Bukiecik  wziaż  stoi  i  kwitnie .I  mnie  cieszy  . 

JAKUCH-Jadziu
  JAKUCH-Jadziu  O  tak  Fiona  nas  się  pilnuje  i  domu.Tylko  jak  na  polowanie  idzie  to  na łąki za  stawem.I  niesie  zdobycz  do  domu  

Jadziu,  kochana,  dziękuję za  podzielenie  sie  nasionkami.Trochę mi  zostało.Wszystkich  na  wiosnę  nie  posiałam.o  już zostaną  na  wiosnę. 
Dalej  deszczu  nic  nie  mam.Jak  nie  popada  znowu  jutro  muszę  podlać  trochę.We  wrześniu  jeszcze  podlewać. 

Dalie  w  tym  roku  pięknie  kwitną  i  dają  dużo  radości.
 Dyniek  ozdobnych  mam  w  tym  roku dużo.A  jeszcze  nie wszystkie  zerwane.Nie  wszystkie  pokazane.a  zuj  trochę  rozdanych  sąsiadom. 
 Danutko z

Danutko z Dalie  mam  różne. I  fajnie,  bo  takie  różne  to  lubię .I  duże  i  mniejsze.I  z  dużymi  i  z małymi  kwiatami. 
Ja tez  jeszcze  mam  2 w pąkach. 
  plocczanka-Lucynko  Dziękuję  w  imieniu  dalii  i  bukiecików. 
 Maska-Marysiu

Maska-Marysiu  no  żal  tych  roślinek  to  podlewam.We  wrześniu.Masakra.Miesiąc  już  u nie  padało. A  grzało  prawie  cały  czas. Liliowce  będą  i  w szpalerze.Jak  się  pokrzyżują, to  dobrze,  tylko  na  nasionka  trzeba  zostawić.A  ja  zawsze  obrywam. 
Dalie  i  bukiecik  dziękują  za  pochwalę.cieszę  się,że  i  dekoracje  się  podobają.  
 duju-Justynko

duju-Justynko  Dla  mnie  wszystkie  dalie  są  urokliwe.  

Jeszcze kwitną jeżówki.Nie wszystkie oczywiście.ale trochę jeszcze cieszy oczy i serducho  
 Locutus-Loki

Locutus-Loki To  dobrze,że  goji się poprawiło. Może   wiciokrzew   jesień  już  poczuł.Ten  rok  trudny  dla  roślin,/susza,  mało  deszczu.

Cieszę  się ,że  ważka  się  spodobała. 
Dalie  kwitną  na  całego  i  dobrze.Ich  czas.Rozchodników   mam  trochę  nowych .nie  wszystkie  jeszcze  są rozrośnięte.Może  na  drugi  rok. Milin  też  dziękuję za pochwalę.  

Jeżówka Milkshake

Green Twister

Green Jewel

carex ice dance

Moja mała  hakonka

Turzyca Buchanana

a  taką  trawkę posadziłam  nad  stawem . Wydmuchrzyca piaskowa 

Astry marcinki