W drzwiach i oknach mam zamontowane moskitiery takie stałe z drobnej metalowej siateczki, którą na szczęście komary nie są w stanie pokonać, dlatego kawa pachnie raz dziennie

U mnie też plaga komarów, więc rozumiem cię doskonale...
 U mnie też plaga komarów, więc rozumiem cię doskonale...
 Dobry rok dla róż bo porosły ładne, szkoda tylko, że upały skracają kwitnienie.
 Dobry rok dla róż bo porosły ładne, szkoda tylko, że upały skracają kwitnienie. 

... Wnuczek miał zabawę prawie przez cały pobyt ... gdzie spotkał to zbierał suche trawki i woził swoimi taczkami na kompost lub na ognisko...
 ... Wnuczek miał zabawę prawie przez cały pobyt ... gdzie spotkał to zbierał suche trawki i woził swoimi taczkami na kompost lub na ognisko...  

, tym bardziej że mały Pomocnik bardzo się starał
 , tym bardziej że mały Pomocnik bardzo się starał  i zdecydowanie zasłużył na taczkową przejażdżkę.
  i zdecydowanie zasłużył na taczkową przejażdżkę.  

No i zdrówka.
  No i zdrówka.  

Leoś uśmiechnięty od ucha do ucha, widać, że wizyta u babci sprawiała mu wiele radości
 Leoś uśmiechnięty od ucha do ucha, widać, że wizyta u babci sprawiała mu wiele radości  

On to takie radosne słoneczko
 On to takie radosne słoneczko  Kwitnienia masz ślczne i obfite.
 Kwitnienia masz ślczne i obfite.
 Czas wtedy szybciej płynie i szkoda go na siedzenie przed szklanym ekranem. Była i pomoc i świetna zabawa, czego chcieć więcej? Widać, że ogród sobie radzi, mimo niesprzyjającej aury. Yukki imponujących rozmiarów
 Czas wtedy szybciej płynie i szkoda go na siedzenie przed szklanym ekranem. Była i pomoc i świetna zabawa, czego chcieć więcej? Widać, że ogród sobie radzi, mimo niesprzyjającej aury. Yukki imponujących rozmiarów  Pozdrawiam cieplutko
 Pozdrawiam cieplutko 

A tu cały zjazd rodzinny. Uwielbiam takie spotkania, ale jakoś coraz rzadziej są, bo wpadają parami lub pojedynczo. Dzięki gościom upał i susza nie dokuczyły aż tak bardzo.
 A tu cały zjazd rodzinny. Uwielbiam takie spotkania, ale jakoś coraz rzadziej są, bo wpadają parami lub pojedynczo. Dzięki gościom upał i susza nie dokuczyły aż tak bardzo.