kasy.
korzo_m-Dorotko Fajnie,że tak pozytywnie piszesz o ciemierniku cuchnącym .A jego kwiaty będę oglądać pierwszy raz w swoim ogrodzie i w ogóle.
Trawnik wykoszony. .
Tak, tak Berberysy będę cięła na kulki.
plocczanka-Lucynko białych ptaszków to u mnie chyba jest 7 w rożnych miejscach.
O tak ten sezon 2019 był ciepły i długi.Może u mnie trochę suchy.
Och, jesiennych szarug to ja nie lubię. Zimowe klimaty z bielą i małym mrozikiem to juz tak. .
Pozdrawiam cieplutko.
Maska-Marysiu Chryzantem już trochę jest.I fajnie.Bardzo lubię je.Bo dzięki nim ogród jesienny mieni się kolorkami .
I ja jestem ciekawa jak twoje sadzonki chryzantem przezimują.
Moje ozdoby ogrodowe jeszcze nie pochowane, jeszcze stoją.Ale w tym tygodniu je pozabieram.oj mma do pochowania sporo.Ale najpierw jeszcze trzeba garaż wy porządkować.
Cieszę się ,że nowy avatarek z Fiona się podoba.
Katiusha-Kasiu Na avatarku to moja kotka-Fiona.
Syjam tajski.
Nie mam pojęcia czy ten ciemiernik cuchnący jest faktycznie cuchnący.Mam go 2 rok.a w tym po raz pierwszy będzie mi kwitł.
Berberysów mma dopiero kilka.i malutkich. Ale z czasem urosną.
Iwonko0042 Ja mam dopiero kilka i to małych berberysow.
Hmm a to ciekawe.Drzewko z berberysa.Jeszcze takiego nie widziałam.
Oj tak sezon nam się kończy i zawsze szkoda mijającego sezonu .
Pocieszasz mnie .Faktycznie mam duzo czasu na zagospodarowanie nowego terenu, bo nie mam kasy.
JAKUCH-Jadziu Wyobrażam sobie,że wolałabyś chodzić po ogrodzie i robić jakies fajne zdjęcia jeszcze ładnej jesieni.
A to łóżko, krzesełko i niestety bóle.Bardzo ci współczuję.
Dziękuję ,za pochwale avatarku i Fiony.
A wiesz,że już mnie korci do robienia ozdób świątecznych.Ale nie mam na to czasu.Ech..
jonatanka-Asiu Może i tak.ale ja na razie nie planuje nic. i o zakupach roślin nie myślę.
Berberysy dopiero nie dawno zaczęły mi się podobać.a może to sprawiło,że mam więcej miejsca i myślę o nich ?
Ale i to ,że na jesieni brakuje mi czerwonych i pomarańczowych kolorów na krzaczkach.
Danusiu z Gdyby Ciemiernik cuchnący się wysiewał.Yo i dobrze,mam duzo miejsca jeszcze.A i komuś byłoby co dać.
Też mi się spodobał ten czerwonawy berberisik.
lanceta-Lodziu cieszę się,że zaglądasz do mnie.Wszyscy mamy sporo różnych zajęci i rodziny.Także rozumiem co to znaczy brak czasu.
ale powolutku zrobię.
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko.

Nie wszystkie drzewa czy krzewy zgubiły liście.
Pigwa jeszcze ładnie w jesiennych barwach wygląda .I spory krzaczek już urósł .

A jeszcze weekendowy wyjazd do znajomych miałam.
A trawę tez jeszcze wykosiłam.Bo pokładała eis miejscami. ale już przycięta.
Alu125 Niby sezon już sie kończy.niby powinno być odpoczynkowo.A u mnie pełno remontowych rozwaleń i pracy.
O internetowych zakupach roślin wcale nie myślę. a zresztą nie mam na to kasy.
korzo_m-Dorotko Fajnie,że tak pozytywnie piszesz o ciemierniku cuchnącym .A jego kwiaty będę oglądać pierwszy raz w swoim ogrodzie i w ogóle.
Trawnik wykoszony. .
Tak, tak Berberysy będę cięła na kulki.
plocczanka-Lucynko białych ptaszków to u mnie chyba jest 7 w rożnych miejscach.
O tak ten sezon 2019 był ciepły i długi.Może u mnie trochę suchy.
Och, jesiennych szarug to ja nie lubię. Zimowe klimaty z bielą i małym mrozikiem to juz tak. .
Pozdrawiam cieplutko.
Maska-Marysiu Chryzantem już trochę jest.I fajnie.Bardzo lubię je.Bo dzięki nim ogród jesienny mieni się kolorkami .
I ja jestem ciekawa jak twoje sadzonki chryzantem przezimują.
Moje ozdoby ogrodowe jeszcze nie pochowane, jeszcze stoją.Ale w tym tygodniu je pozabieram.oj mma do pochowania sporo.Ale najpierw jeszcze trzeba garaż wy porządkować.
Cieszę się ,że nowy avatarek z Fiona się podoba.
Katiusha-Kasiu Na avatarku to moja kotka-Fiona.
Nie mam pojęcia czy ten ciemiernik cuchnący jest faktycznie cuchnący.Mam go 2 rok.a w tym po raz pierwszy będzie mi kwitł.
Berberysów mma dopiero kilka.i malutkich. Ale z czasem urosną.
Iwonko0042 Ja mam dopiero kilka i to małych berberysow.
Hmm a to ciekawe.Drzewko z berberysa.Jeszcze takiego nie widziałam.
Oj tak sezon nam się kończy i zawsze szkoda mijającego sezonu .
Pocieszasz mnie .Faktycznie mam duzo czasu na zagospodarowanie nowego terenu, bo nie mam kasy.
JAKUCH-Jadziu Wyobrażam sobie,że wolałabyś chodzić po ogrodzie i robić jakies fajne zdjęcia jeszcze ładnej jesieni.
A to łóżko, krzesełko i niestety bóle.Bardzo ci współczuję.
Dziękuję ,za pochwale avatarku i Fiony.
A wiesz,że już mnie korci do robienia ozdób świątecznych.Ale nie mam na to czasu.Ech..
jonatanka-Asiu Może i tak.ale ja na razie nie planuje nic. i o zakupach roślin nie myślę.
Berberysy dopiero nie dawno zaczęły mi się podobać.a może to sprawiło,że mam więcej miejsca i myślę o nich ?
Ale i to ,że na jesieni brakuje mi czerwonych i pomarańczowych kolorów na krzaczkach.
Danusiu z Gdyby Ciemiernik cuchnący się wysiewał.Yo i dobrze,mam duzo miejsca jeszcze.A i komuś byłoby co dać.
Też mi się spodobał ten czerwonawy berberisik.
lanceta-Lodziu cieszę się,że zaglądasz do mnie.Wszyscy mamy sporo różnych zajęci i rodziny.Także rozumiem co to znaczy brak czasu.
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko.

Nie wszystkie drzewa czy krzewy zgubiły liście.
Pigwa jeszcze ładnie w jesiennych barwach wygląda .I spory krzaczek już urósł .

- anabuko1

iwwa-Asiu Te ptaszki to ocieplają klimat od wiosny do późnej jesieni. Na zimę to je chowam.I inne ozdoby.Ale w tym roku jeszcze stoją w ogrodzie.Ale może na weekend juz je schowam.
Marta64 Dziękuje bardzo
Teraz to już tylko trawki wygladaja w miarę ładnie
Ciemierniki już kwitną

ciemiernik cuchnący..

Marta64 Dziękuje bardzo
Ciemierniki już kwitną

ciemiernik cuchnący..

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Aniu, czy ciemiernikom się coś nie przestawiło w kalendarzu, że nabrały takiego przyspieszenia ?
Jutro zajrzę pod liście swoim
Jutro zajrzę pod liście swoim
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Piękny ciemiernik, u mnie tylko kupa liści Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ciemiernik cuchnący mam od lat sieje się ochoczo ...aczkolwiek bez przesady. Nazwa pochodzi jak gdzieś przeczytałam od niezbyt miłego zapachu
...korzeni.Osobiście nie stwierdziłam tego mimo przesadzania.Zdarzyło mu się u mnie przemarznąć zimą. 
Co do berberysów to mam 10 krzaków w tym 7 odmian ..cięcie ' na kulkę" nie każdemu służy... Niektóre odmiany mają charakterystyczny dla odmiany pokrój i takie są najpiękniejsze!
A co do ich kłucia to wystarczy przemysleć miejsce dla nich i posadzić je "z głową" a wtedy są bezproblemowe!

Co do berberysów to mam 10 krzaków w tym 7 odmian ..cięcie ' na kulkę" nie każdemu służy... Niektóre odmiany mają charakterystyczny dla odmiany pokrój i takie są najpiękniejsze!
A co do ich kłucia to wystarczy przemysleć miejsce dla nich i posadzić je "z głową" a wtedy są bezproblemowe!
Śliczne te białe kwiatki ciemierników
Hm, czy to normalna pora ich kwitnienia?
A to dobre, śmierdzące korzonki. Jak woniające stópki
A to dobre, śmierdzące korzonki. Jak woniające stópki
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Ten twój ciemiernik nastroił mnie totalnie wiosennie
śliczny jest
A ogród taki ładny jesiennie
A ogród taki ładny jesiennie
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajna kępa ciemiernika
moja trochę mniejsza ,ale zapomniałam sfocić, bo jednak trudno się fotografuje musząc utrzymać równowagę i zamiast o cyknięciu fotki myślisz żeby zaś nie wyrżnąć o glebę
Teraz chyba częściej będę używać statywu ale z nim nie wszędzie sie wciśniesz
Milego tygodnia Aniu 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Witaj Aniu, u Ciebie jak zwykle, pięknie i kolorowo, jesień masz uroczą, u mnie już późna jesień. Przymrozek -6 zrobił swoje, chociaż ten tydzień jeszcze był piękny i ciepły, to już niestety o kolorach mogę tylko pomarzyć. Jedna noc i po sprawie
Czyli, szaro, buro i ponuro.
Nacieszyłam jednak oczy Twoim i Jadzi ogrodami tętniących życiem. U mnie też sikorki uwijają się przy karmnikach, chyba będę musiała uzupełnić zimową spiżarnię, bo coś mi się wydaje, że kupione ziarno skończy się wcześniej niż nadejdzie zima
Piękny ciemiernik
, wcześnie kwitnie, moje dopiero wiosną pokażą swoje kwiaty.
Czyli, szaro, buro i ponuro.
Nacieszyłam jednak oczy Twoim i Jadzi ogrodami tętniących życiem. U mnie też sikorki uwijają się przy karmnikach, chyba będę musiała uzupełnić zimową spiżarnię, bo coś mi się wydaje, że kupione ziarno skończy się wcześniej niż nadejdzie zima
Piękny ciemiernik
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, ten biały ciemiernik to normalnie o tej porze roku kwitnie?
Bo ja mam taki sam, ale kwitnie dopiero w lutym-marcu, niekiedy nawet dopiero w kwietniu, a jesienią powtarza kwitnienie. Czy Twój już powtarzał? Jeśli nie, a miałaś suszę, to może on dopiero teraz powtarza.... 
Jesień długa to i liście z drzew niechętnie spadają.
Tak im tam widocznie dobrze.
U mnie zimno, wietrznie i pochmurnie, ale bezdeszczowo. Tylko mgła delikatną mżaweczką opada.
Pozdrawiam cieplutko.

Jesień długa to i liście z drzew niechętnie spadają.
U mnie zimno, wietrznie i pochmurnie, ale bezdeszczowo. Tylko mgła delikatną mżaweczką opada.
Pozdrawiam cieplutko.