Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, pomimo wczesnych przymrozków Twoje róże nadal kwitną i cieszą oczy ;:63 U mnie dalie przetrwały i nic im się nie stało. Myślę, że lekki przymrozek tylko trochę liznął, bez uszczerbku dla kwiatów. Teraz mamy taką pogodę, że róże ani myślą o zimowym spoczynku. Z jednej strony kwitnące kwiaty dają radość, z drugiej trochę strach, że zamiast się szykować do snu, one takie rozbudzone :roll:
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Bardzo fajna ta kremowa aksamitka; to rarytas! Czy Rapsody in Blue to pnąca róża?
Znikłaś z radaru FO; walczysz z czasem? Bo ja już nie; mój system mówi mi tylko "chcę leżak i łapać ostanie promienie ciepłego ;:3 "; a praca tylko dla rozrywki ;:306 Dobrze że dzisiaj przynajmniej uporałam się z liścmi i skoszony ogród. :wink:
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety nie walczę z czasem ,lecz ze swoją niemożnością ;:222 Sezon zakończyłam przeszło 2 tygodnie temu ,gdy wyrżnęłam w ogródku i doznałam złamanie szyjki kości udowej ;:174 Dobrze ,ze większość prac i wysyłek zdążyłam uskutecznić, została tylko dalia dla Iwonki 1 i Joasi ,ale to dopiero gdy osiągnę pełną sprawność.Ważne ,ze wszystko zabezpieczone zostało, patyczki czy różane młode ukorzenione róże czy doniczkowe już wszystko zadołowane i okopcowane.Teraz cudnie kwitną chryzantemy ,astry jesienne czy przebarwiają się liście, a ja mogę tylko przez okno obserwować ;:145 ;:145 Syn zrobił mi parę fotek moich chryzantem i przecudnie zakwitła Red Cherry zakwitł też ciemiernik Niger .Dopiero dzisiaj jako tako się czuję i nawet mogę dłużej posiedzieć przy kompie

Obrazek

Obrazek

IGUSIU fajnie by było gdybym tylko walczyła z czasem ,a ja walczę z niemożnością swoja i szlag mnie trafia ,ze pozostało sporo roboty

Obrazek

Obrazek

DOROTKO moje jakieś róże też z pewnością jeszcze kwitną i nawet nie mam jak ich zobaczyć cóż przeżyję ;:174 Ważne by wiosną mieć energię na prowadzenie ogródka, bo gdy tego zabraknie to na cóż mi te cudne róże ;:145

Obrazek

Obrazek

ANIU dziękuję za troskę ;:196

Obrazek

Obrazek

HALINKO ja mam takie jak na fotkach i są lata u mnie, wiec gdyby co to się podzielę ;:196 ;:108 Moje tulipany miały być wkopane po daliach i co klops ;:222 bo nie mam jak

Obrazek

Obrazek

KRYSIU kochanie podałam Ci linka u Ciebie i w razie czego spojrzyj może to ta, a NN też są piękne i obficie kwitną bo przecież i takie też mam ,ale nie szukam im imienia .Dziękuję za życzenia, a dobrych nigdy zbyt dużo ,szczególnie teraz w moim przypadku .Dziękuję za cudny bukiet ;:196

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU dziękuję za życzenia i cudowne goździkowe bukiety ;:196

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU dziękuję wam serdecznie postaram się nie zawieść ;:196 .Widzisz moja końcówka sezonu beznadziejna

Obrazek

Obrazek

IWONKO dziennie tyle bzyczkow fruwało a ja nie miałam ich jak sfocić Jeszcze w ostatni dzień zrobiłam ich sporo .Za życzenia serdecznie dziękuję ;:196

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO kochana dziękuję serdecznie za piękne życzenia ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

LODZIU fajnie ,że moje imię jest bliskie Twemu sercu a za życzenia pięknie dziękuję szczególnie te zdrowia ,bo teraz są mi bardzo potrzebne

Obrazek

Obrazek

TERENIUdziękuję ślicznie za wszelkie życzenia ;:196 i cudny bukiet ;:167

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE no cóż taka kolej rzeczy różom taki przymrozek nie przeszkadza

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim kolorowych snów a ja na dzisiaj już mam nadmiar siedzenia przed kompem ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Ojej :shock: strasznie mi przykro,że miałaś wypadek ;:167 ;:196 (coś wiem na ten temat :roll: ) Biedna ty nacierpisz się! Nie martw się pracą bo ogród sobie poradzi, pewnie niedługo otuli go biała kołderka. :) Dobrze że teraz masz przed sobą kilka nieogrodowych miesięcy na rekonwalescencje ; odpoczywaj spokojnie tak jak i twój ogród :) i dbaj o siebie.
Cudownie że wszystko idzie dobrym torem i nawet usiadłaś do komputera. Trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze! ;:167
Piękne zdjęcia takie radosne!
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Przede wszystkim życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pełnej sprawności ;:167 Działeczka z pewnością będzie czekać na Ciebie ;:333
Piękne zdjęcia róż ;:167 Szczególnie jednak podobają mi się wszystkie fotki z kropelkami, szronikiem i różnej maści latającymi istotkami ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Życie jest nie przewidywalne.. :roll:
Proszę cię Jadziu kochana nie forsuj się.Uważaj i dbaj o siebie.
Chryzantemki piękne. Twoje zdjęcia są duzo lepsze.
Musisz szkolenie synowi zrobić z fotografii ;:306
Red Cherry śliczna.Dobrze ci zimuje ??
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Dopiero teraz doczytałam. ;:oj
Pech to mało powiedziane, musisz teraz tylko o sobie mysleć nie ma innego wyjścia! Do wiosny sporo czasu, najpierw gojenie potem rehabilitacja, a wszystkie plany kochana tylko na papierze, przyjdzie na nie czas. ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu Kochana, już po Twoim wpisie u mnie domyślałam się, że coś się stało, ale zaglądałam kilka razy, a tu ani słowa ;:185 Ale w takiej sytuacji trudno się spodziewać, że natychmiast siądziesz do komputera i wszystkich nas o tym powiadomisz. Niemniej strasznie mi przykro, że jesteś uziemiona i na pewno cierpiąca ;:168 Całe szczęście, że w tej chwili zaczynać się będzie zima a nie wiosna, bo wtedy tym bardziej odczułabyś swoją niemoc. A tak ogród przynajmniej mniej więcej przygotowany do zimy za chwilę zostanie uśpiony, a Ty będziesz miała czas na rekonwalescencję. Zupełnie nie przejmuj się dalią, przecież to nie ucieknie, a nawet jeśli, nie jest to w tej chwili najważniejsze.
Dbaj o siebie i wracaj do zdrowia, bo to są teraz Twoje priorytety.
Ściskam Cię gorąco, życząc szybkiego powrotu do zdrowia i pełnej sprawności ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO dziękuję za życzenia ;:196 cóż na razie jakoś idzie i z dnia na dzień lepiej .We wtorek wyciąganie szewków i obadamy co lekarz powie czy da na rehabilitację ,albo stwierdzi ,że w takim wieku niepotrzebna, bo i tak może być ;:224 Jestem dobrej myśli ,ze pokonam te wszelkie niedogodności i wiosną wystartuję jak nowa :;230 Dzisiaj fajnie przymroziło, a potem jak zaświeciło słońce liście spadały na potęgę.

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO no cóż napytałam sobie biedy ale gdyby leżała całymi dniami tego by nie było :;230 Dobrze ,ze tylko tak sie skończyło.Przyjdzie teraz czas popracować nad sobą ;:196 ;:196 Nawet nie mam jak obfocić moich astrów ;:174

Obrazek

Obrazek

ANIU pora robienie fotek też nie bardzo była
bo się szarzyło, cóż muszę wziąć syna w obronę :) On za to robi cudne podwodne zdjęcia . Red Cherry zawsze robię sadzonkę i biorę ja na korytarz gdyby w razie miały przyjść mocniejsze mrozy .W ubiegłym roku super przezimowała 2 lata temu również ,ale chyba 3 czy 4 lata temu marnie z nią było i bardzo długo się zbierała.Rośnie w tym miejscu juz dobrych parę lat Kurcze z tego leżenia dostanę odleżyn :;230 ,ale lepiej się leży niż siedzi ,bo wtedy bardzo puchnie mi ta noga

Obrazek

Obrazek

KASIU witaj w mojej oazie dziękuję za życzenia zdróweczka oczywiście przydadzą sie a jakże;:196 no cóż kto nic nie robi, nic mu się nie stanie.Dziękuję za pochwałę moich kropelkowych fotek ;:180

Obrazek

Obrazek

IGUŚ no załatwiłam sie na cacy jednak liczę ,ze mając 18 :wink: szybko dojdę do pełne sprawności :) Jednak ta mroźna pogoda daje znać moim kościom i to bardzo ;:222 Dziękuję bardzo za troskę ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim miłego wieczoru ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu Kochana jak mi przykro strasznie, że tak się stało, bardzo współczuję Ci ;:196 , wiem doskonale co przeżywasz, cierpisz, zdrowie jest najważniejsze, a Ty sobie przez zimę odpocznij, zrehabilituj się i na wiosnę razem z roślinami powstaniecie do nowych zadań, dobrze, że udało Ci się rosliny zabezpieczyć, to teraz spokojnie możesz myśleć tylko o tym żeby wyzdrowieć ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu kochana
:( :( :(
Bardzo Ci współczuję ;:196
Masz całe biodro w gipsie :?:
Na pocieszenie zimno pierońsko i wieje.
Super ,że ogród prawie zabezpieczony. :)
Zobacz nawet Moja Babcia ,która jest spoko ze 30 lat starsza wstała po złamaniu ,chodzi i dziś zeszła i weszła na 3 - cie piętro. :D
Na wiosnę ,pewnie wcześniej będziesz śmigać i robić zdjęcia dla nas ;:cm
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No proszę syn robi cudne podwodne zdjęcia ;:180
To fajne rodzinne zamiłowania fotografia.
Red Cherry cudna i Pipi też. takie ciepłe kolorki. róże prześliczne. Marcinki też.

To fakt, szczęście w nieszczęściu, że to ci się przydarzyło na koniec sezonu i jak już zimno.
Też tak myślę, ze na wiosnę to już będziesz z aparatem śmigać i nam tu piękne zdjęcia serwować.
;:cm
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie z domowego pola dowodzenia :wink: Niestety parę dni było mroźnych ,ale nie wiem jak wygląda w ogródku i na razie tam sie nie wybieram, a tak dawno poleciałabym zrobić obcukrzone szronem fotki. ;:174 Pozostają te które robiłam przed desantowaniem

Obrazek

podwórkowy sumak

Obrazek

ANIU dobrze ,że teraz sie to stało a nie wiosną czy latem to dopiero byłabym nieszczęśliwa.Pipi ognista piękność od Beatki [Beaby] ale moja tegoroczną Red cherry mogłabym wciąż stać i podziwiać tak była cudna ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

AGUSIU nie gipsu nie mam nastawiali mi to operacyjnie i we wtorek idę wyciągać szewki.kurcze jeszcze koryto gipsowe potrzebne by mi było ;:145 ;:145 Brawa dla Babci za zwyciężenie choroby i to w takim wieku .Achhh to starsze pokolenie ma sił niespożyte ilości ,a wychowane w biedzie ,ale bez Glifosatów i innych świństw ;:222 Też mam taką nadzieję ,że przezywyciężę tę chwilową niemoc i z nowymi siłami wkroczę w nowy sezon

Obrazek

Obrazek

IWONKO widocznie pozazdrościłam Tobie ,że wciąż jakieś niedogodności Ci się trafiają i też chciałam zakosztować jak to smakuje :;230 Rzeczywiście czeka mnie jesienno zimowy odpoczynek najważniejsze ,że rośliny zabezpieczone

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanej niedzieli wszystkim zyczę ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Piękna ta Twoja, Jadziu Cherry Red. Tak ładnie się rozkrzewiła.
Różyczki bimbają sobie z nadchodzącej zimy, kwitną u Ciebie w najlepsze.
Sumaka podziwiałam u Ciebie w ubiegłym roku, no było to może z ......miesiąc temu... - ależ ten czas szybko leci.... ;:oj
Zdróweczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Jak miło cię Jadziu widzieć :heja
I wiem że sprawdzą się twe słowa ;:333
JAKUCH pisze:pokonam te wszelkie niedogodności i wiosną wystartuję jak nowa