Barbula w moim ulubionym kolorze. Ponoć lubi wymarzać i dlatego jej nie mam. Jak widać u Ciebie nie dość , że nie wymarza, to jeszcze się sieje

Miłego tygodnia ,ale pogoda chyba się zmienia u mnie zrobiło sie nieprzyjemnie chłodnawo
 Miłego tygodnia ,ale pogoda chyba się zmienia u mnie zrobiło sie nieprzyjemnie chłodnawo  

Co roku ubolewam, że jej nie mam, to jednak spory krzak, a mój ogródek maleńki. Ale w tym roku pozbyłam się pigwowca i zyskałam sporo miejsca właśnie przy Limelight, a to połączenie u Ciebie wygląda wprost niezwykle. Tam rośnie jeszcze jeden pigwowiec, ale jego los jest już przesądzony, to chyba właśnie tam będę mogła ją posadzić. Tylko martwią mnie głosy, że mogą wymarznąć, a u mnie czasami zimą mocno przymrozi
 Co roku ubolewam, że jej nie mam, to jednak spory krzak, a mój ogródek maleńki. Ale w tym roku pozbyłam się pigwowca i zyskałam sporo miejsca właśnie przy Limelight, a to połączenie u Ciebie wygląda wprost niezwykle. Tam rośnie jeszcze jeden pigwowiec, ale jego los jest już przesądzony, to chyba właśnie tam będę mogła ją posadzić. Tylko martwią mnie głosy, że mogą wymarznąć, a u mnie czasami zimą mocno przymrozi  

(ma już sporo lat) co ciekawe inne nowo kupione jej nie dorównują
 (ma już sporo lat) co ciekawe inne nowo kupione jej nie dorównują   

przesadzę wiosną Cubanę do doniczki.
  przesadzę wiosną Cubanę do doniczki.
 Irys który kiedyś dostałam od Ciebie zakwita rok rocznie drugi raz na jesieni
 Irys który kiedyś dostałam od Ciebie zakwita rok rocznie drugi raz na jesieni  Pozdrawiam
  Pozdrawiam  

Piękną masz żółtą różę, może to ta sama co ja posiadam, czy Twoja pięknie pachnie, moja ma wspaniały zapach.
 Piękną masz żółtą różę, może to ta sama co ja posiadam, czy Twoja pięknie pachnie, moja ma wspaniały zapach.
 ja swojego pigwowca w tamtym roku przesadziłam ,ale też zastanawiam się czy go w ogóle nie wyautować, wypuszcza tyle odrostów,że zaczęłam się go bać, dobrą decyzje podjęłaś
 ja swojego pigwowca w tamtym roku przesadziłam ,ale też zastanawiam się czy go w ogóle nie wyautować, wypuszcza tyle odrostów,że zaczęłam się go bać, dobrą decyzje podjęłaś  Barbulę okopczykuj i okryj dodatkowo gałązkami myślę,że da radę ja na zeszłą zimę w ogóle jej nie okryłam i przeżyła
 Barbulę okopczykuj i okryj dodatkowo gałązkami myślę,że da radę ja na zeszłą zimę w ogóle jej nie okryłam i przeżyła  może i ta zima będzie dla niej łaskawa.Co do róż to myślę żeby wsadzić do donic na wiosnę, ja tak z dwoma zrobiłam w tamtym roku, a na jesieni powędrowały już do gruntu mają się dobrze, ale dopytaj jeszcze dziewczyn z różanek one bardziej doświadczone. Mój jesienny ogród mnie zachwyca, oczywiście róże nie kwitną tak obficie jak za pierwszym razem, ale ładnie się prezentują, choroby się ich nie czepiają, a jak są to minimalne, pąków jeszcze sporo ma np; Boscobel może uda się że pokaże je wszystkie, ale pomału zaczęłam porządkować rabaty i wycinać niektóre byliny.Iwonko pozdrawiam bardzo serdecznie
 może i ta zima będzie dla niej łaskawa.Co do róż to myślę żeby wsadzić do donic na wiosnę, ja tak z dwoma zrobiłam w tamtym roku, a na jesieni powędrowały już do gruntu mają się dobrze, ale dopytaj jeszcze dziewczyn z różanek one bardziej doświadczone. Mój jesienny ogród mnie zachwyca, oczywiście róże nie kwitną tak obficie jak za pierwszym razem, ale ładnie się prezentują, choroby się ich nie czepiają, a jak są to minimalne, pąków jeszcze sporo ma np; Boscobel może uda się że pokaże je wszystkie, ale pomału zaczęłam porządkować rabaty i wycinać niektóre byliny.Iwonko pozdrawiam bardzo serdecznie  

dziękuję w imieniu różyczek, pozdrawiam serdecznie
 dziękuję w imieniu różyczek, pozdrawiam serdecznie  

u mnie dalej
 u mnie dalej   świeci, dziś byłam z córą na badaniach, za trzy tygodnie wyniki... Jadziu pozdrawiam bardzo serdecznie
 świeci, dziś byłam z córą na badaniach, za trzy tygodnie wyniki... Jadziu pozdrawiam bardzo serdecznie  dziś udało mi się przyłapać jednego gościa
  dziś udało mi się przyłapać jednego gościa
 dziękuję za pochwałę kwitnienia moich róż, pozdrawiam serdecznie
 dziękuję za pochwałę kwitnienia moich róż, pozdrawiam serdecznie  

Nie mam aż tyle miejsca dla takiego potworka w dodatku ,że preferuje słoneczne zakątki .Mam jedno miejsce, ale tam słonko jest tylko do 14,00 a rosną  tam 'niebieskie' róże NN i Charles de Gaulle
 Nie mam aż tyle miejsca dla takiego potworka w dodatku ,że preferuje słoneczne zakątki .Mam jedno miejsce, ale tam słonko jest tylko do 14,00 a rosną  tam 'niebieskie' róże NN i Charles de Gaulle  Masz cudnie kolorowo
 Masz cudnie kolorowo  

to miesiąc, który mieni się wyjątkowymi kolorami; już się zaczęło
  to miesiąc, który mieni się wyjątkowymi kolorami; już się zaczęło  jak jadę do pracy to nie mogę się skupić na drodze, liście na drzewach przybierają fantastyczne barwy od żółci do czerwieni, do tego w ogrodach marcinki i rudbekie błyszczą z daleka. U mnie jeszcze królują Róże, które mają teraz ciemniejsze wybarwienie kwiatu, do tego utrzymują się na krzewach dużej
 jak jadę do pracy to nie mogę się skupić na drodze, liście na drzewach przybierają fantastyczne barwy od żółci do czerwieni, do tego w ogrodach marcinki i rudbekie błyszczą z daleka. U mnie jeszcze królują Róże, które mają teraz ciemniejsze wybarwienie kwiatu, do tego utrzymują się na krzewach dużej  przebarwia się borówka amerykańska i kloniki w
  przebarwia się borówka amerykańska i kloniki w   wygląda to najlepiej, ale od wczoraj chmury i deszcz, do tego zrobiło się zimno, mam nadzieję że powróci jeszcze piękna złota jesień
 wygląda to najlepiej, ale od wczoraj chmury i deszcz, do tego zrobiło się zimno, mam nadzieję że powróci jeszcze piękna złota jesień  Mam na oku nowe Róże do ogrodu;Lady of Shalott, Geoff Hamilton i Crocus Rose, już nawet są w koszyku
  Mam na oku nowe Róże do ogrodu;Lady of Shalott, Geoff Hamilton i Crocus Rose, już nawet są w koszyku  mam nadzieję ze będą u mnie ładnie się sprawować i dadzą mi dużo radości.
 mam nadzieję ze będą u mnie ładnie się sprawować i dadzą mi dużo radości. bo co prawda już kiedyś go zamówiłam ale zamiast niego przyjechała Augusta Luise i myślę ją przesadzić a w jej miejsce Novalisa, i byłaby rabatka żółto fioletowa tak, jakie było jej założenie na początku
 bo co prawda już kiedyś go zamówiłam ale zamiast niego przyjechała Augusta Luise i myślę ją przesadzić a w jej miejsce Novalisa, i byłaby rabatka żółto fioletowa tak, jakie było jej założenie na początku  i chyba tak zrobię w ogóle planów znowu przybyło i tylko ze szpadlem wędruję i przesadzam, a że mokro w ziemi to super się to robi. Pozdrawiam serdecznie
  i chyba tak zrobię w ogóle planów znowu przybyło i tylko ze szpadlem wędruję i przesadzam, a że mokro w ziemi to super się to robi. Pozdrawiam serdecznie  
  Pozdrawiam serdecznie
  Pozdrawiam serdecznie  
  szkoda pięknego krzaka
 szkoda pięknego krzaka  Myślę ,że barbula przezimuje, pozdrawiam cieplutko
 Myślę ,że barbula przezimuje, pozdrawiam cieplutko