,czy Ty w ogóle masz czas posiedzieć w swoim cudny ogrodzie?
 ,czy Ty w ogóle masz czas posiedzieć w swoim cudny ogrodzie?Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę

.
  .  

, a niebieska hortensja - moje niespełnione marzenie - przecudna!
 , a niebieska hortensja - moje niespełnione marzenie - przecudna!  

Tylko czytając dostałam zadyszki, nigdy w życiu nie dałabym rady tyle zrobić. Na szczęście zbiory mam skromne, jedynie pomidory teść podrzuca, to z nimi mam robotę.  Rozum kazałby Ci zwolnić, ale jak to zrobić, kiedy tyle dobra do przetworzenia? Borówek masz bez liku, ale to pyszne owoce i nigdy nie jest ich za dużo. moje już się jednak skończyły, jakieś pojedyncze wiszą na krzakach. Szkoda, że następne dopiero za rok....
 Tylko czytając dostałam zadyszki, nigdy w życiu nie dałabym rady tyle zrobić. Na szczęście zbiory mam skromne, jedynie pomidory teść podrzuca, to z nimi mam robotę.  Rozum kazałby Ci zwolnić, ale jak to zrobić, kiedy tyle dobra do przetworzenia? Borówek masz bez liku, ale to pyszne owoce i nigdy nie jest ich za dużo. moje już się jednak skończyły, jakieś pojedyncze wiszą na krzakach. Szkoda, że następne dopiero za rok....

U mnie  sytuacja się stabilizuje - Mamcia i mój M po zabiegach, w pracy przybywa od poniedziałku pomoc
  U mnie  sytuacja się stabilizuje - Mamcia i mój M po zabiegach, w pracy przybywa od poniedziałku pomoc  Mnie coś trzyma od kilku dni ale się nie daje i kuruje i troszkę na chwilkę zwolniłam
  Mnie coś trzyma od kilku dni ale się nie daje i kuruje i troszkę na chwilkę zwolniłam  Na początek października mam zaplanowane zasadzenie ok 200 cebulowych, porządki działkowe - także się kuruje żeby być w formie
 Na początek października mam zaplanowane zasadzenie ok 200 cebulowych, porządki działkowe - także się kuruje żeby być w formie  Cudowną podróż odbyłam, wekendowo  ale o tym na spokojnie, w relacji w wątku podróżniczym
 Cudowną podróż odbyłam, wekendowo  ale o tym na spokojnie, w relacji w wątku podróżniczym  
  Bardzo pracowita jesteś z przerabianiem takich ilości pyszności, będzie co podjadać
 Bardzo pracowita jesteś z przerabianiem takich ilości pyszności, będzie co podjadać   

moja pienna po deszczu już  na zawsze zostaje wisząca.
  moja pienna po deszczu już  na zawsze zostaje wisząca.